TV

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον αρχηγό των White Walkers στο Game of Thrones

Προσοχή: Ακολουθούν spoiler για όσους δεν έχουν δει το 8ο επεισόδιο της 5ης σεζόν του Game of Thrones

Τον είδαμε για πρώτη φορά σε μία μικρή σκηνή του τέταρτου επεισοδίου της τέταρτης σεζόν του Game of Thrones.

Το βράδυ της Κυριακής έκλεψε την παράσταση με την επανεμφάνιση του, οδηγώντας τις στρατιές των White Walkers στη μάχη με τους Wildlings και τους άντρες της Νυχτερινής Φρουράς.

Τα βλέμματα που αντάλλαξε με τον Τζον Σνόου στο φινάλε δημιούργησαν μία σειρά από meme.

inner


Ποιος είναι αυτός ο τύπος όμως; Όλα δείχνουν ότι μιλάμε για τον Night’s King. Στα βιβλία η μοναδική αναφορά που υπάρχει σε αυτόν, είναι ένας θρύλος που διηγείται η παραμάνα στον Μπραν στο πρώτο από αυτά.

Αν τελικά, όντως, αυτός είναι ο Night’s King έχουμε μπροστά μας μία εξέλιξη που δεν έχουμε δει φυσικά ακόμα στα βιβλία. Θα τη δούμε ίσως στο έκτο ή το έβδομο βιβλίο, αφού όπως έχει τονίσει επανειλημμένα ο George R.R. Martin, η συνέχεια του A song of ice and fire θα μας μεταφέρει ακόμα πιο βαθιά στο Βορρά.

Αυτή είναι η περιγραφή για τον Night’s King από το Song of ice and fire wiki.

Σύμφωνα με τον θρύλο ο Night’s King έζησε στην εποχή των ηρώων, λίγο καιρό μετά το χτίσιμο του τείχους. Ήταν ένας ατρόμητος πολεμιστής και ο 13ος αρχηγός της Νυχτερινής φρουράς. Ερωτεύτηκε μία γυναίκα με δέρμα άσπρο σαν το φεγγάρι και μάτια μπλε σαν τα αστέρια, την κυνήγησε και την αγάπησε παρά το γεγονός ότι το δέρμα της ήταν κρύο σαν τον πάγο, και όταν έμεινε έγκυος της έδωσε και την ψυχή του.

Την πήρε μαζί του στο Nightfort (ένα από τα κάστρα του τείχους) και μετά την ένωση τους αυτοανακηρύχθηκε βασιλιάς με αυτήν ως βασίλισσα. Κυβέρνησε το Nighfort σαν να ήταν δικό του για 13 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια των σκοτεινών χρόνων της διακυβέρνησης του πολλά τρομερά πράγματα συνέβησαν και ιστορίες ακόμα λέγονται στον Βορρά. Αυτό που τον έριξε από την ισχυρή θέση του και ελευθέρωσε τη Νυχτερινή Φρουρά ήταν η συμμαχία του αδερφού του Bran που ήταν ο Βασιλιάς στο Βορρά, με τον Joramun τον Βασιλιά πέρα από το τείχος.

Μετά την πτώση του και όταν ανακαλύφθηκε ότι έκανε θυσίες στους others όλα τα αρχεία που κατέγραφαν τη δράση του καταστράφηκαν και απαγορεύθηκε μέχρι και το να λένε το όνομα του. Όλα αυτά οδήγησαν τους άρχοντες του Βορρά να απαγορεύσουν το χτίσιμο τειχών στα κάστρα της Νυχτερινής Φρουράς έτσι ώστε να είναι πάντα προσβάσιμα από το Νότο.



inner


Επαναλαμβάνουμε ότι αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από τη γενικότερη μυθολογία των βιβλίων του Μάρτιν και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν χρησιμοποιούνται με αυτό τον τρόπο στη σειρά.

Θα μάθουμε σύντομα όπως όλα δείχνουν, αφού ο χειμώνας δεν έρχεται… ήρθε!

Πηγή: rockisdead.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x