sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Επτά παίκτες που η αξία τους «εκτοξεύτηκε» μέσα σε μία σεζόν!

Η μεταγραφή του Καντέ κόστισε στην Τσέλσι περίπου 40 εκατομμύρια, ενώ πέρσι η Λέστερ τον είχε αγοράσει με 6. Υπάρχουν όμως και άλλοι που είδαν την αξία τους να «εκτοξεύεται» μετά από μία μόλις σεζόν.

Το να πάρει κάποιος ποδοσφαιριστής μεταγραφή σε μια ομάδα και να αυξήσει τις ποδοσφαιρικές του «μετοχές» δεν είναι κάτι καινούργιο.

Συμβαίνει πολλά χρόνια και αρκετοί χρησιμοποιούν τις ομάδες τους σαν σκαλοπάτι, ώστε να μεταγραφούν σε μεγαλύτερη ομάδα στο μέλλον.

Το σπάνιο, όμως, είναι να συμβαίνει αυτό μέσα σε ένα χρόνο.

Με αφορμή τη μεταγραφή του Ενγκολό Καντέ στην Τσέλσι για 40 εκατομμύρια ευρώ, το sportfm.gr σας παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές που «εκτόξευσαν» την αξία τους μετά από μία σεζόν.

Ενγκολό Καντέ



inner

2015: Με 6 εκατομμύρια στη Λέστερ
2016: Με 40 εκατομμύρια στην Τσέλσι


Λίγοι ήξεραν τον Καντέ το καλοκαίρι του 2015, όταν και μετακόμισε στην Λέστερ. Ένα χρόνο μετά όμως, αυτό έχει αλλάξει και πλέον ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός κόσμος γνωρίζει ποιος είναι. Ο Γάλλος ήταν από τα βασικότερα «γρανάζια» των Αλεπούδων στην πορεία προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σα να μην έφτανε αυτό, κλήθηκε στην εθνική Γαλλίας και έφτασε μέχρι τον τελικό του ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Όλα αυτά, είχαν σαν αποτέλεσμα να γίνει ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα της μεταγραφικής περιόδου, αναγκάζοντας την Τσέλσι να δώσει 40 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή του.

Χάμες Ροντρίγκες



inner

2013: Με 45 εκατομμύρια στην Μονακό
2014: Με 80 εκατομμύρια στην Ρεάλ Μαδρίτης


Ο Χάμες Ροντρίγκες είναι κάπως διαφορετική περίπτωση από τον Καντέ, αφού ο Κολομβιανός ήταν ήδη «όνομα» όταν η Μονακό έδωσε 45 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει. Η σεζόν που πέρασε στη Γαλλία μπορεί να μην ήταν κάτι το ιδιαίτερο, όμως οι εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας με την Κολομβία, στο οποίο ήταν πρώτος σκόρερ, ανάγκασαν τη Ρεάλ Μαδρίτης να βγάλει από τα ταμεία της 80 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της. Βέβαια, δύο χρόνια μετά την άφιξή του στη Μαδρίτη, η ομάδα σκέφτεται την πώλησή του.

Κέβιν Ντε Μπρούινε



inner

2014: Με 22 εκατομμύρια στην Βόλφσμπουργκ
2015: Με 80 εκατομμύρια στην Μάντσεστερ Σίτι


Το ταλέντο του Κέβιν Ντε Μπρούινε ήταν πάντα γνωστό και είχε αναγκάσει την Τσέλσι να τον φέρει στην Αγγλία το 2012. Ο Μουρίνιο όμως, αποφάσισε να πουλήσει τον Βέλγο, με την Βόλφσμπουργκ να δίνει 22 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή του. Μετά από μία σεζόν στη Γερμανία, στην οποία ήταν ο ηγέτης της ομάδας και την οδήγησε στο Champions League, η Μάντσεστερ Σίτι αποφάσισε να δώσει στους Γερμανούς περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ, με τον Βέλγο μεσοεπιθετικό να επιστρέφει στην Αγγλία.

Μαρκίνιος



inner

2012: Με 3 εκατομμύρια στη Ρόμα
2013: Με 31 εκατομμύρια στην Παρί


Το 2012 η Ρόμα έφερε τον 18χρονο τότε Μαρκίνιος από την Κορίνθιανς, πληρώνοντας 3 εκατομμύρια. Ο Βραζιλιάνος εντυπωσίασε με την φανέλα των Ρωμαίων και πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες έδειξαν ενδιαφέρον. Τελικά, η Παρί Σεν Ζερμέν τον έκανε δικό της δίνοντας 31 εκατομμύρια ευρώ.

Μάρτιν Κάσερες



inner

2007: Με 900 χιλιάδες στην Βιγιαρεάλ
2008: Με 16.5 εκατομμύρια ευρώ στη Μπαρτσελόνα


Η περίπτωση του Μάρτιν Κάσερες είναι ξεχωριστή, αφού η Βιγιαρεάλ είχε κέρδος περίπου 15 εκατομμύρια για τον ποδοσφαιριστή, χωρίς να αγωνιστεί καθόλου με τη φανέλα της. Ο Ουρουγουανός είχε δοθεί δανεικός στην Ουέλβα, εκεί που εντυπωσίασε την Μπαρτσελόνα και την ανάγκασε να βγάλει πάνω από 16 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της για να τον αποκτήσει. Τελικά, αγωνίστηκε μόλις μία σεζόν στην Βαρκελώνη, αφού τη διετία 2009-11, έπαιξε δανεικός σε Γιουβέντους και Σεβίλλη, στην οποία μεταγράφηκε το 2011.

Έρικ Μπαϊγί



inner

2015: Με 5.7 εκατομμύρια στη Βιγιαρεάλ
2016: Με 40 εκατομμύρια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ


Για δεύτερη φορά η Βιγιαρεάλ έβγαλε μεγάλο κέρδος από έναν παίκτη, μέσα σε μία χρονιά, με τη διαφορά ότι ο Έρικ Μπαϊγί αγωνίστηκε με τη φανέλα της. Το 2015 τα «κίτρινα υποβρύχια» έδωσαν στην Εσπανιόλ 5.7 εκατομμύρια ευρώ για τον Μπαϊγί, ο οποίος στη συνέχεια έγινε ο βασικός κεντρικός αμυντικός της ομάδας. Έτσι, ο Ζοζέ Μουρίνιο πήρε την απόφαση να τον φέρει στο Μάντσεστερ, με τους «κόκκινους διαβόλους» να τον αγοράζουν 40 εκατομμύρια ευρώ.

Βίνσεντ Γιάνσεν



inner

2015: Με 500 χιλιάδες στην Άλκμααρ
2016: Με 22 εκατομμύρια στην Τότεναμ


Δύο χρόνια πριν, ο Γιάνσεν αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία της Ολλανδίας, ενώ το καλοκαίρι του 2015 η Άλκμααρ αποφάσισε να τον κάνει δικό της με μόλις 500 χιλιάδες ευρώ. Εκεί πραγματοποίησε φανταστικές εμφανίσεις, σκοράροντας 31 γκολ σε 49 συμμετοχές, κάτι που εντυπωσίασε την Τότεναμ, η οποία τον αγόρασε με 22 εκατομμύρια ευρώ.

Επιμέλεια: Μανόλης Πολιουδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x