Στίβος

Ομοσπονδία στίβου ίδρυσε το Βατικανό - Ιερείς και μοναχές οι αθλητές!

Την ίδρυση Ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού ανακοίνωσε το Βατικανό, με τους αθλητές να είναι ιερείς, μοναχές, φρουροί και εργαζόμενοι του ανεξάρτητου κρατιδίου.

Λέτε να γίνουμε μάρτυρες της μέρας που στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα παίρνουν μέρος ιερείς αθλητές και μοναχές αθλήτριες. Διόλου απίθανο και μην σας φαίνεται περίεργο.

Το κρατίδιο του Βατικανού ανακοίνωσε την δημιουργία ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού, με στόχο όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση τη συμμετοχή αθλητών με τη σημαία της Αγίας Έδρας, ακόμα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πρόεδρος της ομοσπονδίας, ορίστηκε ο αρχιεπίσκοπος, Σάντσεθ Ντε Τόκα που είναι ο υπ αριθμόν τρία στην Ιεραρχία του παπικού θρόνου, ενώ 60 αθλητές και αθλήτριες που έχουν σχέση με την καθημερινότητα του Βατικανού είναι έτοιμοι για τους Μεσογειακούς Αγώνες.

Μάλιστα, μετά από συνεννόηση με την ιταλική ομοσπονδία, οι αθλητές του Βατικανού θα παίρνουν μέρος κανονικά σε όλες της ιταλικές διοργανώσεις κλασικού αθλητισμού, ενώ θα έχουν δικαίωμα χρήσης των σταδίων και των προπονητικών κέντρων για τις ανάγκες της ομοσπονδίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x