Γενικά

Οι διοργανωτές του 2ου Κολυμβητικού Διάπλου «Θυμάμαι το Σάμινα» στον ΣΠΟΡ FM

Στον ΣΠΟΡ FM και την εκπομπή «Μπαμ και κάτω», μίλησαν για τον 2ο κολυμβητικό διάπλου «Θυμάμαι το Σάμινα» οι Κάρολος Μονόρι και Σταμάτης Δελαβίνιας.

Με αφορμή τον δεύτερο Κολυμβητικό Διάπλου «Θυμάμαι το Σάμινα», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 25/9 στην Πάρο στη μνήμη του θυμάτων του ναυαγίου, ο - εκ των εμπνευστών του- Κάρολος Μονόρι, μίλησε στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM και τους Μπάμπη Χριστόγλου - Μιχάλη Λεάνη, για τον Διάπλου και τις «λαμπερές» συμμετοχές σε αυτόν.

«Γίνεται φέτος ο δεύτερος Διάπλους στη μνήμη των θυμάτων του Σάμινα, αλλά και για τους διασώστες και για όλους όσους βοήθησαν. Ο πρώτος Διάπλους πέρσι, με τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας, πήγε πάρα πολύ καλά. Ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι που μπορέσαμε και προσφέραμε στη μνήμη των θυμάτων. Η διαδρομή είναι από τη βραχονησίδα Άγιος Σπυρίδωνας έως το ακρωτήριο Κορασιά, όπου υπάρχει ένα εκκλησάκι στη μνήμη των νεκρών. Οι συμμετοχές είναι ακόμα ανοιχτές, μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 40 κολυμβητές.

Θα μας τιμήσουν με τη συμμετοχή τους γνωστοί κολυμβητές ανοιχτής θάλασσας, όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης με τον Νίκο Γέμελο, ο Γιώργος Βάθας από τη Θεσσαλονίκη, ο Άρης Πολύζος, ο Τάσος Αγαθαγγέλου, ο οποίος νίκησε στον πρώτο Διάπλου του Κορωναίου, ο Γιάννης Χατζήμπεης ο παραολυμπιονίκης, ο πρώτος Έλληνας αθλητής με αναπηρία που ολοκλήρωσε το μαραθώνιο τριάθλου Iron Man και ο Σταμάτης Δελαβίνιας, ο οποίος είναι ναυαγός του Σάμινα και η συμμετοχή του πέρσι ήταν οι πιο συγκινητική στιγμή»
.

Ο Σταμάτης Δελαβίνιας αναφέρθηκε στο ναυάγιο του Σάμινα, στο οποίο ήταν παρών και στην επιτυχία που σημείωσε ο περσινός 1ος Διάπλους:

«Είμαι της άποψης ότι η ιστορία δεν αλλάζει, αλλά με την ιστορία αλλάζουμε το μέλλον μας. Πιστεύω ότι πρέπει να βλέπουμε και τα θετικά από το ναυάγιο, οι θάλασσες μας και τα καράβια μας είναι πλέον πιο ασφαλή. Το ναυάγιο είναι μια εμπειρία ζωής που δεν ξεχνιέται, κάθε άνθρωπος το αντιμετωπίζει διαφορετικά, ξέρω ανθρώπους που δεν θέλησαν να ξαναδούν θάλασσα μετά από αυτό, άλλοι το ξεπέρασαν και συνέχισαν κανονικά τη ζωή τους.

Ο περσινός Διάπλους ήταν τόσο καλοοργανωμένος και αυτό φαίνεται από την τριπλάσια φετινή συμμετοχή, το «γκελ» που έκανε στον κόσμο. Θέλουμε να τιμήσουμε όχι τόσο αυτούς που φύγανε, όσο αυτούς που έδωσαν τα πάντα για να σωθούν οι άνθρωποι, γιατί το κράτος ήταν απόν εκείνη τη μέρα και όσοι σώθηκαν, σώθηκαν από τους Παριανούς»
.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x