Stoiximan Super League

ΠΑΟΚ και στη… Σουηδία!

Την προφορική συμφωνία συνεργασίας με την Ακρόπολη Στοκχόλμης ανακοίνωσε ο ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της επέκτασης των τμημάτων υποδομής του συλλόγου και στο εξωτερικό.

Συνεχίζεται η προσπάθεια επέκτασης του ΠΑΟΚ όσον αφορά τα τμήματα υποδομής του και έξω από τα ελληνικά σύνορα, με τη διοίκηση να ανακοινώνει την προφορική συμφωνία συνεργασίας με την Ακρόπολη Στοκχόλμης.

Όπως αναφέρει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, οι επαφές με τους υπεύθυνους της ομάδας των Ελλήνων ομογενών στη Σουηδία έγιναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ΠΑΟΚ στη Στοκχόλμη για το τουρνουά «Λέναρντ Γίοχανσον» και πλέον ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι σε θέση να καλωσορίσει την Ακρόπολη στο δίκτυο των συνεργαζόμενων Ακαδημιών, PAOK Football Prints.

Ποια είναι η Ακρόπολη Στοκχόλμης

Η Αθλητική Ένωση Ακρόπολη ιδρύθηκε το Μάρτη του 1968 από Έλληνες μετανάστες στην πρωτεύουσα της Σουηδίας. Η πρωτοβουλία ήταν του αείμνηστου Θεοφίλη Τσάππου που ήταν πρόεδρος μέχρι το καλοκαίρι του 1975.

Το πρώτο τμήμα του συλλόγου που συμμετείχε σε πρωτάθλημα ήταν αυτό του μπάσκετ. Την άνοιξη του 1969 ξεκίνησε δειλά το ποδοσφαιρικό τμήμα στην τελευταία τοπική κατηγορία. Με την πιο οργανωμένη όμως δουλειά που ξεκίνησε από το 1975, μ’ επικεφαλείς τους Μπάμπη Φανιάδη, Σίμο Μιχαηλίδη και αρκετούς άλλους νέους ανθρώπους ήρθαν και οι αγωνιστικές επιτυχίες.

Η ομάδα ποδοσφαίρου ανέβηκε τέσσερις κατηγορίες σε πέντε χρόνια κι έγινε η πρώτη «μεταναστευτική» ομάδα σε εθνική κατηγορία της Σουηδίας. Σήμερα η Ακρόπολη αγωνίζεται στην Division 2, Norra Svealani της Σουηδίας (αντίστοιχη της 3ης Εθνικής της Ελλάδας).

Η Ακρόπολη είναι η δεύτερη Partner Ακαδημία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη μετά τη συνεργασία με την FC Pontos Munchen, ενώ στο άμεσο μέλλον το δίκτυο PAOK Football Prints θα επεκταθεί και με νέες Ακαδημίες. Οχι μόνο από την Ευρώπη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x