sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι απρόσμενοι ήρωες της Σούπερ Λίγκας!

Το sport-fm.gr κάνει ένα rewind, μετά την ολοκλήρωση των 2/3 του Πρωταθλήματος και αναδεικνύει τους ποδοσφαιριστές που από το ναδίρ, αυτή τη στιγμή παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους.

Κάποιοι απ’ αυτούς ήρθαν το καλοκαίρι σαν μεγάλες μεταγραφές, αλλά στην εκκίνηση δεν είχαν προσφέρει τα αναμενόμενα. Άλλοι δεν υπολογίζονταν καν από τους προπονητές, αλλά οι αλλαγές στους πάγκους, άλλαξαν τη μοίρα τους. Άλλοι ξεκίνησαν σαν αουτσάιντερ για να έχουν μια θέση στην ενδεκάδα, αλλά πλέον κέρδισαν με το σπαθί τους τη θέση του βασικού. Ο Ιανουάριος ανέδειξε κάμποσες τέτοιες περιπτώσεις και το sport-fm.gr σας τις παρουσιάζει.

Του Κώστα Μιαούλη


Τζίμι Ντουρμάζ – Σάσα Ζντιέλαρ (Ολυμπιακός)


Ο Τζίμι Ντουρμάζ στην αρχή της σεζόν έκανε πολύ καλή εκκίνηση, αλλά η συνέχεια από ένα σημείο και μετά δεν ήταν ανάλογη. Ωστόσο τον τελευταίο μήνα, επανήλθε σε σταθερά καλές εμφανίσεις, βρίσκεται στην δεύτερη θέση των σκόρερ του Ολυμπιακού στο Πρωτάθλημα, πίσω από τον Κώστα Φορτούνη και μεσοπιθετικά με συνολικά έξι γκολ και τέσσερις ασίστ, εξελίσσεται σε πολύ σημαντική μονάδα για τους «ερυθρόλευκους». Δικαίως αποκαταστάθηκε η αδικία, με την απουσία του από τη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ στην αρχή της σεζόν, αφού για το δεύτερο μισό, όπου οι «ερυθρόλευκοι» θ’ αγωνιστούν στο Europa League, ο Ντουρμάζ επιστρέφει και στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

Από την άλλη μεριά ο Σάσα Ζντιέλαρ δεν είχε καταφέρει να πάρει χρόνο συμμετοχής, όμως στα τελευταία δύο ματς του Πρωταθλήματος με την Ξάνθη, αλλά και με τον ΠΑΣ Γιάννενα, έχει κάνει θαυμάσιες εμφανίσεις και φαίνεται πως υπολογίζεται από τον Μάρκο Σίλβα σαν μια ενεργή επιλογή για το δεύτερο μισό της σεζόν.

Ρόναλντ Βάργκας – Γιάννης Ανέστης (ΑΕΚ)

Ο Βενεζουελάνος έμοιαζε στάσιμος και ανήμπορος ν’ ανακάμψει, ακόμα και στα πρώτα παιχνίδια του Πογέτ. Η μονιμοποίηση του στην ενδεκάδα τον βοήθησε ψυχολογικά και ο σταρ της «Ένωσης» έκανε έναν εκπληκτικό Ιανουάριο, στον οποίο βοήθησε πάρα πολύ την ΑΕΚ να κάνει αυτό το σερί των οκτώ νικών σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Μέτρησε σε 6 αγώνες, 4 γκολ και 3 ασίστ και μαζί με τον Γιάννη Ανέστη ήταν οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Γουστάβο Πογέτ τον πρώτο μήνα του 2016. Τρία γκολ και ισάριθμες ασίστ στο Πρωτάθλημα, ένα καθοριστικό γκολ στο Κύπελλο με τον Λεβαδειακό και ο Βάργκας πραγματοποίησε τις εμφανίσεις που περίμεναν όλοι από την εκκίνηση της σεζόν.

Την δόξα του Ιανουαρίου ασφαλώς έκλεψε, πιθανότατα λίγο παραπάνω από τον Βάργκας, ο Γιάννης Ανέστης. Ο Έλληνας πορτιέρο που τελείωσε το 2015 με το τραγικό λάθος κόντρα στον Λεβαδειακό, έκανε το μεγάλο come back τον Ιανουάριο με τουλάχιστον μία μεγάλη επέμβαση σε καθένα από τα οκτώ ματς που αγωνίστηκε. Δύο αποκρούσεις πέναλτι με την Ξάνθη και τον ΠΑΣ Γιάννενα, δύο καταπληκτικές επεμβάσεις με τον ΠΑΟΚ, μία κρίσιμη με την Βέροια, δύο πολύ καλές με τον Πλατανιά και από μία σημαντική στα δύο ματς με τον Λεβαδειακό, αποτέλεσαν τα κύρια σημεία. Ίσως πρόκειται για την πλέον άμεση και θεαματική μεταμόρφωση τερματοφύλακα, μέσα σε μικρό διάστημα μετά από μεγάλο λάθος.


Νίκος Καλτσάς (ΠΑΟ)

Ήταν από τα πρώτα καλοκαιρινά αποκτήματα του Παναθηναϊκού, κλεισμένος μάλιστα πριν τελειώσει η περσινή καταπληκτική του σεζόν με τη φανέλα της Βέροιας. Δεν πήρε τις ευκαιρίες που άξιζε με τον Αναστασίου, αλλά η αλλαγή προπονητή και η εφαρμογή του 4-3-3 από τον Στραματσόνι τον έφεραν στα βασικά πλάνα. Από τις 13 Δεκεμβρίου και το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ο μεταμορφωμένος Νίκος Καλτσάς μετράει τέσσερα γκολ και δύο ασίστ στο πρωτάθλημα και μάλιστα τα τρία εξ’ αυτών σε εκτός έδρας αναμετρήσεις. Ο ανταγωνισμός γι’ αυτόν με την άφιξη και των Βιγιαφάνιες και Λέτο θα είναι μεγάλη, αλλά σίγουρα μπορεί να προσφέρει πολλά στον Παναθηναϊκό.


Νίκος Κοροβέσης – Χάρης Χαρίσης (ΠΑΟΚ)

Μέσα στην πολύ άσχημη πορεία που έχει κάνει ο Δικέφαλος του Βορρά αυτόν τον μήνα, οι δύο πρώην ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννενα, φαίνεται να είναι εκείνοι που βγαίνουν στον αφρό και ξεχωρίζουν τον τελευταίο καιρό με τις εμφανίσεις τους. Για την ακρίβεια, η απόδοση των δύο συγκεκριμένων παικτών είναι το μοναδικό θετικό που πρέπει να κρατήσει ο «Δικέφαλος» του Βορρά, από τον Ιανουάριο. Ο Χαρίσης άρχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής σε απανωτά ματς από τον Τούντορ, ενώ ο Νίκος Κοροβέσης, παρά το γεγονός πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με επιθετικά χαρακτηριστικά, έχει μονιμοποιηθεί στα τελευταία παιχνίδια στην θέση του αριστερού οπισθοφύλακα. Μέσα στην λαίλαπα που επικρατεί στον ΠΑΟΚ, οι δύο παίκτες, θα πρέπει να τύχουν της ανάλογης προσοχής.

Σωκράτης Διούδης (Πανιώνιος)

Ο πρώην πορτιέρο του Άρη, που ανήκει στην Μπριζ, δεν ξεκίνησε σαν βασικός την χρονιά, αφού ο Νίκος Παπαδόπουλος αποτελούσε την βασική επιλογή για τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο 22χρονος πορτιέρο επί της ουσίας, άρχισε ν’ αποτελεί βασική επιλογή για τους Νεοσμυρνιώτες από τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννενα και μετά και οι εμφανίσεις του είναι καλές σε γενικές γραμμές. Δέχεται 1 ανά 5.6 γκολ που πάνε στον στόχο και είναι ο 5ος καλύτερος πορτιέρο σε αυτή την κατηγορία.

Γιώργος Μύγας (Παναιτωλικός)

Αποτελεί ίσως το πιο μεγάλο πουλέν της ομάδας του Αγρινίου για την φετινή χρονιά. Αποτελεί προσωπική δικαίωση για τον Γιάννη Μαντζουράκη, η αλματώδης εξέλιξη του 21χρονου παίκτη, που από δεξί χαφ και μέσος, έγινε δεξί μπακ με πολλά καλά παιχνίδια στο ενεργητικό του. Το χαϊλάιτ του για την φετινή σεζόν αποτελεί το ματς της Τούμπας, όπου τα πήγε καταπληκτικά πάνω στον Γκάρι Ροντρίγκες στο ισόπαλο 0-0 που απέσπασε η ομάδα του. Εξαιρετικά εξελίξιμος ποδοσφαιριστής, μετράει πλέον 12 συμμετοχές στη βασική ενδεκάδα για φέτος.

Ντάνι Νιέτο – Πέτρος Ορφανίδης (Σκόντα Ξάνθη)

Πήρε τα πάνω του για τα καλά τον τελευταίο 1,5 μήνα ο 24χρονος Ισπανός που έχει σημειώσει σε αυτό το διάστημα τα τέσσερα από τα έξι τέρματα του. Έκανε πολύ καλό ματς με τον Ηρακλή, όπου σημείωσε δύο τέρματα και σκόραρε και με τον Ατρόμητο αυτόν τον μήνα. Είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση και στο πρώτο μέρος με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όταν έβγαλε μια εκπληκτική ασίστ στον Σολτάνι, όμως έχασε το πέναλτι. Γενικά ο Ισπανός δείχνει πολύ ανεβασμένος αυτό το διάστημα.

Στην ίδια ομάδα, αξιόλογη παρουσία που αποτελεί υποθήκη για το μέλλον είναι αυτή του Πέτρου Ορφανίδη. Ο 19χρονος πλέι-μέικερ γίνεται καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι, έδωσε ασίστ στο ματς με την «Γηραιό» και γενικά βγάζει ποιότητα στη διάρκεια των αγώνων, σημαντική για την ηλικία του και δείχνει πώς έχει πολλές περγαμηνές για να προχωρήσει. Ουσιαστικά αντικαθιστά τον Ερέα που απογοήτευσε φέτος και ο Λουτσέσκου, φαίνεται να τον εμπιστεύεται πάρα πολύ.

Κωνσταντίνος Δαύκου (ΑΕ Καλλονή)

Ο 27χρονος τερματοφύλακας, δείχνει να κερδίζει στα τελευταία παιχνίδια την εμπιστοσύνη του προπονητή του, του Νίκου Καραγεωργίου έναντι του Χογκ. Η αλήθεια είναι πως παρά την δυσχερή θέση που βρίσκεται η ομάδα του, ο Δαύκου, εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του και στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Μάλιστα η δήλωση του Τούντορ μετά το ματς Κυπέλλου, που τον χαρακτήρισε «Μπουφόν» για τις επεμβάσεις του σε εκείνο το ματς, είναι άκρως τιμητικές και φαίνεται πως ο πρώην πορτιέρο της Δόξας έχει προοπτικές να παίξει και σε καλύτερες ομάδες της Super League.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x