sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι στατιστικές πρωτιές του Ολυμπιακού

Το sportfm.gr καταγράφει τους παίκτες του Ολυμπιακού που είναι στην πρώτη θέση των στατιστικών κατηγοριών μετά από 28 αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα.

Η Ευρωλίγκα και οι ομάδες περιμένουν την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού για να μάθουν αν θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι η φετινή σεζόν.

Έχοντας διανύσει 28 αγωνιστικές κανονικής περιόδου, υπάρχει ισχυρό δείγμα για το ποιοι παίκτες ξεχώρισαν ομαδικά σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες και αυτό θα επιχειρήσουμε σήμερα στο sportfm.gr για τον Ολυμπιακό. Η στατιστική καταγραφή, βοηθάει για ένα γενικότερο συμπέρασμα των καλύτερων σε πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα, κοψίματα, ευστοχία και όχι μόνο. Πάμε λοιπόν…

Του Νίκου Ζέρβα

ΠΟΝΤΟΙ: Δεσπόζει ο υπαρχηγός

Μπορεί πρόσφατα να έκλεισε τα 35 του χρόνια, όμως ο Γιώργος Πρίντεζης παραμένει σταθερή αξία και οδήγησε φέτος τον Ολυμπιακό στο σκοράρισμα. Εκτός από το αστείρευτο και αδιαπραγμάτευτο ταλέντο του, διατηρείται σε εξαιρετική σωματική κατάσταση και βελτιώνει το παιχνίδι του. Σε 25 αγώνες, έχει πετύχει τους περισσότερους πόντους (295) και είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας με 11,8 μέσο όρο, έχοντας ποσοστό ευστοχίας 55,4% στα δίποντα. Πίσω του με 248 είναι ο Βασίλης Σπανούλης με τρία παιχνίδια λιγότερα και τρίτος ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 246 σε 24 συμμετοχές.



ΑΣΙΣΤ: Ο λύκος και αν… εγέρασε

Στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ο Βασίλης Σπανούλης συνδύασε την πρωτιά στις ασίστ όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα με αυτή του πρώτου σκόρερ. Δεν… αμέλησε όμως τα δημιουργικά του καθήκοντα και παρέμεινε ο καλύτερος της ομάδας στις ασίστ. Μοίρασε 102 ασίστ σε 22 αγώνες (4,6 μέσο όρο) με τον δεύτερο Ρότσεστι να έχει 30 λιγότερες σε 21 παιχνίδια. Τρίτος στη σχετική λίστα είναι ο Γουέιντ Μπόλντγουιν με 44.



ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: Ανίκητος... πύργος

Με 8,21 ριμπάουντ μέσο όρο, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι ο πρώτος στη σχετική λίστα της Ευρωλίγκας ανά αγώνες συμμετοχής, καθώς με 197, σε τρεις αγώνες λιγότερους, έχει μαζέψει 5 λιγότερα από τον Τόνι Τζεκίρι της Βιλερμπάν. Πίσω από τον σέρβο σέντερ στον Ολυμπιακό σε «σκουπίδια», είναι ο Γιώργος Πρίντεζης με 107 (4,3 μ.ό.) και τρίτος ο Κώστας Παπανικολάου με 94 (3,6).

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ: Δεσπόζει ο «Παπ»

Από την στιγμή που θεωρείται και είναι ο καλύτερος αμυντικός της ομάδας, ο Κώστας Παπανικολάου, δε θα μπορούσε να μην είναι και πρώτος σε κλεψίματα στον Ολυμπιακό. Έχει κάνει 36 σε 26 αγώνες, έχοντας μέσο όρο 1,4. Δεύτερος είναι ο Μπράντον Πολ με 22 κλεμμένες μπάλες και τρίτος ο Αντώνης Κόνιαρης με 16.



ΛΑΘΗ: Σπανούλης μεν, αλλά…

Με δεδομένο ότι ο Βασίλης Σπανούλης έπαιξε και φέτος αρκετά έχοντας στις πλάτες του πολλές κατοχές και αποφάσεις στο παιχνίδι, δέχθηκε και πάλι μεγάλη πίεση από τους αντιπάλους. Έκανε λοιπόν τα περισσότερα λάθη, με 58 (2,6 μέσο όρο), όμως αναλογικά με τα λεπτά συμμετοχής, χειρότερος σε αυτό τον τομέα είναι ο Μπόλντγουϊν, με 36 (1,5 ανά ματς) σε 8 λιγότερα λεπτά ανά ματς από τον αρχηγό. Ο Αμερικανός, ήταν σε συνολικά σφάλματα τρίτος, με δεύτερο τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος υπέπεσε σε 49.



ΔΙΠΟΝΤΑ: «Μίλου» και εδώ

Μπορεί να μην ξεπέρασε σε συνολική απόδοση την περυσινή του παρουσία, όμως και πάλι ήταν εξαιρετικός και εύστοχος στα δίποντα. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έχει ως τώρα 65,6%, με δύο ψηλούς να τον ακολουθούν σε αυτό τον τομέα. Ο Ογκουστίν Ρούμπιτ με 61,5% σε αρκετά μεγάλο αριθμό προσπαθειών, ενώ ο… νεόκοπος Ελις, έχει σε 7 αγώνες 76,7%.



ΤΡΙΠΟΝΤΑ: Στον… αστερισμό του Βεζένκοφ

Περισσότερα τρίποντα με 48/126 και ποσοστό 38,1% έχει πετύχει ο Μπράντον Πολ. Όμως πιο εύστοχος πίσω από τα 6.75 αναλογικά με τις εκτελεσμένες προσπάθειες, είναι ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ. Με το μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχίας 45,9%, που αναλύεται σε 28 εύστοχα σε 61 προσπάθειες. Αξιοσημείωτη, είναι και η ευστοχία του Κώστα Παπανικολάου με ποσοστό 39,1%, αλλά και του Αντώνη Κόνιαρη, με 20/48 προσπάθειες (41,7%).



ΚΟΨΙΜΑΤΑ-ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΦΑΟΥΛ: Ποιος άλλος;

Σε δύο ακόμα σημαντικές στατιστικές κατηγορίες ξεχωρίζει ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο σέρβος σέντερ, είναι πρώτος σε κοψίματα με 14, ενώ δεύτερος είναι ο Ογκουστίν Ρούμπιτ με 10, επίδοση που έχει γίνει σε πολύ λιγότερο χρόνο συμμετοχής. Ο «Μίλου», έχει και τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ με 95, με δεύτερο τον Πρίντεζη ο οποίος πήρε 81 και τρίτο τον Πολ με 64.



ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Πρίντεζης ξανά

Περισσότερο απ’ όλους αγωνίζεται ο Γιώργος Πρίντεζης με μέσο όρο συμμετοχής 25 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα. Πίσω του με ελάχιστη διαφορά, είναι 24’:39’’ ο Μιλοτίνοφ και τρίτος με ένα δευτερόλεπτο (!) λιγότερο ο Βασίλης Σπανούλης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x