Επικαιρότητα

Οι τζιχαντιστές μπορούν να γίνουν «κινητές βόμβες» Έμπολα, λέει η ισπανική κυβέρνηση

Με όπλα βιολογικής καταστροφής μπορεί να επιτεθούν οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους υποστηρίζει το υπουργείο Εσωτερικών

Προ εβδομάδων Αμερικανοί ειδικοί υποστήριζαν ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους θα μπορούσαν να προσβληθούν εσκεμμένα από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα ώστε στη συνέχεια να τον μεταδώσουν σε πολίτες δυτικών χωρών κατά την επιστροφή τους στις χώρες τους στην Ευρώπη.



Το τρομακτικό αυτό σενάριο επιβεβαιώνει η ισπανική κυβέρνηση, σύμφωνα με την οποία είναι πιθανό οι εξτρεμιστές να χρησιμοποιήσουν τον ιό ως «όπλο βιολογικής καταστροφής».
Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών εκφράζονται φόβοι ότι οι εξτρεμιστές που συνδέονται με το ΙΚ μπορεί να χρησιμοποιήσουν τον 'Εμπολα κατά της Δύσης.

Ο Φρανθίσκο Μαρτίνεθ, μάλιστα, δήλωσε πως η ακραία ισλαμιστική οργάνωση χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για να εξαπολύσει απειλές μέσω της προπαγάνδας, να σχεδιάσει επιχειρήσεις, να ανταλλάξει πληροφορίες, να προσηλυτίσει νέα μέλη και να αποκτήσει έσοδα.

Μέσω, λοιπόν, του Διαδικτύου αποκαλύπτονται πολλές περιπτώσεις, όπως είπε, σχετικά με τη χρήση βιολογικών όπλων κατά της Δύσης.

Πρόσφατα, σε ένα φόρουμ τζιχαντιστών που σχετίζονται με το ΙΚ κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η χρήση του ιού Έμπολα ως όπλο κατά των ΗΠΑ, ενώ πολλά ήταν τα tweets, τα οποία αναφέρονταν σε δηλητήρια που παράγονται στο εργαστήριο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά των Δυτικών.

Παρ'όλα αυτά, η αμερικανική κυβέρνηση διαψεύδει τις πληροφορίες που θέλουν το ΙΚ να ετοιμάζει τέτοιου είδους επίθεση κατά των ΗΠΑ.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x