Οι Βρετανοί «πανηγυρίζουν» διότι έχουν πιο ζεστό καιρό από... την Ελλάδα!

Τους 20 βαθμούς Κελσίου, σε ορισμένες περιοχές, αγγίζει η θερμοκρασία στη Βρετανία, γεγονός που έχει κάνει τους Άγγλους να αισθάνονται ολίγον τι... Έλληνες! Η αναφορά δεν γίνεται τυχαία, καθώς τα Μέσα Ενημέρωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο «πανηγυρίζουν», διότι στο μέσο του χειμώνα, η Αγγλία έχει υψηλότερη θερμοκρασία από την Ελλάδα!

«Το Σαββατοκύριακο, η θερμοκρασία στην Αγγλία αναμένεται να είναι υψηλότερο από την Ελλάδα, το Ντουμπάι και το Αμπού Ντάμπι», ανέφερε χαρακτηριστικά μεγάλο Μέσο, «ευγνωμονώντας» το ζεστό ρεύμα αέρα που «χτύπησε» το Νησί από την Καραϊβική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διάρκεια της εβδομάδας, αυξήθηκαν κατακόρυφα οι πωλήσεις παγωτών στη Βρετανία, ενώ τα πάρκα γέμιζαν με κόσμο, που απολάμβανε τον καυτό ήλιο του χειμώνα.

'Αλλο Μέσο ανέφερε χαρακτηριστικά «Καιρός Για Μπάρμπεκιου» και μάλλον η... προτροπή του έπιασε τόπο, καθώς από την Πέμπτη οι Βρετανοί προμηθεύονται τα απαραίτητα (παϊδάκια, μπριζόλες) και οργανώνουν μεγάλες συνεστιάσεις, προκειμένου να γιορτάσουν -κυριολεκτικά- τη μοναδική αυτή συγκυρία.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι πολλοί Βρετανοί δήλωσαν πως βιώνουν για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη εμπειρία, καθώς άλλες χρονιές, αναζητούσαν λίγο ήλιο τον χειμώνα, καταφεύγοντας σε πολυέξοδες διακοπές σε χώρες του Νότου, όπως λόγου χάρη η Ελλάδα. Ως εκ τούτου, το απρόσμενο καλοκαιράκι στη Βρετανία, λειτουργεί εναντίον των συμφερόντων του ελληνικού τουρισμού. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, πάντως, οι υψηλές θερμοκρασίες στο Νησί δεν θα διατηρηθούν για μεγάλο διάστημα, καθώς έρχεται νέο παγωμένο ρεύμα στην περιοχή.

Πηγή: Protothema.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ