Γενικά

Οι τρόποι πρόκρισης για την επιτραπέζια αντισφαίριση στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2019

Τρία χρόνια μετά την είσοδο του νέου θεσμού στο Μπακού, εντείνονται οι ετοιμασίες σε ένα ακόμα έδαφος της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης, τη Λευκορωσία, για τους δεύτερους Ευρωπαϊκούς Αγώνες πινγκ πονγκ.

Η σημαντική εκδήλωση θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2019 στο Μινσκ και περιλαμβάνει 15 Ολυμπιακά αθλήματα και συνδέεται με το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι διοργανωτές έχουν ανακοινώσει τα συστήματα πρόκρισης για τους αγώνες στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας και, μέσα σε αυτά, εντάσσεται και η επιτραπέζια αντισφαίριση.

Θα γίνουν πέντε αγωνίσματα και θα είναι ίδια με εκείνα του Ολυμπιακού τουρνουά του Τόκιο: Δηλαδή, το ομαδικό ανδρών, το ομαδικό γυναικών, το απλό ανδρών, το απλό γυναικών και το διπλό μικτό. Συνολικά, μπορούν να πάρουν μέρος μέχρι 128 άνδρες και γυναίκες.

Το τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα λάβει χώρα 22-29/6 Ιουνίου 2019 στο «Olympic Table Tennis Sports Centre» του Μινσκ.

Συνοπτικά, τα όσα προβλέπονται για τις συμμετοχές στο τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Μινσκ:

Αγωνίσματα πέντε

Όριο συμμετοχών 64 αθλητές και 64 αθλήτριες

Μάξιμουμ αριθμός αθλητών ανά Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή: 4 άνδρες και 4 γυναίκες. Στο ομαδικό από τρεις και στο διπλό μικτό από
ένας-μία ακόμα

Όριο συμμετοχών για τη διοργανώτρια χώρα: Τρεις αθλητές στο ομαδικό ανδρών. Τρεις αθλήτριες στο ομαδικό γυναικών. Ένα ζευγάρι στο διπλό μικτό.

Συμμετοχές στο ομαδικό: Από 12 ομάδες σε άνδρες και γυναίκες.

Συμμετοχές στο απλό: Από 52 αθλητές και αθλήτριες και μέχρι δύο σε άνδρες και γυναίκες από κάθε Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Συμμετοχές για το διπλό μικτό: 16 ζευγάρια με μάξιμουμ ένα από κάθε Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος δημοσίευσε τους τρόπους πρόκρισης για το Μινσκ. Εκεί, υπογραμμίζεται ότι «το σύστημα προκρίσεων επιτρέπει τη συμμετοχή των καλύτερων αθλητών με μία δίκαιη και διαφανή διαδικασία, στο πλαίσιο του Ολυμπιακού Χάρτη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x