Επικαιρότητα

Οι τζιχαντιστές τώρα μιλάνε και… ιταλικά: Ανησυχία στην αντιτρομοκρατική

Δίκτυο επικοινωνίας για τους μοναχικούς λύκους στην Ιταλία έθεσε σε λειτουργία το Ισλαμικό Κράτος

Η επιχείρηση στη Μοσούλη για την απελευθέρωσή της από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζεται αδιάκοπα με τις ιρακινές και συμμαχικές δυνάμεις να εξαπολύουν επιθέσεις κατά θέσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Το Ισλαμικό Κράτος , πάντως, δεν παραμένει με… σταυρωμένα χέρια. Αντιθέτως, όχι μόνο «απαντά» με πυρά, αλλά φροντίζει να ανασυντάξει τις δυνάμεις του σε επικοινωνιακό επίπεδο αναρτώντας βίντεο από την καθημερινότητα της Μοσούλης, επιθυμώντας να παρουσιάσει μία διαφορετική εικόνα από την πραγματικότητα.

Την ίδια στιγμή, όμως, επιλέγει να διευρύνει το πεδίο της προπαγάνδας του επιλέγοντας να απευθυνθεί σε επίδοξους τζιχαντιστές, οι οποίοι εξαιτίας της επιχείρησης στο Ιράκ και των συγκρούσεων στη Συρία δεν μπορούν να ταξιδέψουν για να βρεθούν στο πλευρό των μαχητών.

Στο πλαίσιο της προσέγγισης, λοιπόν, για πρώτη φορά δίνει τη δυνατότητα στους ακολούθους της οργάνωσης που ζουν στην Ιταλία να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera τις τελευταίες ώρες έχουν αυξηθεί κατά πολύ τα ιταλικά «κανάλια» της εφαρμογής Telegram, μέσω της οποίας συνηθίζουν να οργανώνουν τα «χτυπήματά» τους τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Παράλληλα, εντοπίστηκε για πρώτη φορά το Khilafa News Italia, το οποίο αποτελεί τον κλώνο επίσημων λογαριασμών του χαλιφάτου.

Εντυπωσιακή είναι η απήχηση του δικτύου, καθώς μέσα σε μόλις μία ημέρα από την ίδρυσή του, συγκέντρωσε περίπου 200 μέλη! Ανάμεσα στις αναρτήσεις, οι οποίες είναι γραμμένες σε άπταιστα ιταλικά, αναφέρονται οι τελευταίες ειδήσεις σχετικά με την επιχείρηση στη Μοσούλη.

Την ίδια ημέρα, εμφανίστηκε και ένας ακόμα λογαριασμός AnsadelCaliffatoItalia, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα «κατέβηκε».

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, οι λογαριασμοί αυτοί δεν σχετίζονται άμεσα με το ενδεχόμενο επίθεσης στην Ιταλία, εντούτοις η απόφαση οι τζιχαντιστές να «μιλήσουν» στα ιταλικά, προκαλεί ανησυχία στην αντιτρομοκρατική.

«Δίκτυα όπως αυτό στα ιταλικά δείχνουν ότι το ΙΚ είναι πεπεισμένο ότι είναι σε θέση να εξαπολύσει επιθέσεις στη χώρα σας», αναφέρει ο αναλυτής Μάικλ Σ. Σμιθ στην Corriere della Sera, τη στιγμή, δε, που η τρομοκρατική οργάνωση έχει εκδώσει και ένα δεύτερο περιοδικό μετά το «Dabiq», με τίτλο «Rumiyah», δηλαδή Ρώμη στα αραβικά.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x