Πόλο

Πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε κόντρα στην Αυστραλία η Εθνική ανδρών

Την ήττα με 9-8 από την Αυστραλία γνώρισε η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών και πλέον θα παλέψει για την έβδομη θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου της Νότιας Κορέας.

Σπουδαία μάχη χωρίς όμως να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα έδωσε η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, η οποία ηττήθηκε με 9-8 από την Αυστραλία στο πρώτο της ματς για τις θέσεις 5-8. Πλέον, η «γαλανόλευκη», καλείται να διεκδικήσει την έβδομη θέση στο τελευταίο παιχνίδι της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Νότιας Κορέας.

Η αναμέτρηση ήταν από την αρχή ντέρμπι, με καμία ομάδα να μην ξεφεύγει στο σκορ με πάνω από δυο τέρματα διαφορά. Αυτό που κόστισε στο σύνολο του Θοδωρή Βλάχου για ακόμη μια φορά, ήταν ότι δεν μπόρεσε να βρει σκορ στο τελευταίο οκτάλεπτο, κάτι που συνέβη και στην αναμέτρηση με την Ιταλία!

Ο τελευταίος αγώνας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, όπου θα παλέψει για την έβδομη θέση, είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο απέναντι στην Γερμανία, η οποία ηττήθηκε με 17-16 από την Σερβία.

1ο οκτάλεπτο
Το παιχνίδι ξεκίνησε με όμορφη πάσα του Φουντούλη στον Μουρίκη, ο οποίος την μετουσίωσε σε γκολ εξ επαφής. Επαναλαμβανόμενες κακές επιλογές στην επίθεση, έδωσαν την ευκαιρία στους Αυστραλούς να προσπεράσουν στο σκορ με δυο τέρματα του Γιάνγκερ. Λίγο αργότερα, ο Καπότσης, επιχείρησε σουτ, με την μπάλα να περνά ξεκάθαρα την γραμμή, αλλά τους διαιτητές να συμβουλεύονται το video review για να μετρήσουν το γκολ. Το οκτάλεπτο έκλεισε (3-2) με όμορφο με μακρινό σουτ του Κέις.

2ο οκτάλεπτο
Τα «καγκουρό» ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος με γρήγορο γκολ του Κάμπελ, κάτι που τους έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Η Εθνική ομάδα εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω και με τον Γούνα μείωσε στο γκολ. Ο θηριώδης Κέις συνέχισε να κάνει ότι θέλει στη επίθεση (5-3), με τον Κολόμβο να μειώνει και πάλι για την Ελλάδα. Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του οκταλέπτου, ο Μουρίκης και ενώ τον μάρκαραν τρεις παίκτες, έφερε το ματς στα ίσα με γυριστό σουτ.

3ο οκτάλεπτο
Ένα σουτ από μακρινή απόσταση επιχείρησε ο Καπότσης με το «καλημέρα». Η μπάλα του έκανε το χατίρι και καρφώθηκε στην αριστερή γωνία του Ντένερλι, για το πρώτο προσπέρασμα της «γαλανόλευκης» στο ματς. Ο Αργυρόπουλος αύξησε την διαφορά μετά από συνεργασία με τον Μουρίκη, κάτι όμως που δεν κράτησε για πολύ, αφού οι Φόρντ και Κέις έκαναν το 7-7. Το τρίτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 8-8, με τα γκολ των Φουντουλη και Έντουαρτς.

4ο οκτάλεπτο
Το τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο, ήταν ακριβώς ίδιο με αυτό απέναντι στην Ιταλία. Η Ελλάδα σε οκτώ λεπτά δεν μπόρεσε να σκοράρει και έτσι οι τυπικά γηπεδούχοι με ένα γκολ του Κάμπελ, πήραν την νίκη. Στο τελευταίο τους ματς οι Αυστραλοί θα αντιμετωπίσουν την Σερβία για τις θέσεις 5-6.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-3, 3-3, 1-0.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Φάτοβιτς): Ντένερλι, Κάμπελ 2, Φορντ Τ., Κέις 3, Πάουερ, Έντουαρντς Λ., Ροουτς , Γιάνγκερ 2 , Φορντ Α.1, Πουτ, Χάουντεν , Έντουαρντς Μ. 1 , Χρύσανθος.

ΕΛΛΑΔΑ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Παπαναστασίου, Φουντούλης 1, Καπότσης 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος 2, Γούνας 1, Γαλανίδης.

Επιμέλεια: Χρήστος Κατριμουστάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x