Σταύρος Χονδροθύμιος

Όλοι θέλουν τη Λέστερ, αλλά…

Όλοι καλοβλέπουν τη Λέστερ ως την επόμενη αντίπαλο τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Σταύρος Χονδροθύμιος γράφει στο sportfm.gr για το… τυράκι που βλέπουν άπαντες και αναρωτιέται αν υπάρχει από πίσω η φάκα!

Όλοι θέλουν τη Λέστερ για επόμενη αντίπαλό τους, αλλά… αυτή είναι η πρώτη σκέψη. Αν το επεξεργαστούν λίγο οι υπόλοιπες επτά ομάδες των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ ίσως τελικά να μην είναι και η απόλυτα επιθυμητή αυτή η κλήρωση.

Ναι, είναι σαφώς πιο αδύναμη η «σταχτοπούτα» της φετινής διοργάνωσης από όλες τις άλλες ομάδες και υπό φυσιολογικές συνθήκες, η Λέστερ θα ήταν… βούτυρο στο ψωμί των «μονομάχων». Όμως για να φτάσει μέχρι εδώ, σίγουρα κάτι έχει μείνει ακόμα από την περσινή της… χρυσόσκονη!

Η κάκιστη πορεία των «αλεπούδων» στην Πρέμιερ Λιγκ και η απειρία της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αυτομάτως καθιστούν την αγγλική ομάδα ως τον αδύναμο κρίκο των προημιτελικών. Όμως όταν το απόλυτο ποδοσφαιρικό θαύμα είναι τόσο νωπό στις μνήμες μας και όταν η Λέστερ μετά την απομάκρυνση του Ρανιέρι έχει κάνει εντυπωσιακό restart, πήρε τα πάνω της στο πρωτάθλημα και άφησε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ τη Σεβίλλη, ε τότε την υπολογίζεις λίγο παραπάνω από την πραγματική δυναμική της!

Φυσικά δεν πρόκειται για μεγαθήριο, δεν θα επιλέξει κάποιος την Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ Μαδρίτης, αντί για αυτήν, αλλά καμία ομάδα δεν πρέπει να θεωρεί σίγουρη την πρόκρισή της, απέναντι στη Λέστερ. Το κυριότερο προτέρημα της είναι ότι έχει ξεπεράσει τα όρια της, δεν έχει κανείς απαίτηση για κάτι παραπάνω από αυτήν και το άγχος θα το έχει ο οποιοσδήποτε αντίπαλός της! Η αποτυχία πρόκρισης στα ημιτελικά θα πέσει πάνω στην ομάδα που θα αντιμετωπίσει η Λέστερ και όχι στην ίδια!

Όταν μάλιστα ο Μπουφόν δήλωσε ότι δεν θα ήθελε να προκύψει ζευγάρι της Γιουβέντους με την πρωταθλήτρια Αγγλίας, πολλοί απόρησαν ή υπέθεσαν ότι το λέει για να είναι… ευγενής με την ομάδα του Βάρντι και του Μαχρέζ. Ο διεθνής πορτιέρο υποστήριξε ότι δεν ταιριάζει τακτικά στην ομάδα του και το εξήγησε: «Τη μοναδική ομάδα που θέλω να αποφύγουμε είναι η Λέστερ. Έχει ενθουσιασμό και πάθος, αλλά και τα όπλα να πληγώσουν μία ομάδα που θέλει να πάρει την πρωτοβουλία». Κάτι παραπάνω θα ξέρει ο Ιταλός και αν αναλογιστεί ότι και οι 7 ομάδες που συνεχίζουν, παίζουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, τότε την ίδια σκέψη πιθανόν να έχουν κάνει και οι υπόλοιποι.

Πλέον ότι κι αν βγάλει η κληρωτίδα, η Λέστερ θα είναι εκείνη που δεν θα έχει τίποτε να χάσει, σε αντίθεση οποιονδήποτε αντίπαλο βρεθεί στο διάβα της. Η πίεση θα είναι στην απέναντι όχθη, όχι στη μοναδική εκπρόσωπο της Αγγλίας στους 8 της διοργάνωσης!

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και με τα παραπάνω δεδομένα, οι «αλεπούδες» θα αποτελέσουν όντως την πιο… βατή κλήρωση για όλους τους διεκδικητές του τίτλου, αλλά σε περίπτωση που υποτιμηθεί είναι ικανή να κάνει τη ζημιά, να συνεχίσει να ονειρεύεται και να προκαλέσει εφιάλτη σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το ζευγάρι της Λέστερ, ανεξαρτήτως αντιπάλου, θα είναι ίσως το μόνο που θα έχει ξεκάθαρο φαβορί, αλλά κι ένα αουτσάιντερ έτοιμο για όλα! Άλλωστε το έχει ξανακάνει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x