Γιώργος Ζαχαριάδης

Όταν ο ΠΑΟΚ θα κάνει νίκη εκτός έδρας…

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον αγώνα με την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ της ποιότητας και της τεχνογνωσίας του πρωταθλητισμού στα εκτός έδρας.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Τελικά κι ο Λουτσέσκου το θέλει αυτό το πρωτάθλημα. Δεν ήταν μόνο επιθυμία του Ιβάν Σαββίδη να κατακτήσει ο ΠΑΟΚ ένα πρωτάθλημα μετά από πολλά, πολλά χρόνια.

Στην αρχή ο Ρουμάνος δεν τα έλεγε καλά… Μιλούσε για καλύτερο ΠΑΟΚ, νίκη στο επόμενο παιχνίδι. Τα τετριμμένα.

Ακουγόταν από δίπλα του ο Σαββίδης να φωνάζει για τίτλο και εκείνος σφύριζε αδιάφορα, μέχρι που του είπε κάποιος ότι δεν φτάνει να χωρέσεις όλους τις βεντέτες στην ενδεκάδα για να του κάνεις το κέφι. Θα πρέπει να φωνάξεις και εσύ ότι το πρωτάθλημα είναι υπόθεση της ομάδας με το καλύτερο ρόστερ. Δεν γνωρίζω αν με αντιλαμβάνεστε, αλλά, το να διαφημίζεις ότι έχεις το καλύτερο ρόστερ και να μην μιλάς για τον τίτλο, ακούγεται κάπως… Ειδικά στα αυτιά του ανθρώπου που έχει ξοδέψει χρήματα για να αποκτηθούν δυό κανονικοί ποδοσφαιριστές κι όχι βετεράνοι της Κορέας.

Η ουσία είναι να έχεις προπονητή που δεν θα χαθεί μέσα στο… πλήθος. Δεν θα είναι μικρότερη προσωπικότητα από τους ποδοσφαιριστές που διαχειρίζεται.

Δεν νομίζω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο στην περίπτωση του Λουτσέσκου. Το σίγουρο είναι ότι ο άνθρωπος κάτι μαθαίνει από τον πρωταθλητισμό, παρέα με μερικούς ακόμη στον ΠΑΟΚ. Διότι, όπως και να το κάνουμε την τεχνογνωσία δεν την κατέχουν, ούτε οι διοικούντες, ούτε και οι περισσότεροι από το αγωνιστικό τμήμα, με προπονητές και ποδοσφαιριστές μαζί.

Κι αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση.

Για παράδειγμα,
Αν ο δεν λεγόταν Ολυμπιακός, με τις βάσεις και την τεχνογνωσία πρωταθλητισμού, που τον διατηρούν σε ένα υψηλό επίπεδο, βάσει των μέχρι τώρα εμφανίσεων του, της συνολικής του εικόνας, δεν θα τον υπολόγιζε κανείς. Κι όμως, επειδή είναι ο Ολυμπιακός, τον φοβούνται όλοι και θα τον φοβούνται ακόμη κι αν βρεθεί σε απόσταση 15 βαθμών στο μέσο του δευτέρου γύρου.

Αυτό που έλειψε, δεν ήταν μόνο τα κονέ στη διαιτησία ούτε και το υπόλοιπο παρασκήνιο. Αυτό που έλειψε από τον ΠΑΟΚ ήταν οι κρίσιμες λεπτομέρειες με την παρουσία σημαντικών προσώπων σε διοίκηση, προπονητικό τιμ και ρόστερ, για να απαντήσει αποτελεσματικά την πρόκληση του πρωταθλητισμού.

Παίκτες με ποιότητα και προσωπικότητα. Όχι απλά καλοί ποδοσφαιριστές που έχουν μερικά γκολ, που ενδεχομένως να ήταν μερικά εύκολα τελειώματα.

Προπονητές – σύμβολα για το ποδόσφαιρο, που θα κερδίζουν –ως ένα ποσοστό- κάθε μεγάλο παιχνίδι, επειδή θα τους σέβονται.

Αυτά είναι σχεδόν η Α-Β για τον πρωταθλητισμό κι όποιος κατέκτησε τίτλους το γνωρίζει πολύ καλά. Και το παρασκήνιο θα πρέπει να δουλεύει με… ροπή προς το μέρος σου, για να συμπληρώνει το κάδρο.

Τώρα για τον ΠΑΟΚ υπάρχει ένα θέμα που δεν έχει λυθεί από την αρχή της χρονιάς και ίσως αποτελεί προτεραιότητα αν επιμένεις σε πρωτάθλημα: Να κερδίζεις εκτός έδρας. Κι αν δεν κερδίσεις την ΑΕΚ, που είναι άμεσος αντίπαλος και τον Ολυμπιακό, να κερδίζεις τους μικρότερους. Αμ δε…

Δεν είναι λοιπόν αν θα κερδίσεις την ΑΕΚ για να αποδείξεις πράγματα. Είναι ότι θα πρέπει να κερδίζεις εκτός έδρας και να πάρεις την πιο σημαντική «πρόκριση» για να κατακτήσεις την κορυφή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x