Γενικά

Οριστικά εκτός Ολυμπιακών αγώνων η Ρωσία!

Τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τους ερχόμενους Ολυμπιακούς αποφάσισε η ΔΟΕ, μετά από το σκάνδαλο εκτεταμένου ντόπινγκ. Ως ουδέτεροι στους αγώνες Ρώσοι αθλητές, δια βίου αποκλεισμός στον υπ. αθλητισμού!

Την απόφαση να αποκλείσει την Ρωσία από τους ερχόμενους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες έλαβε στο σημερινό συμβούλιο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, για την συμμετοχή της σε συστηματική καταπάτηση των κανονισμών ντόπινγκ, ενώ παράλληλα της επέβαλε και πρόστιμο 15 εκατ. δολαρίων.

Σοβαρή τιμωρία επιβλήθηκε σε αξιωματούχους της χώρας, με τον Υπουργό αθλητισμού την περίοδο των αγώνων, Βιταλι Μούτκο, αλλά και αυτόν που τον διαδέχτηκε (Γιούρι Ναγκορνιχ) να αποκλείονται δια βίου από τους ολυμπιακούς αγώνες.

Όσο για τους Ρώσους αθλητές που έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους ερχόμενους αγώνες, θα αγωνιστούν υπό την ονομασία «Αθλητές ολυμπιακών αγώνων από τη Ρωσία», αφού πρώτα αποδείξουν (με στοχευμένους ελέγχους ντόπινγκ κλπ)πως δεν είχαν καμία συμμετοχή στο σύστημα χειραγώγησης ντόπινγκ που έδρασε στη χώρα κατά τους χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2014. Τα ρωσικά εμβλήματα θα αντικατασταθούν από το σήμα των ολυμπιακών αγώνων, ενώ σε περίπτωση κατάκτησης μεταλλίου θα το παραλάβουν υπό το άκουσμα του ολυμπιακού –αντί του ρωσικού- ύμνου.

Την απόφαση αυτή, βέβαια, θα πρέπει να την αποδεχτεί η ρωσική κυβέρνηση, αφού δεν αποκλείεται να αποφασιστεί το μποϊκοτάζ των αγώνων, όπως έχει προαναγγελθεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x