sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Παναθηναϊκός – Καμπάλα: Πόσο αλλάξαμε και οι δυο!

Δύο χρόνια μετά τον αποκλεισμό από την Καμπάλα στα play offs του Europa League, ο Παναθηναϊκός βρίσκει και πάλι στο δρόμο του τους Αζέρους. Το sportfm.gr παρουσιάζει πόσο άλλαξαν οι δύο μονομάχοι.

Όλα είναι έτοιμα στον Παναθηναϊκό για την πρώτη μάχη της χρονιάς. Στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάναδρας, οι «πράσινοι» υποδέχονται την Καμπάλα, δύο χρόνια μετά τον αποκλεισμό από τα play offs του Europa League και θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς.

Σε σχέση με το 2015, στα ρόστερ των δύο ομάδων, υπάρχουν αρκετές διαφορές, με τους Αζέρους πάντως, να έχουν περισσότερες σταθερές σε σχέση με το «τριφύλλι» που έχει αλλάξει αρκετά σε σχέση με το προ διετίας παιχνίδι.

Παναθηναϊκός: Ο Ζέκα και οι άλλοι...

Αρχικά, η βασική διαφορά στον Παναθηναϊκό είναι ο προπονητής. Στα παιχνίδια του 2015, στα οποία η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν, προκρίθηκε με δύο ισοπαλίες (0-0 στην έδρα της και 2-2 στη Λεωφόρο), προπονητής των «πρασίνων» ήταν ο Γιάννης Αναστασίου. Ο Έλληνας τεχνικός δεν βρίσκεται πλέον στο σύλλογο, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να είναι πλέον το απόλυτο αφεντικό στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού.

Μεγάλες είναι οι αλλαγές και στο «πράσινο» ρόστερ, αφού τα πρόσωπα που θα αποτελούν κοινό σημείο αναφοράς στα δύο ματς, είναι λίγα. Ο βασικός συνδετικός κρίκος, είναι ο αρχηγός των «πρασίνων», Κάρλος Ζέκα. Ο Πορτογάλος, πολιτογραφημένος Έλληνας πλέον, ήταν τότε στην ομάδα, όπως και οι Λουντ και Κουτρουμπής, με τον τελευταίο πάντως να μην υπολογίζεται, αφού θα κάνει εγχείρηση αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας. Στο ρόστερ σε σχέση με το 2015, κοινός παρονομαστής είναι και ο Λουκ Στιλ, αν και ο Άγγλος τερματοφύλακας δεν αναμένεται να ξεκινήσει βασικός, όπως είχε συμβεί πριν από δύο χρόνια. Στο «τριφύλλι» πριν από δύο χρόνια, όπως και σήμερα βρισκόταν και ο Γενς Βέμερ, αν και φέτος δεν υπολογίζεται και δεν δηλώθηκε στη λίστα της UEFA.

Καμπάλα: Ίδιος προπονητής, ίδιο πλάνο, επτά κοινά πρόσωπα

Σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, οι Αζέροι έχουν περισσότερα πρόσωπα που βρίσκονταν και στο προ διετίας παιχνίδι στη Λεωφόρο. Βασική σταθερά αυτής της ομάδας, ο προπονητής της, Ρόμαν Γκίγκορτσουκ. Επί της ουσίας, είναι εκείνος που ανέβασε επίπεδο τους Αζέρους και τους έφερε στο ευρωπαϊκό προσκήνιο, με τις δύο συνεχόμενες προκρίσεις σε ομίλους του Europa League.

Όσον αφορά το ρόστερ, επτά ποδοσφαιριστές από το σημερινό, βρίσκονταν και σε αυτό στις προ δύο ετών αναμετρήσεις. Στο παιχνίδι της Λεωφόρου, βασικοί ήταν ο τερματοφύλακας Ντίμιτρο Μπεζοτόσνι που αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδας, καθώς και οι Βέρνιντουπ και Στάνκοβιτς. Ακόμα, στο ρόστερ της Καμπάλα, κοινοί παρονομαστές είναι οι Γιαμάλοφ, Μαμάντοφ, Αλίγιεφ και ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Πιέτριτσκεφ που ανήκουν μέχρι και τώρα στην ομάδα.

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανομανώλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x