Γιώργος Χελάκης

Όταν ο Σκίμπε αποστομώνει

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τη συμβολή του Μίκαελ Σκίμπε στην ισοπαλία αλλά και την καλή εμφάνιση της Εθνικής ομάδας στο ματς με την Βοσνία.

Όλη την εβδομάδα που προηγήθηκε αλλά και μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης, λίγη ώρα πριν την έναρξη του ματς, υπήρχε προβληματισμός και επιφυλάξεις για τις προθέσεις και τις επιλογές του Σκίμπε.

Γιατί να παίξει ο Τζιώλης, τι μπορεί να προσφέρει ο Μπακασέτας, πως θα δέσει με τους υπόλοιπους ο Ζέκα. Αν το αποτέλεσμα ήταν ατυχές θα είχε γεμίσει από Μετά Χριστόν προφήτες, στους οποίους θα συμπεριλαμβανόταν και η αφεντιά μου.

Ο Τζιώλης με τον Ζέκα συνέθεσαν ένα εξαιρετικό δίδυμο ανασταλτικών χαφ και πάνω τους βασίστηκε η εξαιρετική εμφάνιση της Εθνικής στη Ζένιτσα και το πετυχημένο αποτέλεσμα.

Θετικός στο διάστημα που αγωνίστηκε ήταν και ο Τάσος Μπακασέτας. Αποδείχθηκε τελικά πως όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Στρατηγικά και τακτικά, ο Σκίμπε ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής το βράδυ της Παρασκευής στη Ζένιτσα. Σε αυτόν οφείλεται η θαυμάσια εμφάνιση της Εθνικής.

Είναι η πρώτη φορά που η Εθνική ομάδα παίρνει αποτέλεσμα εκτός έδρας τα τελευταία χρόνια με μια εμφάνιση που δεν περιορίστηκε μόνο στην άμυνα. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, χάρη στην ανασταλτική δουλειά που έκαναν ο Τζιώλης και ο Ζέκα, η Εθνική έκλεβε μπάλες στη μεσαία γραμμή και επιχειρούσε να βγει στην αντεπίθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μίραλεμ Πιάνιτς έχανε πολλές φορές τη μπάλα από το ασφυκτικό μαρκάρισμα του Ζέκα και ο Τζιώλης κυριαρχούσε στις εναέριες μονομαχίες όταν ο Μπεκοβιτς έστελνε τη μπάλα ψηλά.

Η παρθενική εμφάνιση του Τάσου Δώνη με την Εθνική ομάδα, έδωσε ταχύτητα στην επίθεση και δημιούργησε πολλά προβλήματα στη δεξιά αμυντική πλευρά των Βόσνιων. Ο Δώνης , διεισδυτικός και ευέλικτος ,πιστώνεται μια καταπληκτική συνεργασία με τον Μήτρογλου, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο Μάνταλος να βρεθεί στο 82’ μόνος του απέναντι στο άδειο τέρμα και δυστυχώς να αστοχήσει. Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς, «φορούσε» γαλανόλευκα .

Στα δέκα τελευταία λεπτά που οι Βόσνιοι πύκνωσαν τις επισκέψεις τους στα ελληνικά καρέ, ο Καρνέζης δεν επέτρεψε στο Τζέκο και στους συμπαίκτες του να φτάσουν στο γκολ.

Η τοποθέτηση του σχετικά στατικού, αλλά ανίκητου στον αέρα, Τζιώλη δίπλα στον αεικίνητο και πανταχού παρόντα Ζέκα έγειρε την πλάστιγγα προς την ελληνική πλευρά.

Ο Σκίμπε φεύγει τροπαιούχος από τη Ζένιτσα και η γερμανική αύρα στα αποδυτήρια της Εθνικής επανέρχεται με ευεργετικά αποτελέσματα. Δεν είναι θέμα αισιοδοξίας, απλά μαθηματικά είναι. Από εδώ και πέρα δε μιλάμε πια μόνο για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Δικαιούμαστε να μιλάμε και να στοχεύουμε ακόμα και την πρώτη θέση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x