F1

Όλα τα μάτια στραμμένα στον Κούμπιτσα

Η μεγάλη στιγμή για τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα έχει φτάσει, καθώς αύριο θα συμμετάσχει στις δοκιμές εξέλιξης με την Renault.

Περίπου εφτά χρόνια μετά τον τελευταίο του αγώνα στη Formula1, ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα επανέρχεται και θέλει να βρίσκεται στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018.

Θα συμμετάσχει στις δοκιμές εξέλιξης στην Ουγγαρία και όλοι θα έχουν τα μάτια τους στραμμένα στην απόδοσή του. Ο Πολωνός πέρασε τα πρώτα τεστ ασφαλείας της FIA. Τα τεστ αυτά αφορούν την αποβίβαση του οδηγού από το μονοθέσιο μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα, φορώντας όλο τον εξοπλισμό του.

Ο Κούμπιτσα επανέρχεται στη Formula1 έπειτα από πολλές ταλαιπωρίες, καθώς το 2011 είχε σοβαρό ατύχημα στο ράλι Ronde di Andora, το οποίο του δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα στο δεξί χέρι. Μετά το ατύχημα οι γιατροί είχαν πει ότι θα χρειαζόταν ένα θαύμα για να αγωνιστεί ξανά σε αγώνα Formula1, αλλά ο Πολωνός είναι έτοιμος να τους διαψεύσει.

Παλαιότερα, το 2003 ο Κούμπιτσα είχε ένα επίσης σοβαρό ατύχημα, λόγω του οποίου έχει στο χέρι του βίδες τιτανίου.

Λόγω αυτών των ατυχημάτων, η Renault έχει κατασκευάσει ειδικό τιμόνι για τον Πολωνό, ώστε να μπορεί να αλλάζει ταχύτητες μόνο με το αριστερό χέρι.

Ο Κούμπιτσα κατά την παρουσία του στη Formula1 από το 2006 έως το 2010 είχε δείξει στοιχεία του ταλέντου του. Είχε καταφέρει να βρίσκεται κοντά στους πρωτοπόρους οδηγούς, τερματίζοντας το 2008 τέταρτος, 23 βαθμούς πίσω από τον Παγκόσμιο πρωταθλητή.

«Ο Ρόμπερτ είναι ένας από τους ταχύτερους οδηγούς που έχω αντιμετωπίσει», είχε πει ο Λιούις Χάμιλτον.

Πλέον στην επιστροφή του διεκδικεί μία θέση για το πρωτάθλημα του 2018 με πολλές ομάδες να σκέφτονται να τον επιλέξουν, σε περίπτωση βέβαια που το σώμα του μπορέσει να αντέξει τους ρυθμούς ενός αγώνα.

Επιμέλεια: Περικλής Καλογερόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x