Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Όταν παρακολουθείς την ιστορία να γράφεται μπροστά στα μάτια σου!

Ποιος μπορεί πραγματικά να ξεχωρίσει σε ένα τέτοιο παιχνίδι, νικητή και ηττημένο;

Υπάρχουν στιγμές που αντιλαμβάνεσαι πως η ιστορία έρχεται και σε ακουμπάει στον ώμο για να σε καθοδηγήσει σε μονοπάτια πρωτόγνωρα.

Όποιος είδε τον τελικό του Γουίμπλεντον μπορεί να λέει για χρόνια πως παρακολούθησε όχι απλά ένα αγώνα αλλά ένα έργο τέχνης, μια παράσταση υψηλής αισθητικής και ένα ματς που άνετα παίρνει τον τίτλο της κορυφαίας αναμέτρησης όλων των εποχών. Είδε, δηλαδή, την ιστορία να γράφεται μπροστά στα μάτια του!

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς λύγισε τον Ρότζερ Φέντερερ με 3-2 (7-6, 1-6, 7-6, 4-6, 14-12) στο τάι μπρέικ σ’ έναν τελικό που αποτέλεσε διαφήμιση και ξεπέρασε σε διάρκεια το μεγαλύτερο σε χρόνο στην ιστορία του τουρνουά ματς που ήταν πριν 11 χρόνια.. Ο Σέρβος κατέκτησε το τουρνουά για δεύτερη σερί χρονιά και για πέμπτη συνολικά (έπειτα από το 2011, το 2014, το 2015 και το 2018).

Ποιος όμως μπορεί πραγματικά να ξεχωρίσει σε ένα τέτοιο παιχνίδι, νικητή και ηττημένο; Όπως κάποτε οι επικές συγκρούσεις του Μοχαμεντ Αλι με τον Φρέιζερ στο μποξ ή του Λάουντα με τον Χαντ και του Σένα με τον Προστ στη Φόρμουλα 1 οπως η σύγκρουση Μποργκ και Μακ Ένρο , στα 80a ή εκείνη η τιτανομαχία Ναδάλ-Φέντερερ το 2008 Που μέχρι σήμερα ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια αναμέτρηση σε τελικό του Γουίμπλεντον, έπρεπε να υπάρχουν δύο νικητές!

Στα 37 του χρόνια ο Ελβετός μύθος του αθλήματος, έβγαλε τρομερά αποθέματα δυνάμεων Έφτασε πάρα πολύ κοντά σε μια νίκη που θα του έδινε την ευκαιρία να κατακτήσει για ένατη φορά τον τίτλο στο χόρτο με τον πρώτο του να είναι το 2003.... από τότε 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017 ήταν οι φορές που σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο και επειδή η λογική με αυτόν τον σπουδαίο αθλητή έχει καταργηθεί προσωπικά δεν θα έλεγα πως αυτή ήταν η τελευταία φορά της καριέρας του που τον είδαμε στον τελικό του Γουίμπλεντον.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x