Βόλεϊ

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Πρώτη πράξη για τίτλο στη Volleyleague

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους στον πρώτο τελικό για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή στην Vοlleyleague ανδρών.

Οι μεγάλες μάχες τις Vοlleyleague ξεκινούν από του Ρέντη.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα αναμετρηθούν στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» σήμερα, στις 18:30 (ΕΡΤ3, ΣΠΟΡ FM 94,6), στον πρώτο τελικό των πλέι οφ της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού βόλεϊ.

Ο νικητής του σημερινού ματς θα κάνει το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, με τις δύο ομάδες να δείχνουν πανέτοιμες για να το καταφέρουν.

Πρόκειται για την τέταρτη φετινή τους συνάντηση, με τον Ολυμπιακό να μετράει τρεις νίκες. Δύο στο πρωτάθλημα (3-0 και 3-1) και μια στο Λιγκ Καπ (3-1). Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, νίκησε στον ημιτελικό Κυπέλλου (3-1) και κατέκτησε το τρόπαιο.

Σε επίπεδο τελικών, οι δύο ομάδες μετρούν έντεκα συναντήσεις, αφού πρόκειται για την τέταρτη σεζόν και τρίτη σερί που αποτελούν το ζευγάρι των φιναλίστ για τον τίτλο. Ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που κρατάει τα ηνία στις νίκες στους μεταξύ τους τελικούς με έξι, έναντι των πέντε των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από πολύ δυναμική κανονική περίοδο στο πρωτάθλημα, όπου μέτρησε μόλις δύο ήττες εκτός έδρας, από Φοίνικα Σύρου και Κηφισιά, ενώ η τελευταία ήττα στο «κάστρο» του ήταν στις 7/5/2017, όταν ο ΠΑΟΚ είχε κάνει το μπρέικ στον πέμπτο τελικό με 3-1 σετ.

Στο σημερινό παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» θα παρουσιαστούν ενισχυμένοι, συγκριτικά με τον προ δύο εβδομάδων χαμένο ημιτελικό Κυπέλλου, αφού επέστρεψαν οι Κουμεντάκης και Τακουρίδης.

Από την άλλη, με φόρα από το Κύπελλο θα ξεκινήσει τους τελικούς ο ΠΑΟΚ, που έχει βάλει ως στόχο το νταμπλ. Ο Γιούρι Φιλίποφ δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και πάει στο Ρέντη για το μπρέικ που θα δώσει στην ομάδα του τον έλεγχο της σειράς των τελικών.

Στην αναμέτρηση θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης του Video Check. Διαιτητές θα είναι οι Δεληκωστίδης και Μυλωνάκης, αναπληρωματικός ο Βουδούρης, Παρατηρητής ο Ράπτης και επόπτες οι Νικάκης, Τόλιος, Κατερλή και Διαμαντής.

Το πρόγραμμα των τελικών της Volleyleague:
Παρασκευή 3/6
1ος τελικός: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (18:30 – ΕΡΤ3)
Δευτέρα 6/5
2ος τελικός: ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (18:00 – ΕΡΤSports)
Πέμπτη 9/5
3ος τελικός: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (18:30 – ΕΡΤSports)
Κυριακή 12/5
4ος τελικός: ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (αν χρειαστεί)
Τετάρτη 15/5
5ος τελικός: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (αν χρειαστεί)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x