Επικαιρότητα

Οικογένεια πηδά από τον πέμπτο όροφο για να σωθεί από τις φλόγες

Μια οικογένεια στην Ρωσία, όταν το διαμέρισμα όπου διέμενε τυλίχτηκε στις φλόγες, δεν είχε άλλη επιλογή παρά να πέσει στο κενό από το μπαλκόνι - Πώς βοήθησαν οι γείτονες

Η Έλενα και ο Βιτάλι, από την ρωσική πόλη Strunino, βόρεια της Μόσχας, είδαν πρόσφατα το διαμέρισμά τους στον πέμπτο όροφο κτηρίου να τυλίγεται στις φλόγες. Πολύ γρήγορα μαύροι καπνοί έζωσαν το διαμέρισμα και το ζευγάρι, αλλά και τα δύο ανήλικα παιδιά του, Zhenyu και Xenia, δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν.

Οι γείτονες του ζευγαριού συγκεντρώθηκαν κάτω από το κτήριο και, καθώς, η πυροσβεστική καθυστερούσε να φτάσει στο σημείο πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Όπως δήλωσε αργότερα στα ρωσικά μέσα η μητέρα της οικογένειας, αποφάσισε να πετάξει τα παιδιά της από το μπαλκόνι στην αγκαλιά των γειτόνων της για να σωθούν και μετά να ακολουθήσει και η ίδια με τον σύζυγό της.

inner

Είκοσι άτομα μαζεύτηκαν στον δρόμο, ακριβώς κάτω από το φλεγόμενο διαμέρισμα και είχαν στα χέρια τους μια κουβέρτα. Η μητέρα πέταξε πρώτα τον 11 μηνών Zhenyu, που πάσχει από καρδιοπάθεια, στην συνέχεια πέταξε την κόρη της και ακολούθησε και η ίδια. Ο σύζυγός της πήδηξε τελευταίος, αφού πρώτα έκανε την προσευχή του, όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Έλενας, η ίδια και τα δύο παιδιά της είναι απολύτως καλά, αλλά ο σύζυγός της τραυματίστηκε καθώς πηδούσε από τον πέμπτο όροφο και τώρα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.



Η πυροσβεστική, που έφτασε αργότερα στο σημείο, άσκησε κριτική κατά της οικογένειας και ο επικεφαλής της Aleksandr Natuzhnch δήλωσε στα τοπικά μέσα ότι η οικογένεια έκανε βασικά λάθη ενώ έπρεπε να είχε χρησιμοποιήσει υγρές πετσέτες για να αποφύγει τα τοξικά αέρια και να έχει κλείσει τα παράθυρα για να μην εξαπλωθεί ο καπνός.

πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x