Επικαιρότητα

Όταν το kick boxing γίνεται τρόπος ζωής

Σε έναν προπονητικό χώρο εύρους 200 τ.μ οι μαθητές μπορούν να κάνουν αρκετές δραστηριότητες προκειμένου να εξασκηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αγαπάς τα μαχητικά σπορ και εκείνα που ανεβάζουν την αδρεναλίνη, ενώ ταυτόχρονα θες μέσα από την προπόνηση να μάθεις πώς να προστατεύεις τον εαυτό σου και πως να αποδεσμεύεσαι από το στρες που έχεις συσσωρεύσει καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας;

Τη λύση έρχονται να δώσουν οι πολεμικές τέχνες που το τελευταίο χρονικό διάστημα αποκτούν ολοένα και περισσότερους οπαδούς ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Στο Fight Academy οι προπονητές φροντίζουν για τη φυσική σου κατάσταση διδάσκοντάς σου Πυγμαχία , Kick boxing, Thai boxing, Kick Boxing, ενώ υπάρχουν και ειδικά προγράμματα για την Αυτοάμυνα γυναικών, κάνοντας στο σπορ του boxing αγαπητό και στο «ασθενές» φύλο.

Η Ακαδημία που βρίσκεται Κλείτορος 3 στο Περιστέρι, δίπλα στο μετρό του Αγίου Αντωνίου, από το 2005 όπου δραστηριοποιείται στο χώρο, εκπαιδεύει άτομα ηλικίας 6 έως 65 ετών, ενώ δεν είναι λίγες οι γυναίκες που επιλέγουν να συμμετάσχουν στα εν λόγω γκρουπ, όχι μόνο για να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση, αλλά για να μάθουν παράλληλα να προστατεύουν τον εαυτό τους σε περίπτωση επίθεσης και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους. Μια συνηθισμένη προπόνηση σε μια πολεμική τέχνη περιλαμβάνει ζέσταμα και τεντώματα, ασκήσεις τεχνικής, επίθεσης και τεχνικές αυτοάμυνας σε διάφορες μορφές επίθεσης.


Σε έναν προπονητικό χώρο εύρους 200 τ.μ οι μαθητές μπορούν να κάνουν αρκετές δραστηριότητες προκειμένου να εξασκηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στην κεντρική αίθουσα, υπάρχει ring και ταταμι προπόνησης, ενώ διπλα βρισκονται σάκοι ,αχλάδια (speed bag double end bag), σχοινάκια και pads (στόχοι) για την προπόνηση πυγμαχίας, kick & thai boxing αλλά και πληθώρα οργάνων μυϊκής και καρδιαγγειακής ενδυνάμωσης (crossfit training) όπως βάρη, kettle bells, μονόζυγο δίζυγο, ιμάντες προπόνησης, Medicine Balls, Agility Ladder,power box, power training rope, σχοινί αναρρίχησης κ.α. καθιστώντας την σχολή υπερπλήρη σε προπονητικό εξοπλισμό.

Μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΠΟΡ FM , «Drive and Travel», – με τους Δημήτρη Μπαλή και Μαρία Ακριβού – ο ιδιοκτήτης του Fight Academy και ένας εκ των προπονητών, ο Βασίλης Οικονόμου, μας μύησε στο μαγικό κόσμο του boxing , ενός αθλήματος που εκπαιδεύει τόσο το σώμα όσο και το μυαλό, λέγοντάς μας πως μέσα στην κρίση η ενασχόληση με τέτοιου είδους αθλήματα αποτελεί διέξοδο για τον κόσμο που θέλει να αφιερώσει χρόνο στον εαυτό του, κάνοντας κάτι εποικοδομητικό και συνάμα καλό για την υγεία του. Ενώ πρόσθεσε πως αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των γονιών, που σε αντίθεση με το παρελθόν, παροτρύνουν οι ίδιοι τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν μαθήματα στα παιδικά τμήματα kick boxing.

Σημειώνεται πως τα μαθήματα του Fight Academy, για τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.fightacademy.gr, διεξάγονται από Δευτέρα έως και Σάββατο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x