sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι νέοι είναι ωραίοι και... βελτιωμένοι

Από την ήττα με 10-0 από την Ελβετία, η Εθνική Νέων επικράτησε της Ουκρανίας με 2-0 στην πρεμιέρα του Euro Κ-19 και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει την ομάδα του Γιάννη Γκούμα.

Στις 12 Οκτωβρίου του 2014 η Εθνική Νέων γνώριζε την έκτος έδρας ήττα σε φιλικό αγώνα κόντρα στην Ελβετία με 10-0. Ήταν από τις ελάχιστες φορές που ένα αρνητικό αποτέλεσμα μικρής εθνικής ομάδας είχε σηκώσει τόση θύελλα αντιδράσεων, και όχι άδικα, αφού το εύρος του σκορ, κάθε άλλο παρά τιμητικό ήταν τόσο για τα ελληνικά χρώματα (χωρίς καμία διάθεση τόνωσης του εθνικού φρονήματος), όσο και για το ποδόσφαιρο της χώρας.

Το κλίμα για την ΕΠΟ εκείνη την εποχή ήταν πιο βαρύ από ποτέ, αφού θεωρούνταν ως η κύρια υπεύθυνη για τις απανωτές «σφαλιάρες» της εθνικής ομάδας του Κλαούντιο Ρανιέρι και η ήττα με 10-0 του τμήματος Νέων ήρθε σαν… καταιγίδα σε ένα ήδη ξεχειλισμένο ποτήρι. Ήταν, τότε, που αποκαλύφθηκε ότι το βιογραφικό του τότε προπονητή της ομάδας, Βασίλη Τζαλακώστα, επιλέχθηκε(!) ανάμεσα σε άλλα, τη στιγμή που δεν είχε διατελέσει προπονητής σε κανένα μεγάλο σύλλογο.

Μετά από οχτώ μήνες, όμως, η Εθνική Νέων έχοντας στην αποστολή της επτά παίκτες (θα μπορούσαν να είναι και οχτώ αν δεν τραυματιζόταν ο Δώνης) που ήταν παρόντες και σε εκείνη την αποφράδα Κυριακή, κατάφερε να αρχίσει με νίκη τις υποχρεώσεις της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα K-19 που διεξάγεται στη χώρα μας, επικρατώντας της Ουκρανίας με 2-0.

Αυτή η νίκη κόντρα στην Ουκρανία σαφώς και δεν αποτελεί «καθαρτήριο» για εκείνη την ήττα, αλλά λειτουργεί ως πειστήριο για το ότι πλέον αυτή η ομάδα σήκωσε κεφάλι και πως τελικά εκείνη η πανωλεθρία ενδεχομένως να αποδειχθεί καθοριστική για την εξέλιξη της καριέρας αυτών των παιδιών.

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει την 18μελή αποστολή της εθνικής Νέων και την ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Γιάννης Γκούμας.

Κωνσταντίνος Κότσαρης (25/7/1996): Για τον 18χρονο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού λέγονται τα καλύτερα από τους προπονητές που τον έχουν ζήσει και μερικοί εξ αυτών βάζουν το χέρι τους στη… φωτιά ότι με την ίδια δουλειά και πρόοδο έχει όλα τα φόντα να σταθεί ως βασικός στους «πράσινους». Στο βιογραφικό του έχει κάποιες τιμητικές διακρίσεις όπως ότι ανακηρύχτηκε καλύτερος τερματοφύλακας στο τουρνουά «Internationale Cor Groenewegen Toernooi» ενώ ήδη έχει κάνει το ντεμπούτο του στο «τριφύλλι» στο ματς Κυπέλλου κόντρα στα Χανιά. Μεγάλο προσόν του η καλή επαφή του με την μπάλα στα πόδια.

Μανώλης Σάλιακας (12/9/1996): Ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού είναι από τους παίκτες που η ομάδα υπολογίζει για τα επόμενα χρόνια, αφού του έχει ήδη δώσει ήδη την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του σε αγώνα πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Οι πληροφορίες από το ρεπορτάζ των πρωταθλητών Ελλάδας έκαναν λόγο για ανανέωση του συμβολαίου του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, επιβραβεύοντας έτσι τον πρώην μέσο του Εργοτέλη. Και το «πρώην» χαρακτηρίζει και το «μέσος», αφού πλέον αγωνίζεται ως δεξί μπακ έχοντας 8 γκολ στο πρωτάθλημα Νέων. Μεγάλο ατού του 18χρονου είναι οι απ’ ευθείας εκτελέσεις φάουλ.


Τιμόθεος Τσελεπίδης (2/2/1996): Συμπεριλαμβάνεται στην υπερταλαντούχα γενιά των ακαδημιών ΠΑΟΚ που τα τελευταία χρόνια έχουν αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό τους. Ο Τίμος Τσελεπίδης αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός, είναι αρκετά ψηλός (1.84) και βρίσκεται στον «Δικέφαλο» από το 2008. Σύμφωνα με το scouting report, παρά το ύψος του είναι γρήγορος, αλλά και ιδιαίτερα δυναμικός στις εναέριες μονομαχίες. Αρκετές φορές έχει χρησιμοποιηθεί και δεξί μπακ ενώ την περσινή σεζόν είχε 24 εμφανίσεις εκ των οποίων οι 19 ως βασικός.


Γιώργος Κυριακόπουλος (5/2/1996): Ο 19χρονος άσος του Αστέρα Τρίπολης κατάγεται από την Πάτρα και έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο από το 2013, δηλαδή από τα 17 του. Παρά το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός στην ομάδα της Αρκαδίας είναι ιδιαίτερα υψηλός, έχει ήδη συμμετοχές με την πρώτη ομάδα. Αγωνίζεται ως αριστερός μπακ και διακρίνεται και για τις δημιουργικές του ικανότητες.


Άλμπερτ Ρούσσος (21/2/1996): Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχοντας πλέον τρεις γεμάτες σεζόν στις ακαδημίες της Γιουβέντους. Πήρε μεταγραφή από τον Διαγόρα Ρόδου το 2012, έχοντας μόλις στα 15 του χρόνια, συμμετοχές στη Football League και είναι πλέον βασικός στη β’ ομάδα της «μεγάλης κυρίας». Αγωνίζεται τόσο ως αμυντικός χαφ, όσο και ως κεντρικός αμυντικός.

inner


Ζήσης Καραχάλιος (10/1/1996): Ο σκόρερ του δεύτερου γκολ της εθνικής κόντρα στην Ουκρανία αγωνίζεται στον Ολυμπιακό. Μόλις μία σεζόν μετρά στους «ερυθρόλευκους», έχοντας περάσει από τα ερασιτεχνικά της Καρδίτσας και από την Αναγέννηση κι όλα αυτά ενώ είναι μόλις 19 ετών. Ο νεαρός αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού χαφ , αλλά θεωρείται πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής και ήταν βασικός στην πορεία των «ερυθρόλευκων» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Κ-20.


Πασχάλης Στάικος (8/2/1996): Η ιστορία του 19χρονου παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς από βασικό στέλεχος των ακαδημιών του Παναθηναϊκού και αρχηγός, λίγο έλειψε να σταματήσει πολύ πρόωρα το ποδόσφαιρο, λόγω ενός πολύ σοβαρού προβλήματος υγείας που τον ανάγκασε να μείνει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Παναθηναϊκός στήριξε το περιουσιακό του στοιχείο, του πρόσφερε επαγγελματικό συμβόλαιο και πλέον είναι ο βασικός αμυντικός χαφ της εθνικής Νέων και διακρίνεται για τα πολλά τρεξίματά του σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου.

inner


Πέτρος Ορφανίδης (23/3/1996): Πρόκειται για τον παίκτη που «έκλεψε» τις εντυπώσεις με την εμφάνισή του στο ματς με την Ουκρανία, έχοντας ένα γκολ και μία ασίστ. Ο 19χρονος αγωνίζεται στη Skoda Ξάνθη και θεωρείται ως η επόμενη μεγάλη πώληση του Χρήστου Πανόπουλου, αφού ολοκληρωθεί αυτή του Δημήτρη Γούτα. Προπονείται ήδη με την πρώτη ομάδα και συμμετέχει σε αγώνες με την Κ-20, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι ο επιθετικός μέσος των Ακριτών, φέτος θα πάρει ευκαιρίες από τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

inner


Στέλιος Πόζογλου (22/1/1996): Ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ που είναι από τους πιο γνωστούς σε αυτή την ομάδα, έκανε το «μπαμ» στα τέλη του 2013 με ένα γκολ που πέτυχε κόντρα στην Άλκμααρ. Ήταν από τα «πουλέν» του Χουμπ Στέφενς και έχει αρκετές συμμετοχές με την πρώτη ομάδα. Ωστόσο, είχε βρεθεί στο στόχαστρο μετά την ήττα από την Ελβετία με 10-0, καθώς σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΠΟ είχε υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν ο προσωρινός του αποκλεισμός από τις κλήσεις σε κάθε κλιμάκιο της εθνικής ομάδας. Πλέον, έχει επιστρέψει και είναι από τους παίκτες από τον οποίο ο Γιάννης Γκούμας περιμένει πάρα πολλά.


Ευθύμης Κουλούρης (6/3/1996): Θεωρείται -και είναι- ένα από τα πολυτιμότερα περιουσιακά στοιχεία του ΠΑΟΚ. Έχει «σπάσει» όλα τα ρεκόρ γκολ στην Κ-20 του «Δικεφάλου» , αφού πέρυσι είχε 25 γκολ σε 24 εμφανίσεις, ενώ έχει ρόλο στο rotation της πρώτης ομάδας, αν και πέρυσι του δόθηκαν ελάχιστες ευκαιρίες. Το ντεμπούτο του στον ΠΑΟΚ το πραγματοποίησε στις 13/2/2014 κόντρα στον Απόλλωνα, ματς το οποίο κατάφερε να σκοράρει δύο φορές σε ένα 45λεπτο.

inner


Παναγιώτης Κυνηγόπουλος (24/9/1996): Πρόκειται για μια από τις εκπλήξεις αυτής της ομάδας, καθώς ο νεαρός μεσοεπιθετικός αγωνίζεται στον Αιγινιακό, αλλά μάλλον όχι για πολύ, αφού ήδη εξετάζεται από ομάδες πρώτης ταχύτητας της Super League, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκφράσει και ομάδες από το εξωτερικό. Οπότε συγκρατείστε αυτό το όνομα, καθώς θα μας απασχολήσει τους επόμενους μήνες.


Κώστας Τσιμίκας (12/5/1996): Ο νεαρός αριστεροπόδαρος άσος κατάγεται από τις Σέρρες και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο Ολυμπιακός κατάφερε να τον αποκτήσει πριν προλάβει να το πράξει ο ΠΑΟΚ. Αγωνίζεται με την ίδια ευκολία ως αριστερός μπακ, αλλά και ως αριστερός χαφ, ωστόσο στους «ερυθρόλευκους» προτιμάται στην άμυνα, ώστε να βοηθάει και με τις προωθήσεις του.


Άλκης Μαρκοπουλιώτης (13/8/1996): Παίκτης της ΑΕΚ εδώ και αρκετά χρόνια, αφού ήταν μέλος και της Κ-17 του «Δικεφάλου» και πλέον βασικός στην Κ-20, αλλά και αρχηγός της ομάδας.. Αγωνίζεται με την ίδια ευκολία τόσο ως δεξιός μπακ, όσο και ως σέντερ μπακ.


Νίκος Βέργος (13/1/1996): Αποτελεί αυτή τη στιγμή, ίσως το μεγαλύτερο project των ακαδημιών του Ολυμπιακού, με τους «ερυθρόλευκους» να εμφανίζονται αποφασισμένοι να τον στηρίξουν και να επενδύσουν πάνω του. Τη φετινή σεζόν σε Ευρώπη και πρωτάθλημα Κ-20 πέτυχε 28 γκολ, ενώ το Highlight της καριέρας του είναι η συμμετοχή του στο ματς του Ολυμπιακού κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ».

inner


Χρήστος Θεοδωράκης (17/9/1996): Πρόκειται για τον νεαρό άσο του Ατρόμητου που από τη νέα σεζόν θα είναι ο τρίτος τερματοφύλακας της ομάδας, κατόπιν εισήγησης του Σλόμπονταν Σούιτσα. Τον είχαν αποκτήσει οι Περιστεριώτες το 2011 από τον ΑΟ Βελισσαρίου Ιωαννίνων, μαζί με τον αδερφό του που όμως αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ.

inner


Νίκος Βασαΐτης (14/4/1996): Ακόμα ένας παίκτης που προέρχεται από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και για τον οποίο λέγονται τα καλύτερα. Είναι πάρα πολύ δυνατός, αρκετά γρήγορος για τη θέση του κεντρικού αμυντικού, διαβάζει τις φάσεις, ωστόσο το σημαντικότερο μειονέκτημά του είναι το ύψος του (1,75μ.). Αποκτήθηκε από τους Θεσσαλονικείς το 2008 από τις Ελπίδες Συκεών.


Βασίλης Μηλιώτης (29/2/1996): Ο δεύτερος παίκτης που ανήκει στον Αστέρα Τρίπολης, αν και την κλήση του στην εθνική την κέρδισε με τις εμφανίσεις στην Ερμιονίδα, στην οποία αγωνίστηκε ως δανεικός. Ο 19χρονος μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία τόσο ως αριστερός μπακ, όσο και ως αριστερός χαφ, ενώ την καριέρα του την άρχισε σαν «δεκάρι».


Δημήτρης Μαυριάς (3/10/1996): Αποκτήθηκε από την Αναγέννηση Καρδίτσας μετά τον Καραχάλιο. Ο νεαρός αγωνίζεται με ευκολία στα άκρα και στην επίθεση με κυριότερο προσόν του την ταχύτητα.

Παύλος Κουστέρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x