Γενικά

Οι νικητές στο Κύπελλο Νέων Ανδρών-Γυναικών

Πολλά συναρπαστικά παιχνίδια, σπουδαίοι αγώνες και πάνω από 180 αθλητές έδωσαν τη μάχη τους για να κατακτήσουν το Κύπελλο Νέων Ανδρών- Νέων Γυναικών που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ.

Πολλά συναρπαστικά παιχνίδια, σπουδαίοι αγώνες και πάνω από 180 αθλητές έδωσαν τη μάχη τους για να κατακτήσουν το Κύπελλο Νέων Ανδρών- Νέων Γυναικών που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Η πολύωρη αγωνιστική δράση με συνδυασμό τα αμφίρροπα παιχνίδια άφησαν ικανοποιημένους και τους πλέον απαιτητικούς φιλάθλους της Ξιφασκίας!

Στο τελικό της Σπάθης βρέθηκαν ο Αλέξανδρος Πολιάκοβ (Απόλλων Βριλησσίων) και Μάριος Ευάγγελος Γιακουμάτος (K.Γείτονα). Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι ο Πολιάκοβ επικράτησε με 15-11 και κατέκτησε το κύπελλο. Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν στο στήθος οι Αλέξανδρος Δούκας (ΠΓΣ) και Ευάγγελος Καλομοίρης (ΑΕΚ). Συνολικά στην κατηγορία αγωνίστηκαν 43 αθλητές.

Στο Ξίφος μονομαχίας, συμμετείχαν 72 αθλητές και προσέφεραν πλούσιο θέαμα. Στον τελικό ο Ιωάννης Φιλιππούσης κέρδισε με 15-8 τον Αργύρη Βασιλόπουλο (Κολ.Ν.Ηρακλείου). Τρίτοι αναδείχτηκαν οι αθλητές Νικόλαος Τσώκας (ΟΞ Φλώρινας) και Χαντζόπουλος Δημήτρης (Οδυσ.Χαλανδρ).

Στη Σπάθη Νέων Γυναικών βρέθηκαν αντιμέτωπες στο τελικό οι Θεοδώρα Γκουντούρα και η Ασημίνα Γκιώνη και οι δύο αθλήτριες της ΑΕΚ. Όντας σε καλύτερη μέρα η Γκουντούρα επιβλήθηκε με 15-8 και κατέκτησε το πολυπόθητο Κύπελλο. Τρίτες αναδείχτηκαν οι αθλήτριες Αθανασία Κοτζαμάνη (Αθ.Λέσχη) και Μαρία-Λάουρα Κριζέτινγκ (ΑΕΚ). Συνολικά αγωνίστηκαν 29 αθλήτριες.

Στο Ξίφος μονομαχίας οι συμμετοχές έφτασαν τις 41 και το κύπελλο σήκωσε στον… ουρανό του ΟΑΚΑ η Μυρτώ Σταρατζή (Οδυσ.Χαλανδρ). Στον μεγάλο τελικό επιβλήθηκε της Γεωργίας Αθανασίου (ΟΞ Φλώρινας) με 15-10. Στο βάθρο ανέβηκαν και οι αθλήτριες Ελπινίκη Κοτρώτσιου (ΑΞΙΟΝ Πειραιά) και Κωνσταντίνα Νικολοπούλου (ΑΟ Ιριδα).

Διπλή εκπροσώπηση στο εξωτερικό

Πολύτιμες εμπειρίες αποκόμισαν η Θεοδώρα Μολυβίδου και Αστέριος Τσώκας που συμμετείχαν σε Ευρωπαϊκά κύπελλα. Μπορεί να μην ήρθε ένα καλό πλασάρισμα, αλλά σίγουρα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Στο Hiedenheim/Γερμανία η Θεοδώρα Μολυβίδου /Μακεδονική Λέσχη συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο (ξίφος μονομαχίας) και τερμάτισε 200η στις 222 αθλήτριες που συμμετείχαν.
Στη Βόννη/Γερμανία ο Αστέριος Τσώκας (ΟΞ Φλώρινας) αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων (Ξίφος Μονομαχίας). Έχασε μεγάλη ευκαιρία να μπει στο ταμπλό των 64 και τερμάτισε στην 118η θέση στους 240 ξιφομάχους που αγωνίστηκαν!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x