Τένις

Όλα έτοιμα για το Laver Cup

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθεί το Laver Cup στο Σικάγο με τους κορυφαίους τενίστες του κόσμου να λαμβάνουν μέρος.

Οι ομάδες έχουν οριστεί και το United Center στο Σικάγο είναι έτοιμο να φιλοξενήσει το Laver Cup 2018. Η παγκόσμια διοργάνωση θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τους κορυφαίους τενίστες του κόσμου να λαμβάνουν μέρος, μεταξύ αυτών οι Φέντερερ, Ντελ Πότρο και Τζόκοβιτς.

Η διοργάνωση έχει πάρει το όνομά της από τον διάσημο Αυστραλό τενίστα Ρόντ Λαβέρ, ο οποίος είχε κατακτήσει 11 τίτλους Γκραν Σλαμ.

Η δομή της διοργάνωσης είναι απλή. Οι αθλητές χωρίζονται σε δύο ομάδες, την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια, η κάθε μία εκ των οποίων αποτελείται από έξι τενίστες και έναν αρχηγό – προπονητή. Η διάρκειά της είναι 4 ημέρες (21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου), και κάθε μέρα διεξάγονται τέσσερις αγώνες, ένας εκ των οποίων είναι αγώνας διπλού. Η νίκη δίνει πόντους στον κερδισμένο και στο τέλος του τριημέρου, όποιος έχει τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής.

Στην περσινή διοργάνωση νικήτρια ομάδα αναδείχτηκε αυτή της Ευρώπης με σκόρ 15-9.

Οι φετινές ομάδες είναι οι εξής:

Ευρωπαϊκή Ομάδα

Ρότζερ Φέντερερ (ΕΛΒΕΤΙΑ), Αλεξάντερ Σβέρεφ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ), Γκιγκόρ Ντιμιτρόφ (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ), Νόβακ Τζόκοβιτς (ΣΕΡΒΙΑ), Νταβίντ Γοφάν (ΒΕΛΓΙΟ), Κάιλ Έντμουντ (Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ)

Αρχηγός: Μπγιόρν Μπόργκ (ΣΟΥΗΔΙΑ)

Παγκόσμια Ομάδα

Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ), Κέβιν Άντερσον (Ν.ΑΦΡΙΚΗ), Τζόν Ίσνερ (ΗΠΑ), Τζάκ Σοκ (ΗΠΑ), Νίκ Κύργιος (ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ), Νιέγκο Σεμπαστιάν Σβάρτσμαν (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)

Αρχηγός ομάδας: Τζον Μακ Ενρόου



Επιμέλεια: Δημήτρης Μπάφης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x