Επικαιρότητα

Ολο και πιο βαθιά στην πετρελαιοκηλίδα βυθίζεται η κυβέρνηση

Οι συνεχείς αποκαλύψεις που έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση πιάστηκε στον ύπνο.

Τα δεύτερα γενέθλια του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία βρήκαν το κυβερνών κόμμα εγκλωβισμένο από το ζήτημα της ρύπανσης του Σαρωνικού που έχει στοιχειώσει το Μαξίμου το οποίο αναζητά εναγωνίως τρόπους να αλλάξει την ατζέντα, καθαρίζοντας από την επικαιρότητα τις πετρελαιοκηλίδες.

Οι συνεχείς αποκαλύψεις που έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση πιάστηκε στον ύπνο. Το υπουργείο ναυτιλίας αντέδρασε με μεγάλη καθυστέρηση με αποτέλεσμα να ξεφύγει η κατάσταση και να εξαπλωθεί το μαζούτ σε όλο το παραλιακό μέτωπο των νοτίων προαστίων.

Σε μπαράζ συνεντεύξεών του το πρωί της Πέμπτης ο Παναγιώτης Κουρουμπλής παραδέχτηκε ουσιαστικά ότι υποτίμησαν το περιστατικό και για το λόγο αυτό ζήτησαν βοήθεια την Τρίτη, ενώ το ναυάγιο έγινε την Κυριακή. «Την Τρίτη είχαμε την πρώτη κηλίδα να φαίνεται ότι πάει στον Πειραιά, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν φαινόταν την Κυριακή τέτοιο πράγμα, δεν φαινότανε», είπε μεταξύ άλλων.

Την παραίτησή του Παναγιώτη Κουρουμπλή ζήτησε εκ νέου ο Βασίλης Κικίλιας. «Σαρωνικός μαζούτ στο μαζούτ, Κουρουμπλής ψέμα στο ψέμα. Κολλημένοι στις καρέκλες, χασκογελάνε με τους Έλληνες. Παραιτήσου τώρα!» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουίτερ ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Αλαλούμ και αλληλοδιαψεύσεις

Παράλληλα τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι στενοί του συνεργάτες υποτίμησαν το περιστατικό και υπήρξαν λάθος χειρισμοί επικοινωνιακά και πολιτικά. Η γνωστή αλλά τετριμμένη πλέον συνταγή της επίθεσης στα ΜΜΕ με τον ισχυρισμό ότι καταστροφολογούν, αυτή την φορά δεν τους βγήκε και το Μαξίμου δείχνει να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Μέσα σε αυτό το κλίμα υπήρχε ένα απίστευτο αλαλούμ δηλώσεων, κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που αλληλοδιαψεύονταν.

Η θέση του Παναγιώτη Κουρουμπλή 11 ημέρες μετά το ναυάγιο, συνεχίζει να είναι επισφαλής, με τους βουλευτές αλλά και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βάλουν εναντίον του και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν την παραίτηση του. Ο Αλέξης Τσίπρας που βλέπει ότι ο υπουργός Ναυτιλίας αποτελεί πλέον βαρίδι για την κυβέρνηση με το πολιτικό κόστος ολοένα να μεγαλώνει, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο μήπως και γυρίσει το χαρτί, καθώς δεν θέλει να αποδεχθεί την ήττα του στο συγκεκριμένο ζήτημα, την ώρα που έχει βρει ένα modus vivendi με τους δανειστές ενόψει της τρίτης αξιολόγησης.

Το επικοινωνιακό επιτελείο έχει συνεχείς συσκέψεις, συζητά με τα αντίστοιχα επιτελεία των υπουργείων και αναζητούν θέματα που θα μπορούσαν να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα. Κάτι ανάλογο επιχειρήθηκε να γίνει την προηγούμενη Τρίτη, με ζήτημα που άπτεται του υπουργείου οικονομικών, αλλά τελικά αποφασίστηκε πως δεν ήταν ώριμο για να δημοσιοποιηθεί.

Η ΝΔ συνεχίζει το αντιπολιτευτικό της σφυροκόπημα και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο, απέναντι στον Παναγιώτη Κουρουμπλή και την κυβέρνηση. Ο Κυριάκος Μηστοτάκης συγκρούστηκε στην επιτροπή Περιβάλλοντος, με τον υπουργό ναυτιλίας, τονίζοντας πως η υπόθεση αυτή θα φτάσει μέχρι τέλους, δείχνοντας την πρόθεση του να συντηρήσει το ζήτημα για το οποίο φθείρεται καθημερινά ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν πως την ερχόμενη Δευτέρα η κυβερνητική συνοχή θα υποστεί ένα ακόμη τραύμα, καθώς θα συζητηθεί στην ολομέλεια η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής εναντίον του Πάνου Καμμένου για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με ισοβίτη για την υπόθεση του Noor1.

Μάλιστα η πρόταση της ΝΔ έρχεται σε ένα σημείο που οι σχέσεις μεταξύ των δύο εταίρων δεν βρίσκονται και στα καλύτερα τους μετά την απόσυρσης της τροπολογίας Κοντονή για την αναγνώριση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, με την οποία διαφώνησαν οι ΑΝΕΛ αλλά και την απόφαση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να μην στηρίξουν νομοσχέδιο ή τροπολογία που δεν θα ψηφίσει το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x