sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Όταν ο Ορσάτο «έσφαξε» τον Ατρόμητο (video)

Μπορεί για τον Ολυμπιακό ο Ντανιέλε Ορσάτο να δημιουργεί ευχάριστες αναμνήσεις, ωστόσο μια άλλη ελληνική ομάδα, τον Ατρόμητο, τον είχε... περιποιηθεί δεόντως.

Το όνομα του Ντανιέλε Ορσάτο μπορεί να μην λέει πολλά στο ευρύ κοινό, αλλά στα... δυτικά της Αττικής το όνομά του προκαλεί εφιάλτες και ένα δυσάρεστο κλίμα και μόνο στην αναφορά του.

Βέβαια, αυτό μόνο τυχαίο και αδικαιολόγητο δεν είναι, αφού ο Ιταλός διαιτητής ήταν αυτός που συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε ο Ατρόμητος να μην πάρει ένα ιστορικό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, στις 20 Αυγούστου του 2015, οι «κυανόλευκοι» στο πλαίσιο των play-off του Europa League φιλοξένησαν στο Περιστέρι τη Φενέρμπαχτσε, σε ένα καλοκαίρι που ο τουρκικός σύλλογος είχε σοκάρει την Ευρώπη, έχοντας αποκτήσει τους Φαν Πέρσι, Νάνι, Μάρκοβιτς, Φερναντάο και Κίαερ.

Από τη δική του πλευρά, ο Ατρόμητος του Μιχάλη Γρηγορίου είχε πραγματοποιήσει ίσως την καλύτερη εμφάνιση στην Ευρώπη εκείνη την περίοδο, έχοντας περάσει... αέρα από τη Σουηδία, φιλοδωρώντας την ΑΪΚ Στοκχόλμης με τρία γκολ (1-3).

Προφανώς για τον Ατρόμητο ο στόχος δεν ήταν η πρόκριση κόντρα στο μεγαθήριο της Τουρκίας, αλλά αν μη τι άλλο, οι ελάχιστες πιθανότητες που είχε εξανεμίστηκαν κι αυτές με την ευγενική χορηγία του ρέφερι, Ντανιέλε Ορσάτο.

Το πρώτο «χτύπημα» του Ιταλού ήρθε στο 39’, όταν ο Ερκίν τράβηξε ξεκάθαρα τη φανέλα του Μαρσελίνιο στην περιοχή, αλλά δεν δόθηκε το πέναλτι και η κίτρινη κάρτα στον Τούρκο αμυντικό, που μάλιστα θα ήταν η δεύτερη, που θα έφερνε και την αποβολή του.

Η δεύτερη φάση στην οποία έκλεισε τα μάτια ο Ορσάτο ήταν στο 82΄, όταν ο συμπατριώτης και παίκτης του Ατρόμητου τότε, Ναπολεόνι, ανατράπηκε από τον Μπα στην περιοχή, αλλά και πάλι δεν έδωσε το παραμικρό.

Το... κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 89’, που η Φενέρμπαχτσε σκόραρε με το πρώτο γκολ του Φαν Πέρσι με τη φανέλα των Τούρκων, αλλά στη φάση υπήρξε οφθαλμοφανέστατο φάουλ σε σπρώξιμο πάνω στον Μπίτολο.

Δείτε το πρώτο πέναλτι το οποίο δεν δόθηκε στον Ατρόμητο στο 1:03 του βίντεο και το γκολ του Φαν Πέρσι στο 2:49.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x