Γιώργος Μαζιάς

Ολα στο όριο

O Γιώργος Μαζιάς γράφει για την πίεση σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ για τον τίτλο και το πόσο οριακές είναι πλέον αγωνιστικά οι καταστάσεις και για τους δυο.

Ζητούμενο η πρωτιά. Απλό είναι. Τι να το κάνεις το θέαμα όταν παίζεται ο τίτλος. Για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ σημασία έχει πρώτα η νίκη. Φυσιολογικό. Η μεταξύ τους διαφορά μικρή. Ηταν μικρή και όταν οι Θεσσαλονικείς ήταν εκείνοι στην πρώτη θέση. Οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να μάθουν να ζουν στο όριο. Δεν είναι και στα καλύτερα τους από την αρχή της χρονιάς, αλλά από τη στιγμή που πέρασαν πρώτοι φυσικά και δεν θέλουν να χάσουν αυτό το προβάδισμα. Ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία κι έδαφος στη μάχη.

Φαίνεται πια ότι η κούρσα είναι υπόθεση για δυο. Ποιος θα αντέξει ως το τέλος την πίεση; Αμφότεροι, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, έχουν τα κενά τους. Εχουν ζητήματα για να λύσουν. Αν ένας από τους δυο ήταν σούπερ δεν θα είχαμε τέτοια ισορροπία σε αυτή τη χρονική στιγμή της λίγκας. Ο κόσμος προφανώς και το έχει καταλάβει και δεν έχει απαιτήσεις πολλές για κάτι παραπάνω.

Νίκη κι έχει ο Θεός. Αυτογνωσία και πάμε παρακάτω. Το καλό για τους φιλάθλους είναι ότι το πρωτάθλημα έχει σασπένς. Αγωνία για την έκβαση. Τίποτα δεν μπορείς να το θεωρείς δεδομένο. Αν αυτό προκύπτει από πτώση των μεγάλων ή από άνοδο των μικρών είναι άλλο ζητήμα. Ενδιαφέρον υπάρχει κι αυτό είναι το σημαντικό. Αγχος για τους πρωτοπόρους θα υπάρχει ως την τελευταία στιγμή. Ο Ολυμπιακός πιέσθηκε πολύ για να νικήσει τον Παναιτωλικό. Πολύ καλά στημένη η ομάδα του Αγρινίου έβαλε δύσκολα στους Πειραιώτες. Η κατοχή μπάλας δεν σημαίνει και άνετη νίκη, ειδικά αν δεν έχεις καλή ανάπτυξη και ταχύτητα στην σκέψη. Οσο περνάει η ώρα τόσο μεγάλωνει το άγχος. Ο Περεϊρα βλέπει να του βγαίνει ο Ντοσεβί και πιστεύει ότι κάνοντας συμπαγή την ομάδα του, τουλάχιστον εξασφαλίζει κάποια στάνταρ σε κάθε αγώνα. Λείπουν ακόμη πράγματα από τον Ολυμπιακό. Πρέπει να αντλήσει δυνάμεις και να πάρει το 100% από όλους τους παίκτες για να συνεχίσει στην κορυφή. Ο ΠΑΟΚ έχει προβλήματα, αγχώνεται κι αυτός, αλλά τον ακολουθεί. Δεν τα παρατάει και η μάχη είναι σκληρή. Το ποιος είναι λιγότερο κακός ή απλά καλύτερος επίσης δεν είναι το θέμα μας. Ο Παναθηναϊκός είχε τις ευκαιρίες του, αλλά εκτός έδρας δείχνει μεγάλες αδυναμίες.

Δεν μπορεί να σκοράρει και στο τέλος το πληρώνει. Χρειάζεται ισορροπία. Είναι έξω από το πρώτάθλημα; Το μείον οκτώ από τον Ολυμπιακό και το -6 από τον ΠΑΟΚ μοιραία τον βάζει σε τρίτη μοίρα. Οι αγωνιστικές κυλούν και ούτε αυτός λύνει τα προβλήματά του. Οποιος βρει ισορροπία σε διάρκεια αυτός θα είναι που θα έχει τον πρώτο λόγο. Για την ώρα είναι ο Ολυμπιακός που μετράει επτά σερί νίκες.

Γ. Μαζιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x