Ελλάδα

«Οι Έλληνες μπορούν να παίξουν παντού…»

Βέβαιος πως οι Έλληνες παίκτες μπορούν να σταθούν στο υψηλότερο επίπεδο δήλωσε ο Μανώλης Παπαμακάριος μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Τι είπε για την αποχώρηση από τη Φουενλαμπράδα και το μέλλον του.

Μπορεί ο «γάμος» με τη Φουενλαμπράδα να μην στέριωσε, αλλά ο Μανώλης Παπαμακάριος έχει αρκετές προτάσεις στα χέρια του. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο 34χρονος γκαρντ αναφέρθηκε στους λόγους του «διαζυγίου» με την ισπανική ομάδα, το μέλλον του, αλλά και τους «αιώνιους».

Αναλυτικά, ο Μανώλης Παπαμακάριος μίλησε στην εκπομπή Play Ball και στους Μάνο Ζερβάκη, Νίκο Ζέρβα και Μαρίνο Πρίντεζη για:

-την αποχώρησή του από τη Φουενλαμπράδα: «Ο επαγγελματισμός αθλητισμός έτσι είναι. Ο προπονητής έκρινε πως δεν ταίριαζα στην ομάδα, εγώ δεν ήμουν ευχαριστημένος με το ρόλο μου και κοινή συναινέσει λύσαμε τη συνεργασία μας. Τα πρώτα δύο χρόνια στο Σαν Σεμπαστιάν ήταν καταπληκτικά. Όμως η κρίση έχει αγγίξει και το ισπανικό μπάσκετ. Αν εξαιρέσουμε 5-6 ομάδες, οι υπόλοιπες έχουν οικονομικά προβλήματα».

-την παρουσία πολλών Ελλήνων στην ACB: «Οι Έλληνες παίκτες έχουν πολύ καλό όνομα και όσα παιδιά έχουν παίξει στην ACB έχουν αποδώσει. Αν μπορέσεις να παίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, που είναι πολύ σκληρό, μπορείς να αγωνιστείς παντού. Είναι μια πρόκληση για έναν παίκτη να αγωνίζεται στην ACB. Όλα τα παιχνίδια είναι δυνατά, μέσα έξω, και πρέπει να είσαι πάντα 100% έτοιμος. Οι Έλληνες έχουν ένα πολύ καλό όνομα σαν επαγγελματίες και γνωρίζουν πολύ καλά την τακτική. Μπορεί η Ισπανία να έχει περισσότερο ταλέντο, αλλά προπονητικά και τακτικά η Ελλάδα είναι πιο μπροστά».

-την απουσία πολλών ικανών Ελλήνων παικτών από την Α1: «Το να λείπουν αρκετοί ποιοτικοί παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένα πρόβλημα. Για να γυρίσουν θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες συνθήκες. Οι ομάδες έχουν κάνει κάποια βήματα, αλλά θα πρέπει να γίνουν ακόμη πιο φερέγγυες. Επίσης θα πρέπει να κάνουμε βήματα και στο μάρκετινγκ για να έχουν οι ομάδες επιπλέον έσοδα».

-το δικό του μέλλον: «Είμαι ακόμη στην Ισπανία, τελευταία μέρα. Επιστρέφω την Πέμπτη. Υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες στην Ελλάδα και μια περίπτωση από το εξωτερικό. Θα επιστρέψω στην Ελλάδα, θα έχω μια συνάντηση με τον μάνατζέρ μου και από τη Δευτέρα θα μπορούμε να έχουμε κάτι πιο συγκεκριμένο».

-τον Ολυμπιακό και το ματς με τη Βαλένθια: «Η Βαλένθια μετά την κατάκτηση του Eurocup είχε δύο σημαντικές απώλειες, τον Ντόελμαν και τον Λαφαγέτ. Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερη ομάδα και με τον ερχομό του κ. Σφαιρόπουλου δείχνει ένα πολύ καλό πρόσωπο».

-τον Παναθηναϊκό και το ματς με την Τουρόβ: «Ο Παναθηναϊκός μού έχει κάνει πάρα πολύ καλή εντύπωση. Νομίζω πως τα αποτελέσματα που έχει φέρει είναι φυσιολογικά βάσει της εικόνας του. Το ματς με την Τουρόβ είναι σαν τελικός για την πρόκριση και νομίζω πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα δείξουν την απαιτούμενη προσοχή για να πάρουν τη νίκη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x