Βόλεϊ

Όταν «ξύπνησε», καθάρισε ο Ολυμπιακός

Έπρεπε να προηγηθεί ο Ηρακλής του Ολυμπιακού στου Ρέντη για να «ξυπνήσουν» οι «ερυθρόλευκοι» και να νικήσουν 3-1 σετ τον «Γηραιό» στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι οφ της Volley League.

Ο Ολυμπιακός νίκησε όταν «ξύπνησε» τον Ηρακλή στου Ρέντη 3-1 σετ στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Volley League και έκανε το 1-0 στη σειρά, ενόψει του δεύτερου ματς την ερχόμενη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη.

Οι «κυανόλευκοι» αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν, όμως οι παίκτες του Σλόμπονταν Μπόσκαν «ξύπνησαν», πίεσαν στο σερβίς και στην υποδοχή και «καθάρισαν» την αναμέτρηση, παίρνοντας με άνεση τα τρία επόμενα σετ και δείχνοντας πως βρίσκονται σε φόρμα αυτήν την εποχή.

Πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού ήταν ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ και ο Ανδρέας Φράγκος. Ο Ηρακλής στο πρώτο σετ είχε αποτελεσματικό σερβίς και καλή επίθεση και πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Ριζόπουλο και τον Χρήστο Κιόση.


Τα σετ: 24-26, 25-18, 25-18, 25-14

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόσκαν): Σουλτανόπουλος 3 (1/7 επ, 2 μπλοκ), Στιβαχτής 3 (1/1 επ, 1 άσσος), Κοκκινάκης 8 (5/21 επ, 3 άσσοι, 78% υπ - 44% άριστες), Φράγκος 18 (17/26 επ, 1 μπλοκ, 71% υπ - 57% άριστες), Άθος Κόστα 12 (9/13 επ, 3 μπλοκ), Αγκάμεζ 25 (21/37 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ) / Γκούζντα (λ, 61% υπ - 37% άριστες), Ζουπάνι 9 (8/13 επ, 1 μπλοκ), Φιλίποφ

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ορφανός): Μούχλιας 12 (11/32 επ, 1 άσσος, 65% υπ - 38% άριστες), Στεφανίδης Χ. 14 (13/37 επ, 1 άσσος), Κιόσης 7 (5/9 επ, 2 μπλοκ), Ηλίας 2 (2/3 επ), Ριζόπουλος 13 (10/23 επ, 3 μπλοκ, 48% υπ - 36% άριστες), Γάτσης 6 (5/15 επ, 1 μπλοκ) / Μπαμπαλιούτας (λ, 43% υπ - 33% άριστες), Στεφανίδης Α., Τζιουμάκας, Κατσιαφλάκας


Ο Σλόμπονταν Μπόσκαν δήλωσε πως: «Είναι πολύ σημαντική νίκη για εμάς. Στο πρώτο σετ, νομίζω ότι υποτιμήσαμε λίγο τον Ηρακλή και ο αντίπαλός μας έπαιξε πολύ καλά. Στη συνέχεια, όμως, η αντίδρασή μας ήταν πολύ καλή και καταφέραμε να πάρουμε τα τρία επόμενα σχετικά εύκολα. Πάμε τώρα στη Θεσσαλονίκη για να πάρουμε την πρόκριση. Ξέρω ότι θα παίξουμε καλύτερα για να προκριθούμε στα ημιτελικά».

Ο Κόνραντ Γκούζντα τόνισε: «Ξεκινήσαμε τον αγώνα με διαφορετικό σχήμα και έπρεπε να βρούμε λίγο το ρυθμό μας. Κάποια δικά μας λάθη και ο καλός χαρακτήρας που έδειξε ο Ηρακλής έφεραν αυτό το 0-1. Αυτό δεν μας πτόησε, βρήκαμε τα "πατήματά" μας, νικήσαμε και τώρα πάμε δυνατά στη Θεσσαλονίκη για να πάρουμε τη νίκη».

Ο Ανδρέας Φράγκος δήλωσε πως: «Δεν μπήκαμε καλά και χάσαμε το πρώτο σετ, όμως επανήλθαμε γρήγορα στο παιχνίδι και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Όλες οι ομάδες έχουν πάνω και κάτω. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία της σεζόν και πρέπει πάντα να δείχνουμε καλό πρόσωπο. Ίσως η κούραση να φέρνει κάποιες διακυμάνσεις, αλλά το σημαντικό είναι ότι καταφέραμε σήμερα να ηρεμήσουμε και να πάρουμε τη νίκη».

O Γιάννης Ορφανός είπε πως: «Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα που παρουσιάσαμε απέναντι στον πρώτο Ολυμπιακό. Ημασταν ανταγωνιστικοί και σταθήκαμε καλά. Ανταποκρίθηκαν όλα τα παιδιά και ειδικά τα νέα παιδιά με την καθοδήγηση των πιο παλιών και έμπειρων. Και τη Δευτέρα θέλουμε να εμφανιστούμε ανταγωνιστικοί για να "κλείσουμε" τη χρονιά με την καλύτερη δυνατή εικόνα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x