sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι ανεβασμένοι παίκτες του Ολυμπιακού, η δυνατή πεντάδα του ΠΑΟ και ο «κέρβερος» Πασχαλάκης

Το sport-fm.gr κάνει την αποτίμηση των στατιστικών επιδόσεων μετά από 12 αγωνιστικές στην Super League. Τα βαρόμετρα του Παναθηναϊκού, οι ανεβασμένοι ερυθρόλευκοι και οι πρωταγωνιστές στο Νο1.

Λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου γύρου ή αν προτιμάτε με την ολοκλήρωση των 2/5 της φετινής κούρσας για τον τίτλο, αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν τα δεδομένα και με βάση τις στατιστικές επιδόσεις ομάδων.

Ποιοι ποδοσφαιριστές ανεβάζουν στροφές, ποιοι πρωταγωνιστούν στις στατιστικές κατηγορίες και ποιες ομάδες μέχρι τώρα πρέπει να τα έχουν και με την ατυχία και την αστοχία τους. Το sport-fm.gr έχει τις απαντήσεις.

Του Κώστα Μιαούλη

Στον πίνακα των σκόρερς ο Κουλούρης δεν μπόρεσε να σκοράρει αυτή την αγωνιστική (2η συνεχόμενη), όπως δεν σκόραρε σε αυτή την ημέρα ούτε ο Πρίγιοβιτς. Στα γκολ επέστρεψε ο Εζέκιελ Πόνσε που είχε να σκοράρει από το ματς με τον Άρη κι έφτασε τα έξι γκολ, ενώ στον ίδιο αριθμό τερμάτων βρίσκεται και ο Χαμζά Γιουνές.

Οι τέσσερις βρίσκονται μέσα στην πρώτη εξάδα των παικτών που είναι οι πλέον εύστοχοι του πρωταθλήματος, με τον Πρίγιοβιτς να πετυχαίνει γκολ σε 1 ανά 2.7 προσπάθειες (7/19 για τον Σέρβο), στην δεύτερη θέση ο Γιουνές με 1 ανά 3.2 (6/19), ενώ 3ος έχει περάσει ο Μακέντα με τέσσερα γκολ σε 13 προσπάθειες. Ο Πόνσε με έξι επιτυχημένα τελειώματα σε 21 τελικές έχει ανέβει 4ος με 1 γκολ ανά 3.5 προσπάθειες, ενώ ο Κουλούρης έχει υποχωρήσει στην 5η θέση με 1 γκολ ανά 3.9 (9/35) όπου βρίσκεται και ο Γέντρισεκ με 7 στα 27 (1/3.9).

Στις χαμένες ευκαιρίες τα πρωτεία έχει ο Μιχάλης Μανιάς με 4, ενώ από τρεις έχουν Πρίγιοβιτς, Μασούρας, Κουλούρης, Ντιγκινί. Στους άτυχους των δοκαριών οι τρεις πρώτοι είναι ο Γιουνές με 5, ο Μπακασέτας που δεν πρόκειται να τον ξαναδούμε στα «κιτρινόμαυρα» στα 4 και ο Αχμέντ Χασάν έχει τρία.

Στα κλεψίματα στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Καμαρά της Ξάνθης με 42, στην 2η θέση βρίσκεται ο Φατιόν της ΑΕΛ, ενώ πολύ ανεβασμένος σε αυτή την κατηγορία παρουσιάζεται ο Ινσούα που αυτή τη στιγμή κατέχει την 3η θέση σε αυτόν τον στατιστικό δείκτη, μαζί με τον Άντι Λίλα του ΠΑΣ. Στα κερδισμένα φάουλ, την πρώτη τριάδα συνθέτουν οι Μαρκόφσκι (51), Μπρούνο Γκάμα (47) και Μάζουρεκ (39).

Οι 4+1 "πυλώνες" του ΠΑΟ, ανεβαίνουν Φορτούνης και Καμαρά

Στο δημιουργικό κομμάτι, ο 21χρονος Τάσος Χατζηγιοβάνης εξακολουθεί να προηγείται σε αυτόν τον σημαντικό στατιστικό πίνακα με τέσσερις, ενώ έχει και τρία τέρματα. Η δική του άνοδος, όπως η παρουσία των Ινσούα και Μπουζούκη παίζουν καταλυτικό ρόλο στην εξαιρετική εικόνα που βγάζουν οι «πράσινοι». Μέσα σε αυτή τη λίστα των σημαντικών παικτών για το «τριφύλλι» πρέπει να συμπεριλάβουμε και τον Γιόχανσον που στον δείκτη αξιολόγησης είναι ο «πράσινος» που βρίσκεται πιο ψηλά απ’ όλους με 0.202. Όπως θα δείτε παρακάτω πολύ σημαντική συμβολή στην πορεία των "πρασίνων" έχει και ο Σωκράτης Διούδης.

Μιας που μιλήσαμε γι’ αυτή την κατηγορία, πρέπει να καταγράψουμε πως η σταδιακή άνοδος των «ερυθρολεύκων» αγωνιστικά, αποτυπώνεται και στον δείκτη αυτό, καθώς έχει 3 ποδοσφαιριστές μέσα στην πρώτη τετράδα. Ο Καμαρά με 0.271 προηγείται, ο Φορτούνης με 0.267 είναι δεύτερος, ενώ στην 4η θέση σε αυτή την κατηγορία, συμπεριλαμβάνεται ο Ανδρέας Μπουχαλάκης με 0.226. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο Κουλούρης που βρίσκεται 3ος με 0.242, ενώ 5ος είναι ο Τόνσο με 0.225.

Στους συνολικούς πόντους αξιολόγησης προηγείται ο Κουλούρης με 248, ο Μουνάφο έχει 227, ο Ματέο Γκαρσία 225 και οι Καμαρά και Φορτούνης ακολουθούν με 214 και 210.

Στις ομαδικές συνεργασίες Μουνάφο (186) και Τσαμπούρης (185) κατέχουν τις δύο πρώτες θέσεις με τον Κώστα Φορτούνη να βρίσκεται πλέον στην 3η θέση με 167. Αρκετά πιο πίσω ο Γιαννούλης με 148 και ο Πέτρος Μάνταλος με 128.

Πασχαλάκης και Διούδης κλέβουν την παράσταση στα γκολπόστ

Εξαιρετικά αποτελεσματικός με πυκνή παρουσία παικτών του, εμφανίζεται ο ΠΑΟΚ στην στατιστική κατηγορία των ασίστ ανά σέντρα, αφού τρεις ποδοσφαιριστές του, βρίσκονται μέσα στην πρώτη επτάδα της σχετικής κατηγορίας. Ο Ζαμπά έχει τέσσερις εύστοχες σέντρες σε 21 προσπάθειες (δηλαδή 1 ανά 5.3), ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ 4 στις 31 (1 στις 7.8), ενώ ο Λέο Μάτος 2 στις 16 (1 στις 8).

Απόλυτοι πρωταγωνιστές κάτω από τα δοκάρια στο πρωτάθλημα, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης και ο Σωκράτης Διούδης. Ο πορτιέρε του ΠΑΟΚ, δέχεται γκολ κάθε 8.5 τελικές στο στόχο με 4 γκολ σε 34 προσπάθειες των αντιπάλων που είχαν κατεύθυνση την εστία. Ο Διούδης φιγουράρει στην 2η θέση του σχετικού πίνακα αφού χρειάζονται 7.6 τελικές στον στόχο για να δεχτεί ένα γκολ (5 στα 38). Εξαιρετικά πεσμένος σε αυτόν τον δείκτη ο Βασίλης Μπάρκας που βρίσκεται στην 11η θέση του σχετικού πίνακα, αφού δέχεται γκολ σε μια ανά 4.1 προσπάθειες στον στόχο των αντιπάλων.

Τα δοκάρια της ΑΕΚ

Για το φινάλε κρατήσαμε τις επιδόσεις των ομάδων μέχρι τώρα στα δοκάρια. Η Ένωση ήδη μετά από 12 αγωνιστικές, μετρά 11 μαζί με αυτό του Λιβάια απέναντι στην Ξάνθη την Κυριακή. Δεν πάει πίσω σε ατυχία και ο Άρης που έχει δει εννέα φορές σε προσπάθειες των παικτών του, να σταματά η μπάλα στη δοκό, ενώ ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 7. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ μετρά μόλις ένα δοκάρι, ενώ μοναδική ομάδα χωρίς τόσο άτυχη στιγμή, είναι ο ΟΦΗ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x