Κώστας Μιαούλης

Οι νίκες που κρίνουν τίτλους γράφουν ιστορία

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το τι θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ γι’ αυτό το ματς και εκφράζει την σιγουριά του, για την ψυχολογική προετοιμασία από τον Μανωλά.

Μέσα σε όλη τη φασαρία που έγινε με τον Πογέτ και τον τρόπο που αποχώρησε, τελικά βγήκε σε πρώτη φάση θετική αντίδραση. Η ΑΕΚ πέρασε έστω και δύσκολα με τον Ατρόμητο, πράγμα για το οποίο με τον Ουρουγουανό έτσι όπως είχαν εξελιχθεί τα πράγματα μπορεί και να μην συνέβαινε. Τώρα η «Ένωση» καλείται να παίξει τον τελικό με τον Ολυμπιακό, έχοντας στον πάγκο της έναν άνθρωπο που γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι και τι αντίκτυπο έχει για την όλη ιστορία της επιστροφής της ΑΕΚ, η κατάκτηση του Κυπέλλου, απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο.

Ο Μανωλάς έχει τον τρόπο του να «τσιτώσει» τους ποδοσφαιριστές. Χωρίς τα συνήθη μεγάλα λόγια προτροπής, ο «Στελάρας» έχει έναν δικό του τρόπο να περάσει στους ποδοσφαιριστές το πόσο σημαντικό είναι αυτό το ματς και πώς ακριβώς πρέπει να το αντιμετωπίσουν. Στα όσα είπε και θα πει όλη αυτή την εβδομάδα μέχρι να φτάσουμε και στη στιγμή πριν οι ομάδες βγουν από τα αποδυτήρια, ο Μανωλάς θα βάλει τη σωστή δοσολογία ψυχικού ντοπαρίσματος αλλά και δημιουργικού άγχους για να φτιάξει τους ποδοσφαιριστές του. Όλους, δίχως να κάνει καμία διάκριση. Από αυτή την άποψη η ΑΕΚ θα είναι όπως πρέπει.

Το μεγάλο στοίχημα αφορά τους ποδοσφαιριστές. Ο Τζεμπούρ έχει ν’ αποδείξει πολλά σε αυτό το ματς σε όλους, μα πάνω απ’ όλα και στον ίδιο του τον εαυτό. Ο Μάνταλος έχοντας πάρει πλέον τα κλειδιά της ομάδας από τον υπηρεσιακό προπονητή, να δικαιώσει τις προσδοκίες όλων, δίχως πλέον και το επιχείρημα πως παίζει αρκετά μακριά από την αντίπαλη περιοχή. Για όλους μαζί σαν ομάδα και για τον καθένα ξεχωριστά το παιχνίδι αυτό είναι μία πρόκληση.

Μία μεγάλη ευκαιρία ν’ αποδείξουν πως αυτή η ομάδα μέσα σε μία περιπετειώδη σεζόν, έμαθε από τα σφάλματα της και μπορεί να βγάλει προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο και πάνω απ’ όλα πώς είναι μία ομάδα ανθρώπων με υψηλές βλέψεις. Το «δεν πειράζει» σε περίπτωση ήττας δεν ταιριάζει στις μεγάλες ομάδες. Το Σάββατο όσοι παίξουν, παίζουν για την ομάδα, τη φανέλα, τον κόσμο, αλλά και για μία νέα γενιά «Ενωσιτών» που προκύπτουν από μεγάλα ματς, όπως είναι αυτός ο τελικός.

Επίσης πάντοτε είναι ξεχωριστές οι νίκες στα ντέρμπι που μετράνε. Η ΑΕΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό στον β’ γύρο του πρωταθλήματος, αλλά τέτοιες νίκες γοήτρου η «Ένωση» είχε κι άλλες με τους «ερυθρόλευκους». Οι νίκες στα ματς που μετράνε και κρίνουν τίτλους λείπουν πολύ τα τελευταία χρόνια. Επί του Ολυμπιακού η τελευταία νίκη που πραγματικά μετρούσε ήταν εκείνη του 2008 με την «τεσσάρα». Από τότε η «Ένωση» έχει κάνει σποραδικές νίκες, αλλά όχι σε κρίσιμο παιχνίδι. Αυτό οφείλουν ν’ αλλάξουν άμεσα, όσοι θ’ αγωνιστούν με τον δικέφαλο στο στήθος το Σάββατο. Για να είμαστε ειλικρινείς, η έκβαση του αγώνα του Σαββάτου, ίσως είναι και η μισή δουλειά για τα πλέι-οφ. Μία ΑΕΚ Κυπελλούχος, θα μπει τελείως διαφορετικά και θα την βλέπουν και οι αντίπαλοι αλλιώς σε αυτό το μίνι-πρωτάθλημα των έξι αγώνων.

Η ΑΕΚ ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του τελικού, οφείλει να κοιτάξει την επόμενη μέρα. Αν έχει κερδίσει τον τελικό, η αδημονία και οι προσδοκίες για την ενίσχυση του καλοκαιριού θα είναι τεράστια και η διοίκηση θα πρέπει ν’ ανταποκριθεί και όχι να πιστέψει ή να θελήσει να βγάλει προς τα έξω πως «καλά είμαστε κι έτσι», αφού ακόμα και με αυτό το ρόστερ θα έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό. Μία πιθανή ήττα θα δείχνει έτσι κι αλλιώς τον δρόμο της ενίσχυσης, αλλά υποθέτουμε πως αυτό είναι αυτονόητο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x