sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Όταν ο Ρόμπεν χάρισε την κούπα στη Μπάγερν! (videos/pics)

Η Μπάγερν είναι μέχρι και σήμερα η τελευταία μη ισπανική ομάδα που έχει σηκώσει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά. Έχουν περάσει ήδη 4 χρόνια και τίποτα δεν είναι ίδιο. Σας θυμίζουμε τον τελικό του 2013.

Καθώς πλησιάζουμε στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Κάρντιφ(3 Ιουνίου), θυμόμαστε τους περασμένους τελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Σαν σήμερα, 25 Μαΐου έλαβε χώρα ο 20ος τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, ο γερμανικός «εμφύλιος» ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και την Μπορούσια Ντόρντμουντ.

Οι οιωνοί για ένα όμορφο παιχνίδι ήταν αρκετοί και τελικά επιβεβαιώθηκαν καθώς το παιχνίδι ανάμεσα στις δυο γερμανικές ομάδες ήταν αντάξιο των προσδοκιών και κρίθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες.

Στο πρώτο ημίχρονο πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι πορτιέρε των δύο ομάδων Μάνουελ Νόιερ και Ρόμαν Βαϊντεφέλερ, οι οποίοι κράτησαν ανέπαφες τις εστίες τους. Το δεύτερο ημίχρονο θα είναι μια εναλλαγή συναισθημάτων. Η ομάδα των Βαυαρών άνοιξε το σκορ στο 60ο λεπτό με τον Μάριο Μάτζουκιτς, για να απαντήσει η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιλκάι Γκουντογκάν (παράβαση του Ντάντε στον Ρόις) στο 68ο λεπτό.

Η συνέχεια συγκλονιστική, με τις ευκαιρίες να χάνονται εκατέρωθεν όμως η ιστορία θα γράψει ένα μόνο νικητή. Στο 89ο λεπτό και μετά από ένα απίστευτο σλάμομ ανάμεσα στους αμυντικούς των «Βεστφαλών», ο Άριεν Ρόμπεν θα βάλει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ του μεγάλου τελικού, θα γράψει το 2-1 και φυσικά θα χαρίσει στην ομάδα του Μονάχου το πέμπτο της «αστέρι».

inner

Θυμηθείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα του τελικού:



Η Μπάγερν Μονάχου με προπονητή των Γιουπ Χάινκες κατέκτησε το 5ο Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία της και ο εμβληματικός της αρχηγός
Φίλιπ Λαμ, ο οπόιος πριν από λίγες ημέρες κρέμασε τα παπούτσια του, σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έμεινε με τις εντυπώσεις.

Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή και η «εποχή» των ισπανικών ομάδων πρόκειται να ξεκινήσει...

inner

Η αρχή έγινε το 2014 με το περίφημο «decima» για τη Ρεάλ Μαδρίτης του Κάρλο Ανσελότι κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Την επόμενη σεζόν 2014-15, θα είναι η αιώνια αντίπαλος των« μερένχες», Μπαρτσελόνα, η οποία κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης κόντρα στη Γιουβέντους υπό τις οδηγίες του Λουίς Ενρίκε.

inner

Τη σεζόν 2015-16 ο Ζινεντίν Ζιντάν έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο 11ο αστέρι της «βασίλισσας» ενάντια στη συμπολίτισσα Ατλέτικο στον τελικό του Μιλάνο.

inner

Η τρέχουσα κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ Ρεάλ Μαδρίτης, θα έχει σε 9 βράδια την ευκαιρία να κάνει το «back-to-back» για πρώτη φόρα από τότε που η διοργάνωση μετονομάστηκε σε Τσάμπιονς Λιγκ.

Μένει να δούμε αν η Μεγάλη Κυρία του Ιταλικού ποδοσφαίρου έχει αντιρρήσεις και θα είναι αυτή που θα σπάσει την Ισπανική κυριαρχία στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε κάθε περίπτωση η αρχή έγινε εχθές με την κατάκτηση του Γιουπόπα Λιγκ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την εκθρόνιση της Σεβίλλη των τριών διαδοχικών τίτλων (2014-15-16).

Επιμέλεια: Φωτεινή Γεωργάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x