Επικαιρότητα

Όταν ο Αλέξης (δεν) συνεχάρη τη Φώφη

Με καταμετρημένο το 96,74% των ψήφων της επικράτειας, η Φώφη Γεννηματά λαμβάνει ποσοστό 56,66%, έναντι 43,34% του αντιπάλου της Νίκου Ανδρουλάκη.

Δώδεκα, περίπου, ώρες έχουν περάσει από τότε που η Φώφη Γεννηματά αναδείχθηκε νικήτρια στις εκλογές για το νέο ενιαίο Κεντροαριστερό φορέα, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας ακόμα δεν την έχει συγχαρεί. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, είναι η πρώτη επικεφαλής του νέου φορέα, μετά το β΄ γύρο των εκλογών, ωστόσο ο πρωθυπουργός δεν την συνεχάρη δημοσίως, ενώ σύμφωνα πληροφορίες, έως τις 2 τα ξημερώματα δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της.

Με καταμετρημένο το 96,98% των ψήφων της επικράτειας (στις 9.40 το πρωί), η Φώφη Γεννηματά λαμβάνει ποσοστό 56,67%, έναντι 43,33% του αντιπάλου της Νίκου Ανδρουλάκη. H μέχρι στιγμής συμπεριφορά έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής δυσμενή σχόλια στο χώρο της Κεντροαριστεράς, με στελέχη του να κατηγορούν τον κ. Τσίπρα για έλλειψη πολιτικού πολιτισμού.

Σημειώνεται ότι συγχαρητήρια στην επικεφαλής της Κεντροαριστεράς για τη νίκη της στις εκλογές έδωσε την Κυριακή το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θέλω να συγχαρώ τη @FofiGennimata για την εκλογή της. Και προσβλέπω πάντα σε μια ειλικρινή συνεννόησή μας για τα σημαντικά ζητήματα του τόπου», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ είχαν τηρήσει «σιωπητήριο» και στον πρώτο γύρο των εκλογών για την Κεντροαριστερά, μετά την αυξημένη συμμετοχή των πολιτών, συμπεριφορά που είχε σχολιαστεί αρνητικά.

Στους σχεδιασμούς του Μαξίμου είναι πλέον η ανακοπή του ρεύματος προς την Κεντροαριστερά, ενώ υπάρχουν και σκέψεις για να επανέλθει το θέμα της απλής αναλογικής για τις βουλευτικές εκλογές, με στόχο να εφαρμοστεί όμως από τις επόμενες και όχι από τις μεθεπόμενες εκλογές. Στόχος είναι είτε η ανακοπή κάθε προοπτικής ισχυρής κυβέρνησης ΝΔ, ή η ταύτιση της κ. Γεννηματά, και του νέου φορέα ευρύτερα, με τη ΝΔ ώστε να ανακοπεί η πιθανή δυναμική πορεία του.




Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x