Γιώργος Ζαχαριάδης

Οι δανεικοί, οι επιστροφές, οι μεταγραφές κι ο ΠΑΟΚ μιας ευκαιρίας

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τις μεταγραφές, τους υπερήλικες, την Ευρώπη και τους δανεικούς που επιστρέφουν.

Η συζήτηση για τον Ντάριο Σρνα μπορεί να κρατήσει από μερικά λεπτά, μέχρι λίγες εβδομάδες. Για τον ΠΑΟΚ ειδικά, των μεταγραφολόγων και των προπονητών της κερκίδας, με βαθιά γνώση της εργοφυσιολογίας και κυρίως της φροϋδικής ψυχολογίας, ένας 36χρονος με ιστορικό «ντόπινγκ», είναι ότι πρέπει για να περάσουμε ένα δροσερό καλοκαίρι με αναλύσεις και συναρπαστικές τοποθετήσεις.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Ο Κροάτης ανήκει σε μια γενιά ποδοσφαιριστών που μπήκαν από νωρίς στα ψηλότερα ράφια της αγοράς και οι αποδοχές του ήταν αρκετά υψηλές αν και η θέση του δεν είναι δα η πιο εμπορική. Ένας μπακ πόσα να πάρει αν δεν είναι και λίγο ατραξιόν σαν τον Ρομπέρτο Κάρλος; Ο Σρνα μπήκε στο κάδρο για τον ΠΑΟΚ επειδή υπάρχει διάθεση καταρχάς από το εσωτερικό της ομάδας να διαχειριστεί μερικές μεταγραφές ο Γιώργος Σαββίδης και να αποκτήσει απόλυτα ενεργό ρόλο, ξεφεύγοντας από τα όρια των social media.

Ο κόσμος του Γιώργου είναι αυτός, αλλά, μόνο με το Instagram δεν γίνεται δουλειά, ούτε φαίνεται ότι καθορίζεις τις εξελίξεις, τη στιγμή που σου ανήκει ένα από τα ηγετικά πόστα στην ΠΑΕ.

Κατά συνέπεια, ο Γιώργος είναι… πονηρός και απέκτησε παιχνίδι, αρχικά τον Σρνα και στην εξέλιξη θα έρθουν μερικοί ακόμη που θα τον συναντήσουν, θα γράφουν site και εφημερίδες, θα φωνάζουν τα ραδιόφωνα ότι είναι απόλυτα ενεργός και αποφασίζει και θα πεισθούμε ότι τελικά έμαθε κι αυτός από ποδόσφαιρο.

Στο ποδόσφαιρο είναι εύκολο να μιλάς γι΄ αυτό.

Αλλά, όταν θα πρέπει να αποφασίζεις είναι τότε που θα πρέπει να το γνωρίζεις και να το αποδεικνύεις με τις επιλογές και κυρίως με τα αποτελέσματα.

Αυτό το κομμάτι με τα αποτελέσματα, δηλαδή, τους τίτλους και τις διακρίσεις, εντός και εκτός Ελλάδας, είναι που με φοβίζει όταν ακούω για Γιώργους και άλλους. Για Μίχελ και τους συν αυτώ και μια οριστική προτίμηση σε ό,τι έρχεται από την ανατολική Ευρώπη λες και εκεί είναι που ανθεί το ποδόσφαιρο και η δυτική της πλευρά είναι στο σκοτάδι.

Το κλείνω εδώ για να σταθώ στον Σρνα, ελάχιστα παραπάνω και να προσπαθήσω να μην το περιορίσω στην ηλικία του Κροάτη, αλλά, μόνο στο διάστημα που έμεινε εκτός δράσης και είναι το προβληματικό σημείο. Πόσο θα χρειαστεί για να παίξει και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς. Θα τα καταφέρει να επιστρέψει ή είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Εδώ κολλάει της… ηλικίας το υψηλό όριο.

Με την απόκτηση ποδοσφαιριστή (χωρίς να εξετάζουμε τα οικονομικά) που είναι 36 ετών και γεμάτος παραστάσεις από αξιόλογη καριέρα, ο ΠΑΟΚ αναζητά συγκεκριμένα πράγματα κι όχι να αγωνιστεί σε 52 αγώνες. Θα είναι χρήσιμος για να προσφέρει σε συγκεκριμένα σημεία της σεζόν και θα είναι καθοριστικός εφόσον τα καταφέρει αυτή θα είναι ολοκληρωμένη η αποστολή του. Δεν αναζητάς περισσότερες συγκινήσεις.

Εφόσον στον ΠΑΟΚ έχουν την πολυτέλεια να αποκτήσουν έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή, είμαι βέβαιος ότι θα κινηθούν αναλόγως εντυπωσιακά για τις πιο βασικές ανάγκες.

Πάντως, ένα μεγάλο κεφάλαιο είναι οι παραχωρήσεις και πως ο ΠΑΟΚ θα αντιδράσει είτε στις προτάσεις που θα δεχθεί για βασικούς ποδοσφαιριστές και πως θα διαχειριστεί τους δανεικούς που επιστρέφουν και ελάχιστοι –από ότι φαίνεται- υπολογίζονται για τη νέα χρονιά.

Εκτιμώ ότι οι δανεικοί είναι μια παγίδα με τη λογική ότι, αγωνίστηκαν σε υποδεέστερες ομάδες και έθελξαν και είναι πολύ δύσκολο να μπουν στον συναγωνισμό για μια θέση στον ΠΑΟΚ του πρωταθλητισμού.

Είναι πολύ εύκολο να ζητάς να επιστρέψουν στη Τούμπα ποδοσφαιριστές που εντυπωσίασαν με τον Ατρόμητο ή έπαιξαν επαρκώς ικανοποιητικά στο Βέλγιο, αλλά, πόσο χρήσιμοι μπορεί να είναι στον ΠΑΟΚ;

Πολύ δύσκολα θα προκριθούν δανεικοί για να παίξουν στην ομάδα που θέλει πρωτάθλημα και έχει μπροστά της μια πολύ σημαντική δοκιμασία για την Ευρώπη, με Αγιαξ ή Βασιλεία.

Αυτός είναι ο πρώτος στόχος, η Ευρώπη και πως θα φτάσει στο παιχνίδι με ομάδες που δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, αντιθέτως είναι φαβορί για να σε αποκλείσουν. Είναι η πρώτη αποστολή και πολύ σπουδαία διότι θα χαρακτηρίσει τουλάχιστο το ξεκίνημα της επόμενης περιόδου.

Είναι έγκλημα αν ο ΠΑΟΚ δεν προετοιμαστεί για να αποκλείσει αυτές τις ομάδες και παίξει κορώνα γράμμα μια πρόκριση που θα του προσφέρει πάρα πολλά οφέλη.

Θα είναι τραγικό αν δεν εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες να περάσει από έναν ισχυρό αντίπαλο όπως είναι οι δύο παραπάνω ομάδες για να προχωρήσει στην επόμενη φάση των

προκριματικών. Γνωρίζοντας μάλιστα ότι θα είναι πιο εύκολη η επόμενη κλήρωση.

Μια καλή αφετηρία είναι ο Βερνμπλουμ κι ο Χατσερίντι. Είναι επιλογές που αλλάζουν την εικόνα της ομάδας και γίνεται κατανοητό ότι υπάρχει διάθεση για ουσιαστική ενίσχυση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x