Θαλάσσια Σπορ

Όλα έτοιμα για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας “Dole Techno 293 ” στη Βάρκιζα (pics, video)

Χρώματα και πανιά θα γεμίσει ο κόλπος της Βάρκιζας 20-27 Οκτωβρίου, αφού πραγματοποιείται στη χώρα μας το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας «Dole Techno 293 European Championships».

Κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, στο «Διόνυσο», πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, 1 Οκτωβρίου, η Συνέντευξη Τύπου για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας “Dole Techno 293 European Championships”, που θα λάβει χώρα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ναυτικού Αθλητικού Όμιλου Βάρης-Βάρκιζας (Ν.Α.Ο.Β.Β) από 20-27 Οκτωβρίου 2018.

To πρωτάθλημα, επίσημα αναγνωρισμένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας (World Sailing), συνδιοργανώνεται από τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Βάρης-Βάρκιζας (Ν.Α.Ο.Β.Β), και τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, με επίσημο Μεγάλο Χορηγό την “DOLE”.

Τη Συνέντευξη Τύπου συντόνισε ο δημοσιογράφος Στέφανος Αβραμίδης, ενώ στο πάνελ βρέθηκαν ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Βάρης-Βάρκιζας, κος Ιωάννης Μαρκουλάκος, ο αντιπρόεδρος κος Πέτρος Πρίφτης, ο Γενικός Έφορος, κος Άκης Πατενιώτης και ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που ήρθατε, μας τιμάτε με την παρουσία σας και θα διαδώσετε αυτό το αθλητικό γεγονός που τιμά τη χώρα μας. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κο Κωνσταντέλλο, γιατί από την πρώτη στιγμή μας βοήθησε καθοριστικά και χωρίς εκείνον θα είχαμε μεγάλη δυσκολία και μας βοηθά όλα αυτά τα χρόνια. Ο Ναυτικός Όμιλος Βάρης Βάρκιζας είναι σε λειτουργία από το 1974 και έχει διοργανώσει πάρα πολλούς διεθνείς αγώνες. Έχει επίσης καθιερώσει ετήσιο αγώνα του οποίου όλα τα έσοδα δίνονται στο ‘Χαμόγελο του Παιδιού’. Να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς που μας βοηθούν. Μέχρι την Παρασκευή είχαν δηλώσει συμμετοχή 22 χώρες και 270 αθλητές και οι αριθμοί αναμένεται να αυξηθούν. Γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το 2016 έγινε στην Πολωνία και το 2017 στην Γαλλία», είπε ο κος Μαρκουλάκος.

inner

Ο δήμαρχος, κος Κωνσταντέλλος ανέφερε πως «ο Δήμος Βάρης-Βουλιαγμένης είναι ένας παραθαλάσσιος δήμος και έχουμε την τύχη να φιλοξενούμε τέσσερις περισπούδαστους Ναυτικούς Ομίλους. Ένας από τους πλέον δραστήριους είναι ο Ναυτικός Όμιλος Βάρης- Βάρκιζας. Για εμάς είναι στρατηγική επιλογή να επενδύουμε στον άνθρωπο. Για το λόγο αυτό επιχορηγούμε τον συλλογικό αθλητισμό και τον αθλητισμό των παιδιών μας, που για εμάς έχει πρώτιστη σημασία. Πρόκειται για ένα σπουδαίο γεγονός που θα γίνει στην περιοχή μας. Πιστεύω θα ξεπεράσουμε τις συμμετοχές των δύο προηγούμενων διοργανώσεων. Το πιο σημαντικό είναι ότι για μία εβδομάδα ο πολύ όμορφος κόλπος της Βάρκιζας θα γεμίσει με ιστιοπλοϊκά πανιά και θα μας δώσει τη χαρά να το παρακολουθήσουμε. Διαθέτουμε όλα τα μέσα που έχουμε στην οργάνωση αυτή και περιλαμβάνεται σε μια γενικότερη στρατηγική προσέλκυσης αθλητικού τουρισμού, προσελκύοντες τις δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή μας, τις αθλητικές υποδομές και τις ομορφιές της».

Κατέχοντας μεγάλη εμπειρία σε αθλητικές διοργανώσεις, το μεγάλο στοίχημα της Οργανωτικής Επιτροπής είναι να ξεπεράσει τον αριθμό συμμετοχών των αθλητών σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές (το 2016, στην Πολωνία πήραν μέρος 335 αθλητές από 25 χώρες, το 2017 στη Γαλλία, 325 αθλητές από 25 χώρες), προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για τη διεκδίκηση μεγαλύτερων διεθνών διοργανώσεων.

Οι αφίξεις των αθλητών, των προπονητών και των συνοδών τους αναμένονται δύο ημέρες πριν από την Τελετή Έναρξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου 20 Οκτωβρίου. Θα ξεκινήσει με μία μεγάλη παρέλαση, και θα τελειώσει με μια γιορτή, φέρνοντας πιο κοντά τις συμμετέχουσες χώρες, προσελκύοντας οπαδούς του αθλήματος, κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Η Τελετή Λήξης με τις απονομές των μεταλλίων του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Οκτωβρίου.

inner

Στοιχεία του αθλήματος:

Η αγωνιστική κατηγορία Techno 293 είναι μέρος του προγράμματος ιστιοσανίδας της Ολυμπιάδας Νεότητας (Youth Olympic Games – YOG), ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τον προθάλαμο της αγωνιστικής κατηγορίας ιστιοσανίδας RS:X των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι αγωνιστικές κατηγορίες είναι:

Κορίτσια κάτω των 15 ετών
Αγόρια κάτω των 15 ετών
Κορίτσια κάτω 17 ετών
Αγόρια κάτω των 17 ετών



inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x