Ψυχαγωγία

Ολόκληρη η εκπομπή του Ντέμη στον ΣΠΟΡ FM (audio/video)

Δείτε ξανά το «Ντεμοτεχνείο» (2/6) του ΣΠΟΡ FM, με τον Ντέμη Νικολαΐδη και τον Αλέξη Σπυρόπουλο! Το μενού περιελάμβανε Φύσσα, Καραγκούνη, Γιαννακόπολο, Χαριστέα και… Μάρκο Ματεράτσι!

Δείτε την εκπομπή




Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Αναλυτικά, όσα είπε ο Ντέμης:
Για το ότι οι «μεγάλοι» θα ξεκινήσουν με τιμωρίες το επόμενο πρωτάθλημα και τη στάση της Nova: «Όσα γίνονται ειδικά φέτος, δεν τα έχω δει ξανά τόσο έντονα. Υπάρχει μεγάλη αποστροφή του κόσμου από το ποδόσφαιραο. Ο κόσμος παύει να ασχολείται με το πρωτάθλημα, αυτό αποτελεί και μεγάλο κόστος για τη Nova. Από την άλλη, αν το δούμε κοντόφθαλμα, οι τιμωρίες δεν αποτελούν μεγάλη ζημιά για αυτήν, αφού ο κόσμος αναγκαστικά θα δει τους αγώνες από την τηλεόραση. Αλλά είναι δυνατόν να μην πάθει ζημιά το ποδόσφαιρο από αυτό;

Για την αξιοποίηση των ποινών: «Τα χρήματα από τις ποινές που πάνε; Ας πούμε, ότι υπάρχει τιμωρία 50.000 ευρώ. Η Nova δίνει τα χρήματα των τηλεοπτικών στη Σούπερ Λίγκα και από εκεί μοιράζονται στις ομάδες. Όταν μια ομάδα τιμωρηθεί, αφαιρούνται τα χρήματα από εκεί και μένουν στα ταμεία της Σούπερ Λίγκας. Θα μπορούσαν να γίνουν πολύ σπουδαία πράγματα, με τόσα χρήματα που συγκεντρώνονται. Ένα μουσείο, ας πούμε, ή ένα αθλητικό σχολείο.

Για τη ζημιά που θα υποστούν οι ομάδες: «Υπάρχει μεγάλο κόστος και για τις ομάδες. Πώς θα πουλήσεις τα διαρκείας σου, με μια τιμωρία σαν του ΠΑΟΚ; Αν υπάρχουν 15 εντός έδρας ματς και λείπουν τα επτά, αμέσως η τιμή μειώνεται στο μισό. Συν τα τα εισιτήρια που θα πωλούνταν σε κάθε ματς, το ποσό είναι τεράστιο».

Για την ΑΕΚ: «Όταν ξεκίνησε η φετινή σεζόν έλεγαν ότι έχει τρομερό ρόστερ. Μετά έλεγαν πως δεν είχε. Όταν αλλάξαμε προπονητή, είχε ξανά τρομερό ρόστερ. Μετά είχαμε καλό προπονητή, που άρχισε να αμφισβητείται. Στο τέλος άλλαξαν ξανά γνώμη».

Για την επιλογή να μείνει ο Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ: «Ένας προπονητής κορυφαίου επιπέδου, δεν θα έχει στις προτεραιότητές του το ελληνικό πρωτάθλημα. Δύσκολα θα αποφασίσει να κάνει ένα τέτοιο βήμα. Αντί να ρισκάρεις με προπονητή που δεν γνωρίζεις καλά, είναι καλύτερο να κρατήσεις αυτόν που έχεις. Επιπλέον, είναι διαφορετικό να αναλαμβάνει ένας προπονητής την ομάδα στη μέση της περιόδου, δεν έχει φτιάξει ο ίδιος το ρόστερ. Μάλιστα, ο Χιμένεθ είχε δηλώσει ότι δεν συμφωνεί με την στελέχωση του ρόστερ της ΑΕΚ. Το καλύτερο είναι ότι την περασμένη σεζόν έμαθε την ομάδα και τώρα θα την χτίσει ο ίδιος. Μπορείς να δικαιολογήσεις χίλιες φορές έναν προπονητή που έχει έρθει στη μέση της σεζόν. Όταν έχει χτίσει την ομάδα, τον κρίνεις διαφορετικά, αφού βέβαια του δώσεις χρόνο».

Για τις εμφανίσεις του Βράνιες: «Ο Βράνιες στα τελευταία ματς της ΑΕΚ ήταν μακράν ο καλύτερος. Σε αυτά, δηλαδή, που δεν έχει παίξει ο Τσιγκρίνσκι. Όπως στον τελικό, που έβγαινε με την μπάλα άουτ και ο Βράνιος ήταν πολύ καλός, πολύ συγκεντρωμένος».

Για τον ΠΑΟΚ: «Έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο στην κανονική περίοδο. Χάλασε λίγο γύρω στον Ιανουάριο. Έπαιξε δύο ντέρμπι στην έδρα του και στο ημίχρονο θα μπορούσε να χάνει. Στο δεύτερο ημίχρονο διορθώνεται, τουλάχιστον στα πλέι οφ. Δεν ήταν καλύτερος από καμία ομάδα».

Για τον Μαρίνο Ουζουνίδη: «Δεν τον εκτιμούν μόνο οι φίλοι του Παναθηναϊκού, αλλά οι φίλοι του ποδοσφαίρου. Έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος του. Το πρωτάθλημα αλλοιώνει συμπεριφορές. Βλέπουμε να βγαίνει ο Ουζουνίδης και να μιλάει με σεβασμό. Προκαλεί τρομερή εντύπωση ότι δεν μίλησε για τη διαιτησία και δεν κατηγόρησε τον διαιτητή μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ. Δεν θα το κάνει κανείς άλλος αυτό. Έχει πολύ σωστή συμπεριφορά. Γενικότερα, ο Παναθηναϊκός διαθέτει Oυζουνίδη, Κόλα, Λυμπερόπουλο, Καρβουνίδη… Όσοι είμαστε μέσα στο ποδόσφαιρο νιώθουμε οικεία με αυτούς τους ανθρώπους, μας δημιουργεί θετική προδιάθεση».

Σε ερώτηση ακροατή για το αν θα απαντούσε θετικά σε πρόταση της ΑΕΚ να ασχοληθεί ξανά με το ποδόσφαιρο: «Δεν θα ασχολιόμουν ξανά με το ποδόσφαιρο και αυτό δεν έχει να κάνει με το ότι είμαι ΑΕΚ. Δεν γίνεται να κάνεις κάτι σε οποιαδήποτε ομάδα, όταν το ποδόσφαιρο είναι έτσι -και δεν πρόκειται να διορθωθεί. Όταν θες να παράξεις έργο σε μια ομάδα, να κάνεις κάτι σοβαρό και δίκαιο, πρέπει να το κάνεις σε υγιές ποδόσφαιρο.

Στο παρελθόν, ήμουν νεαρός. Καλά έκανα που ανακατεύτηκα. Τώρα που το σκέφτομαι, όμως, αναρωτιέμαι πώς πίστεψα ότι θα μπορούσε αυτό το πράγμα να έχει διάρκεια. Δεν γίνεται σε ένα τέτοιο περιβάλλον, όπως το ελληνικό πρωτάθλημα».
Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Είναι καλός προπονητής, αλλά κάποια στιγμή θα αρχίσει να έρθουν κάποιες ήττες, που θα φέρουν γκρίνια και απογοήτευση. Ο ίδιος θα συνεχίσει να είναι καλός προπονητής, αλλά θα αρχίσει η αμφισβήτηση και πιθανότατα για αυτό θα αντικατασταθεί. Έχει γίνει πολλές φορές, να μην φταίει ο προπονητής, αλλά να τον αλλάζουν.

Για τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ: «Οι ακαδημίες της ΑΕΚ έχουν αλλάξει χέρια, άρα η ΑΕΚ γλιτώνει κάποια έξοδα. Αυτά τα έξοδα, όμως, η ακαδημία από κάπου τα βγάζει, πιθανόν από ποσοστά των παικτών . Όλη η στρατηγική της κατευθύνεται από τον κ. Σαράντη, οπότε η ΑΕΚ δεν έχει άποψη. Όταν είσαι η ΑΕΚ, μπορείς να το κάνεις εσύ. Εκτός αν υπάρχει κάποια υψηλή επιστασία στο τι προπόνηση γίνεται. Έχω πολύ καλή άποψη για τον κ. Σαράντη, δεν έχει σχέση αυτό. Όλο το τιμ είναι μια χαρά, ξέρουν τη δουλειά τους, αλλά όταν είσαι ΑΕΚ, πρέπει να έχεις άποψη. Όχι να το αφήνεις σε έναν τρίτο επειδή είναι καλός».

Για το έργο που γίνεται: «Σίγουρα θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα όταν έχεις έναν προπονητή για δέκα χρόνια, από το να αλλάξεις 10 προπονητές σε δέκα χρόνια. Δεν γίνεται στην Ελλάδα αυτό. Για να υπάρχει παραγωγή παικτών και σκάουτινγκ -τις βάσεις του ποδοσφαίρου δηλαδή- πρέπει να βρίσκεται το ποδόσφαιρο γενικότερα σε στερεή βάση. Δεν μπορεί να το κάνει αυτό μια ομάδα στην Ελλάδα. Δεν έχει ούτε την υπομονή».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x