Κώστας Νικολακόπουλος

Οι παγίδες και το σημείο πλεονέκτημα-μειονέκτημα!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το sport-fm.gr μία τελευταία προσέγγιση για τη ρεβάνς του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ.

• Η λογική λέει ότι σήμερα ο Ολυμπιακός όχι απλά θα περάσει την Αρόουκα, αλλά θα την κερδίσει κιόλας-στα έξι τελευταία εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια του έχει έξι νίκες επί πορτογαλικών ομάδων! Κι αυτές είναι η Μπενφίκα (τρεις) κι η Πόρτο (τρεις) κι όχι η Αρόουκα…

• Όμως, τώρα δεν είναι ένα… νορμάλ ευρωπαϊκό παιχνίδι!

• Είναι ένα παιχνίδι που γίνεται τέλη Αυγούστου, διάστημα στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε συνηθίσει να ξεκινάει το ελληνικό πρωτάθλημα και να είναι ουσιαστικά σε περίοδο προετοιμασίας (θυμηθείτε νίκη επί της Καλλονής 1-0 στο ΟΑΚΑ με τα χίλια ζόρια κλπ, κλπ)…

• Κι είναι ένα παιχνίδι νοκ άουτ. Και ξέρουμε καλά ότι δυστυχώς ο Ολυμπιακός με τα νοκ άουτ δεν τα πάει καλά στην Ευρώπη. Τελευταία του τέτοια πρόκριση ήταν πριν 4,5 ολόκληρα χρόνια, εκείνη επί της ρώσικης Ρούμπιν…

• Θέλω να καταλήξω στο ότι αυτό το φαινομενικά εύκολο παιχνίδι μπορεί να κρύβει για τον Ολυμπιακό τεράστιες παγίδες. Ειδικά αν σκεφθεί κανείς ότι αρκετοί παίκτες του που θα παίξουν, ξέρουν ότι αύριο μπορεί να μην είναι καν στην ομάδα…

• Η δε Αρόουκα είναι ισορροπημένη ομάδα. Αποτελεί ισχυρό αντίπαλο κι εκτός έδρας. Από πέρσι που την ανέλαβε αυτός ο προπονητής (Λίτο Βιντιγκάλ) έχει μόλις 5 ήττες σε 23 παιχνίδια μακριά από το σπίτι της.Κι από αυτές οι τρεις ήττες ήταν από τις πολύ δυνατές ομάδες της Πορτογαλίας, την Μπενφίκα, την Σπόρτινγκ και την Μπράγκα. Προσέξτε, 5 ήττες σε 23 ματς…Στα υπόλοιπα 18 ματς, έχει 7 νίκες κι 11 ισοπαλίες.

• Τι έχω προσέξει, που μπορεί να αποδειχθεί ενδιαφέρον; Τα περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια της, για νίκες και ήττες, κρίνονται στα πρώτα λεπτά! Αν δηλαδή ξεκινήσει η ίδια καλά και προηγηθεί γρήγορα, κερδίζει. Αντίθετα, αν αιφνιδιαστεί και φάει γρήγορα το γκολ, χάνει.

• Για παράδειγμα, μέσα στην Πόρτο προηγήθηκε στο 1ο λεπτό. Κέρδισε 2-1! Στη Μαρίτιμο ήταν μόλις στο 12’ μπροστά στο σκορ 2-0. Κέρδισε 2-1.

• Από την άλλη, βλέπουμε ότι σχεδόν όλες οι ήττες της είχαν το ίδιο κοινό σημείο: στο 1-3 από τη Ρίο Άβε έφαγε γκολ στο 1’! Στο 1-3 από την Μπενφίκα έφαγε γκολ στο 3’ και στο 19’. Και στο 1-5 από την Σπόρτινγκ έφαγε γκολ στο 15’ και στο 18’.

• Νομίζω ότι αυτός είναι ο οδηγός για τον Ολυμπιακό. Με την υποσημείωση ότι είναι τέτοια η «φτιαξιά» της Αρόουκα, που δεν θα το παρατήσει το ματς, παρά μόνο αν χάνει 3-0! Το καταλαβαίνουμε αυτό, γιατί από τις 11 ισοπαλίες της, βγάζοντας τα πέντε 0-0, υπάρχουν έξι Χ με σκορ. Λοιπόν στα τέσσερα Χ ήταν η Αρόουκα, που ισοφάρισε (τρεις φορές 1-1 και μία 2-2, παρότι έχανε 0-2!) και στα δυο ήταν που ισοφαρίστηκε (1-1 στο 84’ και 2-2 στο 90’). Δηλαδή είναι ομάδα που το 95% των αγώνων της το παλεύει ως το σφύριγμα της λήξης και συνήθως με επιτυχία, υπό την έννοια ότι μίνιμουμ δεν χάνει.

• Είναι δε κι η εποχή τέτοια και το όνομα του αντιπάλου τέτοιο, που το Καραϊσκάκη δεν θα γεμίσει. Αλλά όσοι πιστοί πάνε, καλό είναι να έχουν υπόψιν τους ότι ο Ολυμπιακός δεν παίζει με…περούκα, αλλά με μία πολύ δυσκολοκατάβλητη ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x