Στίβος

Οι υποψήφιες για την κορυφαία αθλήτρια στίβου της χρονιάς

Μετά την ανακοίνωση των υποψήφιων τη Δευτέρα για τον κορυφαίο αθλητή στίβου του 2019, έφτασε την Τρίτη η ώρα για την IAAF να ανακοινώσει τις γυναικείες υποψηφιότητες.

Η IAAF έκανε την Τρίτη γνωστές τις υποψήφιες για κορυφαία αθλήτρια στίβου του 2019, όπως έπραξε τη Δευτέρα με τους άνδρες. Στη λίστα της παγκόσμιας ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού βρίσκονται οκτώ νικήτριες σε εννιά αγωνίσματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Ντόχα που ολοκληρώθηκε στις 6 του μήνα (η Σιφάν Χασάν νίκησε σε 1.500 και 10.000 μέτρα) και η νικήτρια του Μαραθωνίου του Σικάγο με το παγκόσμιο ρεκόρ 2.14.04, η Κενυάτισσα Μπρίγκιτ Κόσγκεϊ.

Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 4 Νοεμβρίου και από αυτήν θα προκύψουν οι πέντε επικρατέστερες, ώστε η νικήτρια να ανακοινωθεί στο ετήσιο gala της IAAF.

Οι 11 υποψήφιες είναι οι εξής: Μπεατρίς Τσέπκοετς στα 3.000 μέτρα στιπλ, Σέλι-Αν Φρέιζερ στα 100 μέτρα, Καταρίνα Τζόνσον-Τόμπσον στο έπταθλο, Σιφάν Χασάν στα 1.500 και 10.000 μέτρα, Μπρίγκιτ Κόσγκεϊ στον μαραθώνιο, Μαρίγια Λασίτσκενε στο ύψος, Μαλάικα Μιχάμπο στο μήκος, Νταλιντά Μοχάμαντ στα 400 μέτρα με εμπόδια, Σάλγουα Νάσερ στα 400 μέτρα, Ελεν Ομπίρι στα 5.000 μέτρα και Γιουλιμάρ Ρόχας στο τριπλούν.

Εκτός λίστας βρέθηκε η παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 200 μέτρα, Ντίνα Ασερ-Σμιθ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x