sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ουσμάν Γκαρούμπα: Ο… Ευρωπαίος Ζάιον Γουίλιαμσον! (pics)

Το next big thing της Ρεάλ Μαδρίτης που ακούει στο όνομα Ουσμάν Γκαρούμπα θυμίζει το No1 των φετινών draft του ΝΒΑ, Ζάιον Γουίλιαμσον, & είναι έτοιμος να ακολουθήσει το παράδειγμα του Λούκα Ντόντσιτς.

17 χρονών,2.03 ύψος και 103 κιλά… Μάλλον κάτι καλό γεννιέται στη Μαδρίτη. Το next big thing της Ρεάλ που ακούει στο όνομα Ουσμάν Γκαρούμπα θυμίζει το No1 των φετινών draft του ΝΒΑ, Ζάιον Γουίλιαμσον, & είναι έτοιμος να ακολουθήσει το παράδειγμα του Λούκα Ντόντσιτς.

inner

Ο νεαρός φόργουορντ μαθεύτηκε στο ελληνικό κοινό φέτος, φορώντας την φανέλα της Εθνικής Ισπανίας στο Ευρωπαϊκό τουρνουά κάτω των 18 που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο. Όταν με μια εκκωφαντική εμφάνιση κόντρα στην Ελλάδα για τα ημιτελικά της διοργάνωσης έστειλε την ομάδα του στον τελικό. Συγκεκριμένα ο Γκαρούμπα σημείωσε Ντάμπλ-νταμπλ με 18 πόντους και 19 ασσίστ! Βάζοντας τέλος στα όνειρα της εθνικής μας ομάδας με τους Ισπανούς να επικρατούν 70-54. Και έπειτα να κατακτούν το τρόπαιο με αντίπαλο την Τουρκία στον τελικό.

Ο Ουσμάν Γκαρούμπα γεννήθηκε στην Αζουκουέκα της Ισπανίας, από Νιγηριανούς γονείς το 2002. Το 1990 οι γονείς του Γκαρούμπα ζώντας στην πόλη Μπενίν στην Νιγηρία αποφάσισαν να φύγουν ώστε να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή μετακομίζοντας στο Βέλγιο και μετά από λίγα χρόνια στην Ισπανία όπου και όντως την βρήκαν. Η πρώτη ομάδα του νεαρού Φόργουορντ ήταν η Αζουκουέκα όπου και ήταν η πόλη που γεννήθηκε και έπειτα σε ηλικία 11 ετών πήγε στα μικρά τμήματα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Μετά από 3 χρόνια ακριβώς εν έτει 2016 έπρεπε να αποφασίσει για ποια εθνική ομάδα θα αγωνιζόταν. Με την Ισπανία και την Νιγηρία να διεκδικούν το παιδί θαύμα των μικρών τμημάτων. Η Ισπανία ήταν η νικήτρια και ο Γκαρούμπα έσπευσε να τους επαινέσει για την προσπάθειά που έκαναν γι αυτόν . Κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και βγαίνοντας πολυτιμότερος της διοργάνωσης.

inner

Στις 28 του Οκτώβρη του 2018 ο Πάμπλο Λάσο κάλεσε για πρώτη φορά τον Γκαρούμπα στην πρώτη ομάδα σε επίσημο αγώνα με αντίπαλο την Μιραφλόρες. Όπου στα τελευταία 3 λεπτά του αγώνα που αγωνίστηκε ο Ουσμάν έγινε ο 3ος σε σειρά νεότερος παίκτης που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος πίσω από τον Ντόνσιτς και τον Νούνιεζ. Για την ιστορία πέτυχε 2 πόντους και μάζεψε 2 ριμπάουντ.

inner

Το καλοκαίρι του 2018 ήρθε η ώρα να ξαναφορέσει την φανέλα της Εθνικής Ισπανίας ξανά για την κατηγορία κάτω των 16 αυτή την φορά κατακτώντας την δεύτερη θέση,χάνοντας από την Κροατία αλλά με τον ίδιο τον Γκαρούμπα να μπαίνει στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά.

Την φετινή χρονιά αγωνίστηκε στο Μόναχο στην Ευρωλίγκα κάτω των 18 ετών όπου η Ρεάλ κατέκτησε το τρόπαιο με αυτόν πολυτιμότερο για μια ακόμα φορά και φυσικά κλέβοντας τις εντυπώσεις όχι μόνο από Ευρωπαίους αλλά και από ανθρώπους του ΝΒΑ που τον παρακολουθούν στενά τον τελευταίο καιρό.

inner

Στο φετινό ευρωπαϊκό τουρνουά κάτω των 18 η Ισπανία κατέκτησε το χρυσό με τον Γκαρούμπα να μην παίρνει το βραβείο του πολυτιμότερου αλλά να παίζει καθοριστικό ρόλο για την επιτυχία της ομάδας του με μέσο όρο 15 πόντους και 12 ριμπάουντ ανά παιχνίδι!



Σαφώς όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι δεν θα έχουμε την ευκαιρία να τον απολαμβάνουμε για πολύ ακόμα εδώ στην Ευρώπη με τις ομάδες του ΝΒΑ να το έχουν βάλει στο μάτι. Έχει όλα τα φόντα να γίνει ένας σταρ του καλύτερου πρωταθλήματος του κόσμου.

Φέτος ο Πάμπλο Λάσο θα παίξει καθοριστικό ρόλο αν θα τον χρησιμοποιεί και αν θα του δώσει τις απαραίτητες εμπειρίες όπως στον Λούκα Ντόντσιτς. Παίρνοντας παιχνίδια ο μικρός θα μπορέσουμε να καταλάβουμε αν όντως είναι έτοιμος για το ΝΒΑ κατι το οποίο μάλλον δεν χρειάζεται να το ψάξουμε πολύ…

Πλέον το μόνο που απομένει είναι να δούμε αν ο σωσίας του Γουίλιαμσον θα ακολουθήσει τα βήματα του πρώην Μαδριλένου Λούκα Ντόντσιτς.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Περούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x