Βόλεϊ

Οι θέσεις του ΠΑΣΑΠ για τους αθλητές του Ηρακλή Χαλκίδας που μένουν στον «αέρα»

Ο νέος πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών, Παναγιώτης Πελεκούδας, ανέλυσε τις θέσεις του συνδέσμου για τις περιπτώσεις που αθλητές μένουν στον «αέρα».

Αναλυτικά, η γραπτή δήλωση του Παναγιώτη Πελεκούδα:

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, να είμαστε μάρτυρες της αποχώρησης του Ηρακλή Χαλκίδας.

Θύμα αυτής της εξέλιξης είναι τόσο το ίδιο το πρωτάθλημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όσο και οι αθλητές που είχαν υπογράψει συμβόλαια με το σωματείο και βρίσκονται αυτοί την στιγμή στον "αέρα".

Δυστυχώς , παρά τις προσπάθειές μας, δεν κατέστει δυνατό να βρεθεί νομική λύση ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να μεταγραφούν σε άλλες ομάδες της Volley League, έστω την τελευταία στιγμή.

Σε μια περίοδο που οι περισσότερες ομάδες της Α2 έχουν ολοκληρώσει τον μεταγραφικό σχεδιασμό, οι επιλογές των αθλητών μειώνονται στο ελάχιστο.

Είναι μια αρνητική κατάσταση από την οποία οφείλουμε να παραδειγματιστούμε και να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Προς αυτή την κατεύθυνση θα προτείνουμε άμεσα στον Υφυπουργό, την ΕΟΠΕ και την ΕΣΑΠ τρία πράγματα:

α) Νομοθετική παρέμβαση ώστε, η ΕΕΑ να συνεδριάζει το αργότερο ένα μήνα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και σε καμία περίπτωση να μην βγάζει αποφάσεις μετά το πέρας της μεταγραφικής περιόδου.

β) Να δημιουργηθεί ένα εγγυητικό ταμείο στην ΕΣΑΠ, από το οποίο θα μπορούν να αποζημιωθούν αθλητές – προπονητές (όπως της Χαλκίδας) σε περίπτωση απόσυρσης ενός σωματείου. Το ταμείο αυτό θα χρηματοδοτείται 100% από τις χορηγίες της Λίγκας (π.χ. ένα ποσοστό 10%) το οποίο θα κρατείται ως εγγύηση. Σε περίπτωση μη χρήσης του ταμείου, τα χρήματα θα επιστρέφονται στις ομάδες στο τέλος της χρονιάς.

γ) Μείωση της χρονικής απόστασης που χωρίζει τη λήξη των δύο μεταγραφικών περιόδων. Δεν είναι λογικό η μεταγραφική περίοδος των “ερασιτεχνών” να τελειώνει αρχές Αυγούστου και της Volley League, τον Οκτώβριο.

Θεωρούμε ότι τις προτάσεις μας θα τις αγκαλιάσουν όλοι οι Φορείς και δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεσή τους για να συζητήσουμε οποιαδήποτε λεπτομέρεια
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x