Γενικά

Γκιώνης στον ΣΠΟΡ FM: «Δεν θα είναι οι τελευταίοι μου Ολυμπιακοί Αγώνες»

Για τους στόχους του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο μίλησε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM ο πρωταθλητής του πιγκ πογκ Παναγιώτης Γκιώνης, τονίζοντας ότι στόχος του είναι να βρίσκεται και στο Τόκυο το 2020.

Ο πρωταθλητής του πιγκ πογκ, Παναγιώτης Γκιώνης, θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Το νούμερο 26 στην παγκόσμια κατάταξη, από την Πορτογαλία όπου συνεχίζει την προετοιμασία του μίλησε στον ΣΠΟΡ FM στην εκπομπή του Μάνου Ζερβάκη και του Κώστα Χατζηδημητρίου.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την προετοιμασία του: «Η προετοιμασία έως τώρα πηγαίνει πολύ καλά. Ήμουν στη Γερμανία και πλέον βρίσκομαι στην Πορτογαλία. Την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκομαι στην Αθήνα, όπου θα είμαι σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Προτιμάω αυτές τις δύο εβδομάδες να παίζω με καλύτερους ή ισάξιους με εμένα αντιπάλους. Στην Αθήνα όπως ξαναείπα θα έρθω για χαλάρωση την άλλη εβδομάδα. Κάποιες στιγμές πρέπει να ηρεμεί κι ο οργανισμός. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε».


Για το πως νιώθει ως ο μόνος εκπρόσωπος του ελληνικού πιγκ πογκ: «Δεν είναι ευχάριστο. Θα ήθελα να ήταν και ο Κώστας Παπαγεωργιού ή ο Καλλινικος Κρεάνκα».

Για τις φιλοδοξίες του στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Είμαι αρκετά μεγάλος πλεόν, 36 χρονων. Θα κανω ότι μπορώ για το άθλημα και την Ελλάδα. Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκτός της προετοιμασίας, σημαντικό ρόλο παίζει και η κλήρωση.

Στην πρώτη φάση αποφεύγω τους ισχυρους. Θα παίξω με κάποιον αντίπαλο που είναι χαμηλότερα στο ranking από εμένα. Το πρώτο παιχνίδι σημαντικό λόγω απραξίας δύο μηνών. Θα είναι καλό να είναι βατός ο αντίπαλος. Το σημαντικό στη δεύτερη φάση να μην έχεις κάποιο μεγάλο όνομα και να αποφύγεις του Κινέζους. Από εκεί και πέρα για να προχωρήσεις παρακάτω παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η κλήρωση. Αν βρω ρυθμό όλα γίνονται. Πάντως η προετοιαμσία έχει παει όπως περίμενα και νιώθω ότι είμαι σε καλή κατάσταση».

Για το αν θα είναι οι τελευταίοι του Ολυμπιακοί Αγώνες
: «Δε θέλω να πιστεύω ότι είναι οι τελευταίοι. Με σωστο προγραμματισμό φιλοδοξώ να λάβω μέρος και στους επόμενους. Αυτος είναι ο στόχος μου. Θα είμαι ευχαριστημένος αν είμαι στο Τόκυο το 2020».

Για την ψυχολογία του μετά τη νίκη επί του Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ στο προολυμπιακό τουρνουά του Χάλμσταντ: «Σίγουρα η νίκη επί του Σαμψονοφ μου έχει δώσει πολύ καλή ψυχολογία: Αν πιασω το ρυθμό του προολυμπιακόύ μπορώ να καταφέρω κάτι πολύ καλό. Αν νιώσω το φορμάρισμα του τότε θα μου δώσει αυτοπεποίθηση και πιστεύω θα αποδόσω πολύ καλά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x