sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Όταν ο Ολυμπιακός κοντράρεται με Τούρκους (vids)

Το spotfm.gr κάνει μια αναδρομή στα ματς του Ολυμπιακού με τουρκικές ομάδες σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Ολυμπιακός απόψε (7/8) αντιμετωπίζει την Μπασακσεχίρ στην Κωνσταντινούπολη για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και την Τρίτη 13/8 η συνάντησή τους θα γίνει μέσα στο Καραϊσκάκη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι «ερυθρόλευκοι» κοντράρονται με ομάδες από τη γειτονική χώρα. Αρκετές από τις φορές αυτές οι ερυθρόλευκοι έκαναν θεαματικές νίκες απέναντι στις τούρκικες ομάδες.

Το spotfm.gr κάνει μια αναδρομή στα ματς του Ολυμπιακού με τουρκικές ομάδες σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

1958-59: Ήταν να αναμετρηθούν για το Κύπελλο Πρωταθλητριών η Μπεσίκτας με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν διεξήχθη ο αγώνας λόγω των τεταμένων σχέσεων που υπήρχε ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία τότε, με τους «ερυθρόλευκους» να αποσύρονται από τη διοργάνωση.

2003-04: Ο Ολυμπιακός ήρθε αντιμέτωπος με τη Γαλατασαράι για τους ομίλους του Champions League, με τον πρώτο αγώνα στο «Κεμάλ Ατατούρκ» να λήγει στο 1-0 υπέρ της και ο επαναληπτικός στη Ριζούπολη να μένει χαραγμένος στις μνήμες όλων των οπαδών, με την τεράστια νίκη του Ολυμπιακού με 3-0. Με το αξέχαστο γκολ του Τζιοβάνι στις καθυστερήσεις που «κρέμασε» τον τερματοφύλακα των Τούρκων και σημείωσε το τρίτο και τελευταίο γκολ, «γράφοντας» μια από τις πιο σημαντικές νίκες στη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού στο Champions League.

Γαλατασαράι - Ολυμπιακός 1-0 (Τσιχάν 9')
Ολυμπιακός - Γαλατασαράι 3-0 (Μαυρογενίδης 6', Καστίγιο 34', Τζιοβάνι 90')

Οι ενδεκάδες σε εκείνον τον αγώνα (3-0), στις 21 Οκτωβρίου του 2003 ήταν:

Γαλατασαράι: Μοντραγκόν, Κορκμάζ, Φρανκ ντε Μπουρ, Αρίφ Ερντέμ (Πέτρε), Ζοάο Μπατίστα, Χακάν Σουκούρ, Αϊμάν Ακμάν, Τσιχάν Χασπολατλί, Πράτες (Ουνσάλ), Σαμπρί (Σουάτ Ουστά) και Εργκούν Πενμπέ.

Ολυμπιακός: Μπούτσεκ, Βενετίδης, Καρεμπέ, Στολτίδης (Καφές), Καστίγιο (Γεωργιάδης), Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης (Τάτσης), Αντζας, Πάντος, Ανατολάκης.

Στο παιχνίδι των δύο ομάδων στη Ριζούπολη είχαν αποβληθεί οι Αϊχάν Ακμάν και Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.





2008-09: Για το Κύπελλο UEFA ο Ολυμπιακός έρχεται ξανά αντιμέτωπος με τη Γαλατασαράι, η οποία επικράτησε με 1-0 μέσα στο «Αλί Σαμί Γεν», ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει με το πέναλτι που δεν δόθηκε στο Ντιόγκο από τον Σαμπρί στο 39’.

Γαλατασαράι – Ολυμπιακός 1-0 (Κιουέλ 25’)

Οι ενδεκάδες των ομάδων ήταν:

Γαλατασαράι (Μίκαελ Σκίμπε): Ντε Σάνκτις, Εμρέ Ασίκ, Φερνάντο Μέιρα, Σερβέτ, Μπαλτά, Αρντά, Αϊχάν (70' Γιαμάν), Λίνκολν, Κιούελ (86' Γκιουβέν), Μπάρος (79' Νοντά), Σαμπρί.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Πάντος (57' Λέτο), Ντομί, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Άντζας, Τοροσίδης, Πατσατζόγλου (73' Όσκαρ), Γκαλέτι (79' Κοβάσεβιτς), Μπελούτσι, Ντιόγκο.




2016-17: Για τους ομίλους του Europa League, ο Ολυμπιακός ήρθε αντιμέτωπος με την Οσμάνλισπορ, όπου ο πρώτος αγώνας στο Καραϊσκάκη έληξε 0-0 ενώ στο δεύτερο στην Τουρκία ο Ολυμπιακός πήρε τη μεγάλη νίκη με 3-0 και πέρασε στους «16» της Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ολυμπιακός – Οσμάνλισπορ 0-0
Οσμάνλισπορ – Ολυμπιακός 0-3 (Ανσαριφάντ 47’, 86’, Ελιουνούσι 70’)

Οι ενδεκάδες στον πρώτο αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν:

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Σισοκό, Μποτία, Βιάνα, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Μαρτίνς (88' Ανσαριφάρντ), Σεμπά, Ανδρούτσος, Φορτούνης (71' Μανθάτης), Καρντόσο (76' Ρομαό)

Οσμανλίσπορ (Μουσταφά Ακτσάι): Καρτσεμάρσκας, Βρσάγεβιτς, Εντιαγέ, Πίντο, Ρεγκατέν, Λουίς Κάρλος (87' Μάχερ), Προτσάζκα, Ντελάρζ (81' Ρουσέσκου), Τσαγκιράν, Μπιφουμά (90+4' Γκιουβέν), Τσουρκουκσού



Οι συνθέσεις στην επόμενη αναμέτρηση στην Τουρκία ήταν:

Οσμανλίσπορ (Μουσταφά Ακτσάι): Καρσεμάρσκας, Πίντο (67' Μπαγίρ), Βρσάγιεβιτς, Προτσάζκα, Τσουρουκσού, Τσαγκιράν (76' Γκιουβέν), Εντιαγέ, Μάχερ, Ρεγκατέν (76' Ντελάρζ), Μπιφουμά, Γουεμπό

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Σισοκό, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Μποτία, Μαρτίνς (66' Ανδρούτσος), Ρέτσος, Φορτούνης (85 Ρομαό), Σεμπά, Ελιουνούσι (81' Μανθάτης), Ανσαριφάρντ



2017-18: Η τελευταία αναμέτρηση του Ολυμπιακού με Τούρκικη ομάδα ήταν με την Μπεσίκτας για τους ομίλους του Europa League το 2017 και αν τα κατάφερναν θα πέρναγαν στους «8» της διοργάνωσης . Αλλά το όνειρο δεν έγινε πραγματικότητα. Ο πρώτος αγώνας μέσα στο Φαληρικό γήπεδο έληξε στο 1-1 ενώ στο δεύτερο στην Πόλη, οι Τούρκοι επικράτησαν με 4-1.

Ολυμπιακός – Μπεσίκτας 1-1 (Καμπιάσο 36’ - Αμπουμπακάρ 53’)
Μπεσίκτας – Ολυμπιακός 4-1 (Αμπουμπακάρ 10’, Μπάμπελ 22’, 75’, Τοσούν 84’ – Ελιουνούσι 31’)

Στον πρώτο αγώνα στο Καραϊσκάκη οι συνθέσεις ήταν:

Ολυμπιακός (Βασίλης Βούζας): Λεάλι, Σισοκό, Μποτία (64' Ντα Κόστα), Ρέτσος, Φιγκέιρας, Καμπιάσο (70' Μάρτινς), Ρομαό, Φορτούνης (74' Μάριν), Μανθάτης, Ελιουνούσι, Ανσαριφάρντ.

Μπεσίκτας (Σενιόλ Γκιουνές): Φάμπρι, Αντριάνο, Γκιονούλ, Μαρσέλο, Τόσιτς, Αρσλάν (46' Οζιακούπ), Χάτσινσον, Ταλίσκα (92' Ιλνέρ), Μπάμπελ, Κουαρέσμα, Αμπουμπακάρ (81' Τοσούν).



Στο δεύτερο αγώνα στο «Αρένα Βόνταφον» οι ενδεκάδες ήταν:

Μπεσίκτας (Σενόλ Γκιουνές): Φάμπρι, Αντριάνο, Μίτροβιτς, Τόσιτς, Γκιονούλ, Χάτσινσον, Οζιακούπ (60' Ουισάλ), Ταλίσκα (91' Ινλέρ), Μπάμπελ, Κουαρέσμα (83' Τοσούν), Αμπουμπακάρ.

Ολυμπιακός (Βασίλης Βούζας): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Σισοκό, Ρομαό (76' Μαρτίνς), Καμπιάσο (68' Μάριν), Φορτούνης, Ελιουνούσι, Μανθάτης (56' Σεμπά), Ανσαριφάρντ.



Επιμέλεια: Μαίρη Καργιώτη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x