Γενικά

Οι νέες συνθήκες με τις οποίες ξαναμπαίνουν για προπονήσεις τα σωματεία πινγκ πονγκ

Εγκρίθηκε το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης για την ασφαλή λειτουργία προπονητηρίων και τα σωματεία θα επαναρχίσουν προπονήσεις, εφόσον ακολουθήσουν τους κανόνες ασφαλείας.

Η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αποδέχτηκε το ειδικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο για το άθλημα, που είχε ετοιμάσει η ελληνική ομοσπονδία κι έκανε μόνο μία αλλαγή στην τελευταία σελίδα σε ό,τι αφορά τη διαδικασία με την ιατρική βεβαίωση.

Πλέον, εκδόθηκε και η Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία περιγράφει τι θα ισχύσει γενικά σε αυτή τη δεύτερη φάση της άθλησης στην Ελλάδα έπειτα από την αποκλιμάκωση των μέτρων για τον κορωνοϊό. Ειδικά, στην επιτραπέζια αντισφαίριση η επανέναρξη μπορεί να γίνει κανονικά και όχι με ατομικές προπονήσεις ή την οδηγία για το 1 άτομο ανά 30 τ.μ.

Είναι το Υγειονομικό Πρωτόκολλο αυτό που κάνει σαφή τη διαφοροποίηση και θα εμπιστευτούν τα σωματεία και τίθεται σε ισχύ, όπως ακριβώς αναρτήθηκε στο site της Γ.Γ.Α.

#Είναι απαραίτητη προϋπόθεση η βεβαίωση για να μπει στην αίθουσα και να προπονηθεί ένας αθλητής.

# Σε αυτήν τη δεύτερη φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων στην αθλητική δραστηριότητα επανέρχονται στις προπονήσεις αθλητές και αθλήτριες από 13 ετών και άνω. Γεννημένοι έως και τις 31.12.2007, όπως αναφέρει η Κ.Υ.Α.

# Η Κ.Υ.Α. μιλά για «την κατ’ εξαίρεση λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για το διάστημα 18-24 Μαΐου 2020 και τους δικαιούχους χρήσης τους». Αναφέρεται σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διότι οι κινήσεις για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα επικαιροποιούνται κάθε βδομάδα σύμφωνα με την πορεία της πανδημίας.

Εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, νεότερη ανακοίνωση θα ενημερώσει ότι παραμένουν σε λειτουργία κλειστές και ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις. Κατά κάποιο τρόπο δηλαδή, μπαίνει δοκιμαστικά σε αυτό το νέο στάδιο η αθλητική δραστηριότητα.

# Στο άρθρο 3 της Κ.Υ.Α. και «την κατ’ εξαίρεση λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων από τις 18 Μαΐου» επισημαίνεται ότι «αποκλειστικά για την κάλυψη αναγκών προπόνησης θα γίνονται μόνο ατομικές προπονήσεις, χωρίς επαφές ή ομαδική άσκηση».
Στο Παράρτημα της Κ.Υ.Α. με τους όρους για τις αποστάσεις ασφαλείας προβλέπεται για «τα κλειστά γήπεδα και γυμναστήρια ένα άτομο ανά 30 τ.μ. (εντός του γηπέδου και του περιβάλλοντος χώρου)».

Υπάρχουν εξαιρέσεις, όμως, με βάση τις ιδιαιτερότητες κάθε αθλήματος. Tην εξαίρεση για την επιτραπέζια αντισφαίριση δηλώνει το Υγειονομικό Πρωτόκολλο και μόνο αυτό θα ισχύσει, όπως εγκρίθηκε και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Α.
Χαρακτηριστικά, εξάλλου, σημειώνεται στην Κ.Υ.Α. ότι «η χρήση των εγκαταστάσεων γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες ασφαλούς άσκησης της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και τις τυχόν ειδικότερες οδηγίες της αντίστοιχης αθλητικής ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής που εγκρίνονται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. και είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της Γ.Γ.Α.».

# Έχοντας προηγηθεί απραξία για δύο και πλέον μήνες σίγουρα δεν θα είναι εύκολη διαδικασία για τα σωματεία η επιστροφή στη δραστηριότητα, πάντως αναλαμβάνουν κι αυτά τη δική τους ευθύνη, ώστε να τηρήσουν τους κανόνες και να περιοριστεί ο κίνδυνος διασποράς του ιού.

Η πολιτική ηγεσία υπογραμμίζει τη σημασία της ατομικής ευθύνης σε αυτήν τη φάση και ζητά να είναι όλοι προσεκτικοί, ώστε να μην πάει πίσω η όλη προσπάθεια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x