sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Όταν η ΑΕΚ… πάγωνε το «Μπερναμπέου» (pics/video)

Είναι χρυσή σελίδα στην ιστορία της. Ίσως η μεγαλύτερη ανατροπή ελληνικής ομάδας εκτός έδρας στην Ευρώπη. Πάνε 13 χρόνια απ’ όταν η ΑΕΚ πάγωνε το «Μπερναμπέου» με 2o χαστούκι στην υπερηχητική Ρεάλ.

Οι τελευταίες μέρες δεν είναι καλές για την ΑΕΚ. Σε ό,τι κατάσταση κι αν βρίσκεται όμως, υπάρχουν και μέρες σαν τη σημερινή. Πού υπενθυμίζουν στην ίδια, τον κόσμο της (αλλά και τους αντιπάλους) πόσο μεγάλη είναι.

Ακριβώς 13 χρόνια πίσω, η «Ένωση» έμπαινε στο «Μπερναμπέου» με τον ίδιο στόχο που έμπαιναν όλοι οι αντίπαλοι (εκείνης) της Ρεάλ: Να μαζέψει όσο το δυνατόν λιγότερα. Κι έφευγε από ‘κει -όχι απλά στεγνή- αλλά με ισοπαλία που άξιζε περισσότερο από πολλές νίκες μαζί.

Γράφει ο Γιώργος Μαραθιανός

Γιατί δεν ήταν μόνο η αξία του αντιπάλου. Το τσούρμο των ψηφίων που προέκυπτε αν άθροιζες την αξία των παικτών της. Είναι και ότι η μοναδική ομάδα που όντως δικαιούτο ν’ αποκαλείται «galacticos» ήταν… νευριασμένη. Και διψασμένη να πάρει εκδίκηση για το ανεπανάληπτο 3-3 στο οποίο είχε αναγκαστεί 20 μέρες πριν στο «Νίκος Γκούμας».

Βλέποντας λοιπόν την κατηφόρα του πρώτου ημιχρόνου και τον ΜακΜάναμαν να ντύνεται Ρονάλντο (ο οποίος έκανε πρεμιέρα εκείνο το βράδυ με τη Ρεάλ στο Champions League) οι «κιτρινόμαυροι» θυμήθηκαν τις φωνές του Γκούτι στη μεικτή ζώνη μετά το πρώτο ματς. Τότε που ωρυόταν ότι «θα σας διαλύσουμε στο Μπερναμπέου». Πού να ‘ξεραν ότι θα του βούλωναν για δεύτερη φορά το στόμα. Και μάλιστα με τους… αναπληρωματικούς.

Στο 54’ λοιπόν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τράβηξε στον πάγκο τους Νικολαΐδη-Τσιάρτα. Ένα τέταρτο αργότερα έκανε το ίδιο και με τον Γεωργάτο. Και ξαφνικά το γήπεδο άρχισε να… γέρνει απ’ την ανάποδη. Η ΑΕΚ να κάνει ευκαιρίες. Η (εμφανώς εφησυχασμένη) Ρεάλ ν’ ανησυχεί. Και η ιστορία να γράφεται:

Πρώτα με τη «σκαστή» κεφαλιά του Κατσουράνη στο 74’ που έφερε τη σκέψη «ρε λες;» στο μυαλό. Κι έπειτα με το σόλο του Ίβιτς. Πού πήρε «αμπάριζα» Ιέρο και Κασίγιας σαν να επρόκειτο για τον Κορδονούρη και τον Μπαλτιμά, πριν δώσει το δικαίωμα στον Σεντένο να γράψει τ’ όνομά του στην ιστορία της ΑΕΚ. Εκεί όπου η… ισορροπημένη παράδοση με τη «βασίλισσα» (1-2-1 σε πέντε παιχνίδια) κάνει ν’ ακούγεται λιγότερο υπερβολικό το «και της Ρεάλ το φόβητρο έγινε τ’ όνομά σου…»



inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΡΕΑΛ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ιέρο, Ελγκέρα, Ρόμπερτο Κάρλος (75’ Μπράβο), Καμπιάσο, Θελάδες, Ζιντάν (61’ Σολάρι), ΜακΜάναμαν (82’ Μινιάμπρες), Γκούτι, Ρονάλντο

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Χιώτης, Κωστένογλου, Ζαγοράκης, Τσιάρτας (54’ Μαλαδένης) Γεωργάτος (69’ Σεντένο) Κασάπης, Ράϊτ, Καψής, Κατσουράνης, Λάκης, Νικολαΐδης (54’ Ίβιτς)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x