Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Οι μεγάλες χώρες κέρδισαν αλλά και η ΟΥΕΦΑ δεν έχασε!

Οι αλλαγές έγιναν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση,με τους μεγάλους να έχουν εγγυημένες τέσσερις θέσεις στους ομίλους και τις βασικές χώρες να μην χάνουν προνόμια!Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Τελικά οι αλλαγές έγιναν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, χωρίς να δημιουργηθεί τεράστιο ζήτημα από τους άλλους αφού και οι μεγάλοι πήραν εγγυημένες τέσσερις θέσεις στους ομίλους και οι βασικές άλλες χώρες δεν έχασαν προνόμια!

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Όπως αποκλειστικά από αυτή εδώ τη στήλη πριν αρκετές μέρες σας είχα προϊδεάσει, τελικά οι περιβόητες wild cards δεν πέρασαν ως μέτρο ωστόσο είναι ολοφάνερο πως ο σκοπός του να μείνουν ικανοποιημένοι οι μεγάλοι επιτεύχθηκε και ταυτόχρονα άνοιξε και ο δρόμος για μια πλάγια «πριμοδότηση» των ιστορικών επιτυχιών των ομάδων που ίσως η έλλειψη βαθμών να της στερούσε μια καλύτερη κλήρωση!

Αυτό θα εξασφαλίζεται μέσω μίας βαθμολογικής ενίσχυσης που θα υπολογίζει το πόσα Champions League ή Europa league έχει κατακτήσει κάποια ομάδα στο παρελθόν και θα προστίθεται στον συντελεστή της!

Επίσης με την αλλαγή που δοκιμάζεται σχετικά με το να χρησιμοποιούν οι ομάδες τον προσωπικό τους βαθμολογικό συντελεστή και όχι τον εθνικό, θα έχουν την δυνατότητα όποιες έχουν επιτυχίες να εισπράττουν και περισσότερα χρήματα αφού θα γίνεται με διαφορετικό τρόπο η κατανομή του market pool.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x