sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι Ευρωπαίοι «πελάτες» του Μέσι!

Ο Αργεντινός σούπερσταρ έχει σκοράρει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο... και απέναντι σχεδόν σ’ όλες τις ομάδες της Ευρώπης.

Ο Λιονέλ Μέσι είναι εδώ και η Μπαρτσελόνα (για μια ακόμη φορά) στους «8» του Champions League. Ο Αργεντινός σουπερστάρ με τα γκολ που πέτυχε, απέναντι στην Τσέλσι το βράδυ της Τετάρτης, δεν «πέρασε» μόνο την ομάδα του στην επόμενη φάση αλλά έφτασε και τα 100 τέρματα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε 123 εμφανίσεις. Αριθμός εξωπραγματικός.

Ο διεθνής άσος έχει σκοράρει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο... και απέναντι σχεδόν σ’ όλες τις ομάδες της Ευρώπης.

Ψάξαμε αυτές που έχουν υποφέρει πολλάκις σ’ ευρωπαϊκό επίπεδο όταν τον συναντάνε... και ποιες πρέπει να αισθάνονται τυχερές;

Ποιο το ελληνικό ενδιαφέρον στο «εκατό, εκατό, κατοστάρα, εκατό» του Λιονέλ Μέσι στο Champions League; Ας απαντήσουμε γεωγραφικά....

ΑΓΓΛΙΑ

Μεγάλη η αγάπη του Αργεντινού απέναντι στις ομάδες του «Νησιού». Συγκεκριμένα, έχει σκοράρει απέναντι σε 4 συνολικά 20 γκολ. Η Άρσεναλ είναι η πιο «εύκολη» και «δεδομένη» για τον ίδιο, ο οποίος την έχει πληγώσει 9 φορές! Δεύτερη στη λίστα η Μάντσεστερ Σίτι με 6 και τρίτη η Τσέλσι πλέον με 3. Φυσικά από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την οποία έχει πληγώσει 2 φορές (και τις δύο σε τελικούς). Λέτε στη συνέχεια να μπει και η Λίβερπουλ στην τροπαιοθήκη του;

inner

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το ποδόσφαιρο για τον Μέσι δεν έχει όρια και φρόντισε ήδη να το θυμίσει και στους «σφιχτούς» Γερμανούς. Δεν το λες άσχημα το 16 γκολ εναντίον 5 ομάδων. Το αντίθετο μάλιστα. Με σειρά λοιπόν, Μπάγερν Λεβερκούζεν μια 7αρα, Μπάγερν Μονάχου μια 4αρα, Στουτγκάρδη μια 3αρα και Βέρντερ Βρέμης με Μπορούσια Μενχελγκλάντμπαχ από 1 γιατί μάλλον ήταν «ντεφορμέ» ή στις καλές του. Ο επόμενος παρακαλώ να παραγγείλει...!

inner

ΙΤΑΛΙΑ

Η γειτονική χώρα λένε ότι είναι από τις πιο ερωτικές. Δεδομένα για τον Μέσι είναι, καθώς και εδώ κάθε φορά φροντίζει να αφήνει το «στίγμα» του. 12 γκολ σε 3 ομάδες γράφει για την ώρα το κοντέρ και συνεχίζουμε... Λατρεμένη του εδώ η Μίλαν που την έχει «σκοτώσει» 8 φορές. Φέτος προστέθηκε και η Γιουβέντους, την οποία φιλοδόρησε με 2 τέρματα και η τρίτη της παρέας είναι η Ρόμα μ’ άλλα 2 «τεμάχια».

ΓΑΛΛΙΑ

Η συγκομιδή εδώ πέφτει. 7 γκολ μόλις σε 2 συλλόγους. Ναι η αλήθεια είναι πως για τον Αργεντίνο σούπερσταρ η Γαλλία δεν είναι το «φόρτε» του. Μετράει 4 γκολ απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν και 3 εναντίον της Λυόν. Μήπως του παίρνουν ακριβά αρώματα και τον καλοπιάνουν;

ΙΣΠΑΝΙΑ

Όσο και να σας φανεί περίεργο ο απολογισμός του απέναντι σε ομάδες της χώρας που προέρχεται η ομάδα του είναι «μικρός». Μόνο 2 γκολ και αυτά εναντίον της «εχθρού» Ρεάλ Μαδρίτης. Στα καθαρά ισπανικά δρώμενα όμως δεν ισχύει το ίδιο!

Τελειώνοντας με τα προηγμένα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα ήρθε η ώρα να δούμε τι κάνει ο Μέσι και απέναντι σε ομάδες πολύ χαμηλότερου βεληνεκούς, που «απλά» παίζουν Ευρώπη, ανάλογα την περίοδο και την φάση που λένε και οι νέοι.

ΣΚΩΤΙΑ

9 γκολ. 8 απέναντι στη Σέλτικ και 1 εναντίον της Ρέιντζερς.

ΕΛΛΑΔΑ

Να μαστε κι εμείς. Όχι που θα λείπαμε ή θα του χαμε ξεφύγει. Ναι κάποια στιγμή οι ομάδες μας είχαν φτάσει να παίζουν με αντιπάλους τέτοιου επιπέδου. Με τα νέα δεδομένα που θα διαμορφωθούν, ας ελπίσουμε ότι δεν είδαμε για τελευταία φορά τον Μέσι φέτος απέναντι σ’ελληνικό σύλλογο στο Καραϊσκάκης. Ο απολογισμός εδώ γράφει Παναθηναϊκός 4 γκολ και Ολυμπιακός 1. Σύνολο 5. Το πρώτο του άλλωστε ήταν εναντίον του τριφυλλιού στο παιχνίδι του 2005.

inner

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

5 γκολ. 3 απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ και 2 εναντίον της Ντιναμό Κιέβου.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

6 γκολ. Όλα στον Άγιαξ.

ΡΩΣΙΑ

4 γκολ. Όλα στην Σπαρτάκ Μόσχας.

ΔΑΝΙΑ

3 γκολ. Όλα στην Κοπενγχάγη.

ΤΣΕΧΙΑ

3 γκολ. Όλα στην Βικτόρια Πλζεν.

ΚΥΠΡΟΣ

3 γκολ. Όλα κόντρα στον ΑΠΟΕΛ.

ΕΛΒΕΤΙΑ

2 γκολ. Όλα στην Βασιλεία.

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

2 γκολ. Όλα κόντρα στην Μπάτε Μπορίσοφ.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

1 γκολ. Τυχερή η Σπόρτινγκ Λισαβώνας.

123 εμφανίσεις λοιπόν και 100 γκολ. Α ναι, απέναντι σε 29 ευρωπαϊκούς συλλόγους από 16 διαφορετικές χώρες. Αυτά. Βασικά μην τον σταματήσει κανείς γιατί είμαστε τυχεροί που ρον απολαμβάνουμε!

Επιμέλεια: Χρήστος Καρώνης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x