sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Σαν σήμερα, εξάστερος από τα… playoffs (pics/video)

Σαν σήμερα πριν έξι χρόνια ο Παναθηναϊκός κατακτούσε το πιο εύκολο από τα έξι τρόπαιά του στην Ευρωλίγκα. Το www.sport-fm.gr γυρίζει το χρόνο πίσω.

Τι κι αν στο ξεκίνημα της σεζόν οι αποχωρήσεις παικτών της αξίας των Σπανούλη, Γιασικεβίτσιους και Πέκοβιτς αποδυνάμωναν θεωρητικά τον Παναθηναϊκό; Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του κόντρα σε όλα τα προγνωστικά κατέκτησαν σαν σήμερα πριν από έξι χρόνια στη Βαρκελώνη το έκτο τρόπαιο στην Ευρωλίγκα νικώντας στον τελικό του πιο εύκολου από τα Final Four που συμμετείχαν τη Μακάμπι με 78-70. Ένας τίτλος που μάλλον είχε κατακτηθεί… νωρίτερα, στα playoffs.

inner

Τόσο η ομάδα του λαού, όσο και η Σιένα στον ημιτελικό (77-69) είχαν αποδειχτεί εύκολη λεία για τους «πράσινους», που όμως είχαν κάνει το σχεδόν ακατόρθωτο στα προημιτελικά. Τότε που με μειονέκτημα έδρας απέκλεισαν την πανίσχυρη Μπαρτσελόνα, που προερχόταν από τον τίτλο του 2010 στο Παρίσι και ετοιμαζόταν για στέψη στο ίδιο της το σπίτι. Υπολόγιζε, ωστόσο, χωρίς τον Παναθηναϊκό που παρότι άγγιξε το break στο πρώτο παιχνίδι, το πέτυχε στο δεύτερο και τελείωσε τη δουλειά στο ΟΑΚΑ αναγκάζοντας τους «μπλαουγκράνα» (του... Τσάβι Πασκουάλ τότε) σε ρόλο θεατή.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έφτασε τα 8 τρόπαια στη διοργάνωση και έγινε ο πολυνίκης προπονητής, ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης ανακηρύχθηκε MVP του Final 4, έχοντας ήδη κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού και μια θέση στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

Δύο σκηνές θα μείνουν αξέχαστες στον τελικό της Βαρκελώνης. Η μεγάλη αγκαλιά Ομπράντοβιτς-Διαμαντίδη λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του τελικού...

inner

... και η απονομή, όταν ο «3D» φώναξε τους Κώστα Τσαρτσαρή και Μάικ Μπατίστ, για να σηκώσουν μαζί το έκτο ευρωπαϊκό τρόπαιο του Παναθηναϊκού στον ουρανό του «Παλάου Σαν Τζόρντι».

inner

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 30-33, 43-54, 70-78

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ντέιβιντ Μπλατ): Πάργκο 12 (9ασ.), Χέντριξ, Σαρπ, Μπλου 14 (3), Ελιάχου 12, Πνίνι 8 (2), Μπερστάιν, Λαμπανόφσκι, 'Ειντσον 17 (2), Μάτσβαν 3, Σχορτσανίτης 4

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 2, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 18, Φώτσης 5 (7ρ.), Σάτο 13 (7ρ.), Νίκολας 14 (2), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 16 (9 ασίστ), Βουγιούκας 4, Καλάθης 4 (6 ασίστ), Καϊμακόγλου.

Δείτε τα σχετικά βίντεο





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x