Διονύσης Δεσύλλας

Οι σχέσεις ομάδας-κόσμου «χτίζονται» με τεσσάρες

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νέα εξαιρετική εμφάνιση του Παναθηναϊκού, τη δουλειά του Μαρίνου Ουζουνίδη και το σταδιακό… ζέσταμα του κόσμου του «τριφυλλιού».

Tου Διονύση Δεσύλλα

Πρέπει να γυρίσουμε πολύ πίσω για να θυμηθούμε δυο σερί καρέ του Παναθηναϊκού. Για την ακρίβεια, όπως θα διαβάσατε και στο θέμα του sporfm.gr, η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν τη σεζόν 2009-10, όταν οι «πράσινοι» είχαν νικήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα με 4-0 στο ΟΑΚΑ και στη συνέχεια τον Εργοτέλη με 4-1, ξανά στην Καλογρέζα.

Και δεν είναι μόνο οι δυο συνεχόμενες τεσσάρες που μαρτυρούν τη βελτίωση του «τριφυλλιού». Είναι και το γεγονός ότι στα τελευταία τέσσερα ματς ο Παναθηναϊκός έχει σημειώσει 3 φορές τόσα γκολ (Κισσαμικός, Αστέρας, Παναιτωλικός) και φυσικά παρουσιάζεται όλο και καλύτερη. Ακόμη και στην ισοπαλία στα Γιάννενα, η εμφάνιση ήταν πειστική, ώριμη, παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμα δεν ήρθε.

Όλα τα παραπάνω, δεν είναι απλή ιστορία, όταν μιλάμε για μια ομάδα που ήταν άρρωστη και φαίνεται πως σιγά σιγά βρίσκει το γιατρικό. Λίγο αργά, βέβαια, αφού οι βασικοί στόχοι έχουν χαθεί, αλλά αυτό, όπως έχουμε γράψει ξανά, οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στα όσα συνέβησαν από τα μέσα Οκτώβρη και μετά και στα λάθη της διοίκησης των «πράσινων».

Η χθεσινή απόδοση του Παναθηναϊκού δεν ήταν σαν κι’ αυτή απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Σε εκείνο το παιχνίδι, οι «πράσινοι» ήταν εντυπωσιακοί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ενώ σημαντικό ρόλο στην όλη εικόνα τους έπαιξε και το γρήγορο γκολ. Χθες, τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά. Ποιος είπε, όμως, ότι κάθε παιχνίδι είναι ίδιο;

Απέναντι στην καλοστημένη ομάδα του Μάκη Χάβου, η οποία παίζοντας με ένα 4-1-4-1, δυσκόλεψε αφάνταστα τους παίκτες του «τριφυλλιού» στο να δημιουργήσουν, το πρώτο ημίχρονο πέρασε δίχως πολλά – πολλά για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Βλέπετε, η μπάλα δεν περνούσε εύκολα στην περιοχή και όποτε γινόταν αυτό, «καθαρή» ευκαιρία δεν έβγαινε.

Στην επανάληψη, τα πράγματα έγιναν πιο… ομαλά για διάφορους λόγους. Οι αλλαγές βοήθησαν, με πρώτους και καλύτερους τους εξαιρετικούς Κουρμπέλη και Βλαχοδήμο. Παράλληλα, η μετατόπιση του Μάκου στα στόπερ, μετά τον τραυματισμό του Χαντάκια, έκανε πιο εύκολη τη ζωή των μεσοεπιθετικών του «τριφυλλιού», που μέχρι εκείνη τη στιγμή έβλεπαν τον Ελληνα μέσο να είναι… σχεδόν παντού! Από τη στιγμή που μπήκε το πρώτο γκολ, όλα έγιναν πιο εύκολα και ο Παναθηναϊκός μετράει από χθες πολλά κέρδη.

Κέρδος 1ο: Νέα άνετη νίκη που ανεβάζει την ψυχολογία ενόψει της συνέχειας και φυσικά την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών. Στις ομάδες που έχουν περάσει πολλά άσχημα, η τόνωση του ηθικού των παικτών είναι από τα πιο σημαντικά.

Κέρδος 2ο: Ποδοσφαιριστές όπως ο Χουλτ, ο Βλαχοδήμος, ο Κουρμπέλης και ο Βιγιαφάνιες παίρνουν τα πάνω τους, κάτι που ικανοποιεί όσο δεν πάει τον προπονητή, Μαρίνο Ουζουνίδη.

Κέρδος 3ο: Ο Μάρκους Μπεργκ… ξεμπουκώνει και αυτό είναι ό, τι καλύτερο για τον Παναθηναϊκό, ενόψει της συνέχειας. Ο Σουηδός σκοράρει συνεχώς και αυτό από μόνο του τον κάνει να νιώθει ξανά ευτυχισμένος. Επιθετικός είναι, άλλωστε, από αυτά… ζει.

Πάμε, τώρα, στο μεγαλύτερο κέρδος…

Γράφαμε στο προηγούμενο κείμενο ότι με εμφανίσεις… αλά Αστέρα, ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει ξανά τον κόσμο του. Οι φίλαθλοι θα επιστρέψουν στη Λεωφόρο, απλά και μόνο για να δουν την ομάδα τους να παίζει καλό ποδόσφαιρο μέχρι το τέλος της χρονιάς και να διεκδικεί ότι έχει απομείνει (Κύπελλο, δεύτερη θέση). Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία «χτισίματος». Η σχέση ομάδας και κόσμου δημιουργείται ξανά. Με τεσσάρες, με καλές εμφανίσεις και στην τελική με αποδόσεις ανάλογες του τεράστιου ονόματος του Παναθηναϊκού, η Λεωφόρος θα γίνει ξανά η έδρα που όλοι γνωρίσαμε από μικρά παιδιά. Οι οπαδοί του «τριφυλλιού» θα καθίσουν ξανά στα καρεκλάκια του «Απόστολος Νικολαϊδης». Αρκεί να συνεχίσουν να βλέπουν ότι πάει να βγει κάτι καλό από τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους συνεργάτες του στο «καθαρά» ποδοσφαιρικό κομμάτι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x