Γιώργος Ζαχαριάδης

Οι δικαιολογίες, οι μεταγραφές, το κύπελλο, ο Παπαδημητρίου και άλλα ωραία…

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ που… φεύγει με ένα ακόμη κύπελλο (ίσως…) και θα πρέπει να επιστρέψει καλύτερος με έναν ή ακόμη και δύο Παπαδημητρίου.

Τελικά το πιο εύκολο πράγμα στη Θεσσαλονίκη δεν είναι πως θα φορτώσεις τις ευθύνες στον Ολυμπιακό (ακόμη κι όταν δεν φταίει…) για να πουλήσεις ΠΑΟΚτσηδιλίκι σε αρκετό κόσμο.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Είναι πιο εύκολο να φτάσεις σε ένα σημείο που μπορεί να έχεις κλειδώσει σε ένα χρηματοκιβώτιο τον τίτλο και υπό την απειλή… νεροπίστολου να το ανοίγεις και να τον παραδίδεις στο, «δράστη».

Στον κλέφτη, που σε φοβάται και χρησιμοποιεί ένα σωρό άλλες ανορθόδοξες μεθόδους για να σε ξεγελάσει και εκμεταλλεύεται την αφέλεια, τον παρορμητισμό, τον ερασιτεχνισμό σου για να σε ρίξει από την κορυφή. Κι άσε τον Λουτσέσκου να φωνάζει τη δική του βαθμολογία, άσε τον Γιώργο υιό να λέει τα δικά του στα social.

Και τον ΠΑΟΚ να είναι ενθουσιασμένος από τον Λουτσέσκου, να του δίνει συμβόλαιο μέχρι να γεράσει, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει κάτι πολύ σπουδαίο πίσω του. Εκείνο το περιβόητο ρεκόρ με τις νίκες απέναντι σε ομάδες της μέσης και της ουράς και… ψάχνουμε βρούμε βαθμό σε ντέρμπι. Ωραία τα κριτήρια. Έπαιξε, λέει, καλό ποδόσφαιρο με τον λειψό Ατρόμητο, τον Πανιώνιο (όχι και πολύ καλό…) και έθελξε με όλους τους άλλους που ξέφυγαν από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Αυτοί ακόμη είναι στο… «στα μικρά ματς κερδίζεται το πρωτάθλημα». Αμ δε.

Θα τραβήξουμε μια γραμμή και θα έχουμε μια χρονιά… τραβεστί. Ή κάτι τέτοιο. Γιατί ολοκληρωμένη δεν την λες. Όχι γιατί υπήρχε και πάλι διακοπή. Αλλά γιατί, ειδικά για τον ΠΑΟΚ, δημιουργήθηκε και έτσι ήταν, η αίσθηση ότι θα έβρισκε τον Ολυμπιακό για να τον καθαρίσει και ποιος μου λέει εμένα, ότι δεν θα ήταν νικητής και στην Τρίπολη, στην αμέσως επόμενη στάση του.

Με την ψυχολογία του πρώτου, που θα μπορούσε να είχε φτάσει σε θρίαμβο και μεγάλο σκορ με τον Ολυμπιακό, ποιος μου λέει εμένα ότι δεν θα ήταν πολύ καλύτερος και στην Τρίπολη και με την ΑΕΚ. Δηλαδή, η ζημιά του Γκαρθία ή του ανόητου με το ρολό της ταμειακής, ήταν πολύ μεγαλύτερη από έναν και μόνο αγώνα.

Όχι ότι έδεσε το κύπελλο. Ούτε κι αν αυτό το έχει βάλει στο… χρηματοκιβώτιο.

Αν πάει πάλι με την ΑΕΚ, μοιρασμένες θα είναι οι πιθανότητες να το κατακτήσει εκ νέου και βέβαια κανείς δεν θα επιτρέψει φέτος τα περσινά του Βόλου. Ή τουλάχιστο αυτό νομίζω ότι θα φροντίσουν όλοι να γίνει.

Να πάρει πάλι το κύπελλο, δεν το λες και «τίποτε» εφόσον έχει μείνει εκτός για το πρωτάθλημα. Προφανώς δεν ήταν αυτό που περίμεναν όλοι. Αλλά δεν μένεις με άδεια χέρια.

Με άδεια χέρια θα μείνεις αν δεν προετοιμαστείς κατάλληλα και ξοδεύεις το χρόνο σου στον Κυριάκο Παπαδόπουλο και ασχολείσαι με μεταγραφές σαν το Αζεβέδο και του Μουλέν. Θα σε προσπεράσει ο Ολυμπιακός που κτίζεται από την αρχή και δεν θα το πάρεις χαμπάρι.

Το καλό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι υπάρχει ένας κορμός και είναι πολύ σημαντικό να πάρει βαρβάτες αποφάσεις για ορισμένα δυνατά χαρτιά και να πορευθεί στα σίγουρα. Να αποκτήσει τους ποδοσφαιριστές που θα τον κάνουν όσο δυνατό χρειάζεται, όχι για να κάνει σερί με νίκες σε μικρομεσαίους, αλλά, να κερδίζει τα ντέρμπι.

Κι αν ο Παπαδημητρίου ( Γιάννης, της Ξάνθης) που φέρνουν είναι καλός για να αποφεύγονται κακοτοπιές, όπως αυτές στους αγώνες με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, πιάστε δυό. Δυό Παπαδημητρίου, ή δυό τέτοιους για να στρώσει η δουλειά και να μην έχουμε τα ίδια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x